GordonLameman 8 450 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, Winter napisał(a): I dlatego chodził niegdyś z koszulką Che i Marxa? Czyli jak Berkowicz hajlował to jest nazistą?
huudyy 2 843 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Czyli jak Berkowicz hajlował to jest nazistą? nie no, tyle to nie, to wyjątkowa sytuacja była 3
Gość Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Czyli jak Berkowicz hajlował to jest nazistą? Wiedziałem, że użyjesz tego argumentu. Nie, Berkowicz nie jest nazistą. Ale na pewno ma poglądy bliskie faszyzmowi.
blabla123 838 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Czyli jak Berkowicz hajlował to jest nazistą? To chyba nie skumałeś, że to nie o to chodziło albo miałeś wyłączone żółte napisy.
GordonLameman 8 450 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, Winter napisał(a): Wiedziałem, że użyjesz tego argumentu. Nie, Berkowicz nie jest nazistą. Ale na pewno ma poglądy bliskie faszyzmowi. Czyli jak Zandberg ma koszulkę z Marksem to jest komuchem, a jak Berkowicz hajlowal to nie jest nazista? skąd różnica w traktowaniu tych dwóch? 5
Gość Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Czyli jak Zandberg ma koszulkę z Marksem to jest komuchem, a jak Berkowicz hajlowal to nie jest nazista? skąd różnica w traktowaniu tych dwóch? Zandberg ma poglądy komunistyczne, bez dwóch zdań.
GordonLameman 8 450 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 7 minut temu, Winter napisał(a): Zandberg ma poglądy komunistyczne, bez dwóch zdań. Wskaż które.
Lypton 953 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ja mam koszulkę z Godzillą. Jestem reptilianinem? Być może. 2 1 2
blabla123 838 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia O nie, nie, nie. Na pewno jesteś od Ghidorah!
Dimazz 567 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Jak pisałem w pierwszej na Zandberga w drugiej na nikogo. Nie mogę patrzeć na koalicję nic niemożenia. 1
GordonLameman 8 450 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 53 minuty temu, Winter napisał(a): Zandberg ma poglądy komunistyczne, bez dwóch zdań. Wciąż czekam aż wskażesz które to komunistyczne poglądy
Gość Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Wciąż czekam aż wskażesz które to komunistyczne poglądy Później Ci chętnie odpiszę, gdy wrócę z pracy.
Gość Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 10 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Wciąż czekam aż wskażesz które to komunistyczne poglądy Choćby pomysł gwarancji zatrudnienia dla pewnych grup społecznych albo pomysł rocznego urlopu dla osób z 20-letnim stażem pracy. Pomysły z czapy.
GordonLameman 8 450 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 6 godzin temu, Winter napisał(a): Choćby pomysł gwarancji zatrudnienia dla pewnych grup społecznych albo pomysł rocznego urlopu dla osób z 20-letnim stażem pracy. Pomysły z czapy. To nie są pomysły komunistyczne. nic nie znalazłeś, co? no to zrewiduj poglądy po prostu zamiast bez sensu bronić tezy, którą nie ma sensu. 1
Lypton 953 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Przecież wszystko co ma być dobre dla pracownika, a nie pracodawcy, to komunizm. 6
Gość Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 4 godziny temu, GordonLameman napisał(a): To nie są pomysły komunistyczne. nic nie znalazłeś, co? no to zrewiduj poglądy po prostu zamiast bez sensu bronić tezy, którą nie ma sensu. To wg Ciebie nie jest komuszy pomysł? O jacie.
GordonLameman 8 450 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 3 minuty temu, Winter napisał(a): To wg Ciebie nie jest komuszy pomysł? O jacie. No nie. Ot, pomysł lewicowy, na rzecz pracowników. 1
crush 3 575 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 5 godzin temu, Lypton napisał(a): Przecież wszystko co ma być dobre dla pracownika, a nie pracodawcy, to komunizm. W teorii. Socjalizm na papierze brzmi świetnie. Szkoda, że w praktyce różnie z tym bywa. A poparcie dla imigracji z czarnych dziur to dobre dla kogo jest?
Gość Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 19 godzin temu, GordonLameman napisał(a): No nie. Ot, pomysł lewicowy, na rzecz pracowników. Wymuśmy rozdawanie pieniędzy przez pracodawcę. Gordon - „pomysł na rzecz pracowników”
GordonLameman 8 450 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 5 minut temu, Winter napisał(a): Wymuśmy rozdawanie pieniędzy przez pracodawcę. Gordon - „pomysł na rzecz pracowników” A w jakiej formie? obowiązkowych 26 dni urlopowych? Dosłownie komunizm! A może urlopu macierzyńskiego? Dosłownie komunizm! Urlopu rodzicielskiego? To już kurla radziecka Rosja! hmm, a może płatne zwolnienie lekarskie?! nie może być tak, że niewolnik nie pracuje, a Pan musi mu płacić! NIE MOŻNA ZMUSZAĆ PRACODAWCY DO ROZDAWANIA PIENIĘDZY!!!!!!!! Nie pracuje, nie płaci! Tak powinno być! Winter, czym jest komunizm? Edytowane 2 Lutego przez GordonLameman 1
Gość Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 17 minut temu, GordonLameman napisał(a): A w jakiej formie? obowiązkowych 26 dni urlopowych? Dosłownie komunizm! A może urlopu macierzyńskiego? Dosłownie komunizm! Urlopu rodzicielskiego? To już kurla radziecka Rosja! hmm, a może płatne zwolnienie lekarskie?! nie może być tak, że niewolnik nie pracuje, a Pan musi mu płacić! NIE MOŻNA ZMUSZAĆ PRACODAWCY DO ROZDAWANIA PIENIĘDZY!!!!!!!! Nie pracuje, nie płaci! Tak powinno być! Winter, czym jest komunizm? Ja o jednym, ty o drugim. Ostatecznie zedytowałeś post o znaczeniu komunizmu.
GordonLameman 8 450 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 8 minut temu, Winter napisał(a): Ja o jednym, ty o drugim. Ostatecznie zedytowałeś post o znaczeniu komunizmu. Nie, piszemy o tym samym. O tym, że w tych kilku wskazanych przeze mnie przypadkach PRAWO nakazuje płacić PRACOWNIKOWI przez PRACODAWCĘ, mimo że nie świadczy on PRACY w danym momencie. I to obaj uznajemy, że nie jest komunizm. Dlaczego więc tak się odpaliłeś o pomysł Zandberga? Czemu ten pomysł jest komunizmem? Nie potrafisz tego napisać wprost, nie masz sensownego argumentu (vide: wyżej), ale się przy tym upierasz. Czemu? Zandberg nie jest żadnym komunistą. Jest socjaldemokratą. Co do pomysłu gwarancji zatrudnienia, poczytaj to: https://en.wikipedia.org/wiki/Job_guarantee To są pomysły, które nie mają nic wspólnego z komunizmem ani z komunistyczną ideologią - również USA w latach 1935-1943 miały coś na ten kształt. A pomysł rocznego urlopu po 20 latach to nic innego jak "sabbatical" - znany na Zachodzie, a nie Wschodzie. Twierdzenie, żę jest to "komunizm" jest bardzo głupie. Bardzo, bardzo bardzo głupie. Pytam jeszcze raz i daję Ci szansę honorowego wycofania się z bzdury: Co sprawia, że według CIebie Zandberg to "komunista"? Edit. We wcześniejszym poście jedyne co wyedytowałem to ostatnie zdanie kierowane do Ciebie - chciałem, żeby było mniej ofensywne. Nie wydziwiaj. Edytowane 2 Lutego przez GordonLameman 1
Klakier1984 727 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 12 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Dlaczego więc tak się odpaliłeś o pomysł Zandberga? Czemu ten pomysł jest komunizmem? Nie wiem czy to komunizm ale jego najlepsze pomysły to dowalenie bankom podatków żeby zaczęły nadążać za ich zyskami i skuteczne opodatkowanie korporacji, które w większości guzik u nas płacą. Niby temat przez niego podejmowany to walka z wiatrakami ale będą prezydentem i mając inicjatywę ustawodawczą mógłby naszych sejmowych osłów postawić przed niewygodną sytuacją i zmusić do procedowania tych tematów. Edytowane 2 Lutego przez Klakier1984 3
Keller 727 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Forum zawalone anty LGBT a Trzaskowski prowadzi? Wrzućcie ankietę do działu gier w których LGBT się promuje (Dragon Age, Wiesiek 4, Kingdom Come, inne tematy o DEI), niech pogłosują tamci.
Rekomendowane odpowiedzi