Zmiany we wklejaniu odnośników zewnętrznych
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kartofel · Opublikowano
Najlepiej pod względem opłacalności wydajność / cena wychodzi 7600. Dziś 7600 jest wystarczający, jednak moim zdaniem w przyszłości, tej nawet niezbyt odległej dodatkowe rdzenie będą baardzo mile widziane, tak więc wziąłbym 7700 (bez X). Wersja bez X to ciche chłodzenie powietrzem, 7700x to wydajność niemal identyczna jak 7700 (bez x), ale za to dwukrotnie więcej ciepła do odprowadzenia, co za tym idzie, droższe chłodzenie, hałas, zużycie energii, większy koszt zasilacza. -
Przez NoviAMG · Opublikowano
Mdie pierwsze egzemplarze, słynęły z bardzo niskich napięć do takich 6000 cl30/32 , w dodatku masz oe hynix, jeśli mają taką samą jakość jak oe hynix 5600, to pewnie i dasz radę podciągnąć ram do 6200/6400cl32 na 1.3-1.35v. Używaj, testuj, będzie oki zapisz profil i spróbuj wskoczyć na 6200mhz -
Przez IceMan · Opublikowano
Dokładnie, strata kilka procent wydajności i zysk 30% sprawności. Gdyby tak się dało w samochodzie -
Przez Mexicano · Opublikowano
@NoviAMG, wielkie dzięki za pomoc. Na tyle na ile się da zreplikowałem u siebie te opcje (widzę teraz, że zapomniałem o powerdownie): Nie mam już niestety dzisiaj na to zbytnio czasu, ale jak do tego siądę na spokojnie porobię testy stabilności i zobaczę co i jak. I tak jest na razie giga sukces, bo się uruchomiło -
Przez NoviAMG · Opublikowano
Do tego oc mem +1000 i jest 265w przy okolicach 99,5 fps (symulacja względem uv3), czyli strata wydajności na poziomie 6-7% z zyskiem 115w. Bez pałowania sprzętu, bez przegrzewania ramu w kompie, z świetną kulturą pracy. Dla mnie petarda sprawność tych gpu. Według mnie czasy podbijania PL dla dodatkowych 5% wydajności, się skończyły. Przy chłodzeniu cieczą, jest zawsze opcja kupić supernova 1260, i wywalić ją na balkon/za okno przy gpu 600w .
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi