aureumchaos 440 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Pogralem chwile i to jakas masakra jest Sterowanie jak z 2000r, gosc ma taki glos z taka maniera ze sie sluchac nie da, laska ciagle nawija o jakichs filmach, wiecej przerywnikow niz gry samej... Kosz. 1
Godlike 880 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 2 godziny temu, aureumchaos napisał(a): Pogralem chwile i to jakas masakra jest Sterowanie jak z 2000r, gosc ma taki glos z taka maniera ze sie sluchac nie da, laska ciagle nawija o jakichs filmach, wiecej przerywnikow niz gry samej... Kosz. Ja właśnie uwielbiałem ta grę za te przerwyniki w sumie to w całej serii je lubiłem, no ale wiadomo co kto lubi 😉
aureumchaos 440 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września no przerywniki dla mnie tez a ok ale tutaj ta paplanina o filmach to nie wiem co to jest... To byl moj pierwszy raz z MGS wiec nie wiedzialem czego sie spodziwac no ale nie czegos taiego, no i ten dubbing glownego bochatera... i sterowanie... no, nie dalem rady...
dawidoxx 974 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Nie chciało mi się juz odpalać nawet gierki i ostatecznie zwrociłem
Godlike 880 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 30 minut temu, ODIN85 napisał(a): Wczoraj Dziś
Kadajo 7 406 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 6 godzin temu, aureumchaos napisał(a): no przerywniki dla mnie tez a ok ale tutaj ta paplanina o filmach to nie wiem co to jest... To byl moj pierwszy raz z MGS wiec nie wiedzialem czego sie spodziwac no ale nie czegos taiego, no i ten dubbing glownego bochatera... i sterowanie... no, nie dalem rady... To Kojima. Jak nie grałeś w Death Stranding to ... uważaj, bo jest bardzo podobnie 1
aureumchaos 440 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) @Kadajo Ogralem DS dwa razy... raz standard i raz director's cut i teraz czekam z niecierpliwością az 2 wyjdzie na PC... Ale to MGS to po prostu mnie zabiło... Edytowane 3 Września przez aureumchaos
Kadajo 7 406 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września No cóż... MGS 3 jest uważany za jego najlepsza grę
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) To jest Wonsz z temu 😁 Edytowane 3 Września przez AndrzejTrg 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września To w końcu hit czy flop, bo gdzie nie wejdę to opinie są tak rozbieżne że szkoda gadać.
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Tak jak w każdej grze. Dla jednych hit a drugich
Kadajo 7 406 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): To w końcu hit czy flop, bo gdzie nie wejdę to opinie są tak rozbieżne że szkoda gadać. To że ktoś nie kuma że to jest gra z 2004 roku to już jego problem. Jeśli się komuś MGS nie podoba to ciężko żeby się ten remake spodobał. Kto lubi MGS i zna tą serię będzie zadowolony. Lipa jest z wydajnością. Ale jak możesz grać w 60 FPS I DLSS ci nie straszny to będziesz zadowolony.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): To że ktoś nie kuma że to jest gra z 2004 roku to już jego problem No ale to przecież remake? FFVII jest z 1997r. i remake jakoś większości przypasował.
Kadajo 7 406 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Większości? Ile się naczytałem żali fanów że pozmieniali masę rzeczy to nawet nie zliczę. Pisałem to już ale napisze jeszcze raz. Konami raz zrobiło remake MGS na Gamecube, który wyszedł tragicznie właśnie dlatego ze zmienili masę rzeczy i z gry Kojimy powstał jakiś szit. Tym razem postanowili odwzorować grę 1:1 z rożnymi możliwościami przejścia. I to moim zdaniem było najlepsze rozwiązanie.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września (edytowane) Jest konsensus na forum w tym temacie? Edytowane 3 Września przez Element Wojny
Kadajo 7 406 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Chyba nie. W sumie tak jak napisał@ODIN85 dla jednych jest ok dla innych kupa... Moim zdaniem ciężko by było zrobić remkae którejkolwiek części MGS Kojimy zmieniając w nim masę rzeczy nie rozwalając jej w ten sposób kompletnie. Kojima włożył kupę czasu i pracy w te gry i to by musiała robić osoba która rozumie jego przekaz ale jednoczenie ma dobry pomysł aby to odświeżyć. To jest na pewno możliwe ale zapewne wymagało by kupy czasu i pieniedzy. I nadal nie byłoby pewności ze się uda. Myślę ze można by to trochę przyrównać do filmów Stevena Spielberga (Kojima przecież jest wielkim wielbicielem kina stąd jego gry maja tak mocno filmowa narracje). Remake Szczęk czy Bliskich spotkań trzeciego stopnia byłby lepszy od oryginału ? I po co go robić, te filmy są idealne. Jedyne co można było poprawić to obraz i dźwięk do dzisiejszych standardów co zresztą zrobiono wydajać filmy na BD/UHD. Tym w sumie jest właśnie MGS Delta, jest MGS 3 1:1 ale przeniesionym na dzisiejsze standardy audio/wizualne. Chociaż audio akurat w MGS zawsze stało na wysokim poziomie. Konami wie że MGS bez Kojimy jest praktycznie martwy. Sam Kojima mówił ze w Delte grac nie chce i ze mogli by zrobić jednak coś nowego, ale myślę ze mu się spodobało to co widział bo potem napisał ze chętnie by zobaczył remake pierwszego MGS. Ja bym chętnie zobaczył pierwsze Metal Geary z NES'a i SNES'a. Bo te gry są mega archaiczne i tutaj pole do popisu byłoby ogromne, ale znowu potrzeba kupy czasu. siana i ludzi aby tego dokonać. Death Stranding pokazuje na co Kojime stać jak dać mu dzisiejsze możliwości sprzętowe. Gdyby Kojima zrobił dziś nowego MGS na swoim silniku to fanów by wywaliło na orbitę Alpha Centauri. Chciałbym kiedyś zobaczyć jeszcze jednego ,nowego MGS od Kojimy ale raczej to nigdy nie nastąpi. Chyba ze Konami splajtuje i sprzeda mu prawa do niego za 1 dolara BTW Europejska wersja CE jest mega zajebista: Ale cena jak za prawdziwego Metal Gear'a
Godlike 880 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 4 godziny temu, Element Wojny napisał(a): No ale to przecież remake? FFVII jest z 1997r. i remake jakoś większości przypasował. Ale chociaż spolszczenie jest, a do MGS już tak kolorowo może nie być 🥹
bbandi 452 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września To wąż na tej figurce? myślałem że jakaś glisda 1
eciepecie 91 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 10 minut temu, bbandi napisał(a): To wąż na tej figurce? myślałem że jakaś glisda Ja pierwsze co pomyślałem to że jelita 1
Funky Koval 125 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 14 godzin temu, Element Wojny napisał(a): To w końcu hit czy flop, bo gdzie nie wejdę to opinie są tak rozbieżne że szkoda gadać. Obejrzałem walkthrough na yt i kompletnie nie mam ochoty tego kupować. Oryginalnego mgs3 przechodzilem wiele razy i znam na pamiec 1
Rekomendowane odpowiedzi