Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli jak Berkowicz hajlował to jest nazistą? 

Wiedziałem, że użyjesz tego argumentu. Nie, Berkowicz nie jest nazistą. Ale na pewno ma poglądy bliskie faszyzmowi.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Wiedziałem, że użyjesz tego argumentu. Nie, Berkowicz nie jest nazistą. Ale na pewno ma poglądy bliskie faszyzmowi.

Czyli jak Zandberg ma koszulkę z Marksem to jest komuchem, a jak Berkowicz hajlowal to nie jest nazista? 

skąd różnica w traktowaniu tych dwóch?

• Upvote 5
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli jak Zandberg ma koszulkę z Marksem to jest komuchem, a jak Berkowicz hajlowal to nie jest nazista? 

skąd różnica w traktowaniu tych dwóch?

Zandberg ma poglądy komunistyczne, bez dwóch zdań.

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Wciąż czekam aż wskażesz które to komunistyczne poglądy :) 

Później Ci chętnie odpiszę, gdy wrócę z pracy.

Opublikowano
10 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Wciąż czekam aż wskażesz które to komunistyczne poglądy :) 

Choćby pomysł gwarancji zatrudnienia dla pewnych grup społecznych albo pomysł rocznego urlopu dla osób z 20-letnim stażem pracy. Pomysły z czapy.

Opublikowano
6 godzin temu, Winter napisał(a):

Choćby pomysł gwarancji zatrudnienia dla pewnych grup społecznych albo pomysł rocznego urlopu dla osób z 20-letnim stażem pracy. Pomysły z czapy.

To nie są pomysły komunistyczne.

nic nie znalazłeś, co? :) 

no to zrewiduj poglądy po prostu zamiast bez sensu bronić tezy, którą nie ma sensu.

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

To nie są pomysły komunistyczne.

nic nie znalazłeś, co? :) 

no to zrewiduj poglądy po prostu zamiast bez sensu bronić tezy, którą nie ma sensu.

To wg Ciebie nie jest komuszy pomysł? O jacie.

Opublikowano
5 godzin temu, Lypton napisał(a):

Przecież wszystko co ma być dobre dla pracownika, a nie pracodawcy, to komunizm. 

W teorii. Socjalizm na papierze brzmi świetnie. Szkoda, że w praktyce różnie z tym bywa.

A poparcie dla imigracji z czarnych dziur to dobre dla kogo jest?

Opublikowano
19 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

No nie. Ot, pomysł lewicowy, na rzecz pracowników.

Wymuśmy rozdawanie pieniędzy przez pracodawcę. Gordon - „pomysł na rzecz pracowników”

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Winter napisał(a):

Wymuśmy rozdawanie pieniędzy przez pracodawcę. Gordon - „pomysł na rzecz pracowników”

A w jakiej formie? 

obowiązkowych 26 dni urlopowych? Dosłownie komunizm!

A może urlopu macierzyńskiego? Dosłownie komunizm!

Urlopu rodzicielskiego? To już kurla radziecka Rosja!

hmm, a może płatne zwolnienie lekarskie?!

nie może być tak, że niewolnik nie pracuje, a Pan musi mu płacić! NIE MOŻNA ZMUSZAĆ PRACODAWCY DO ROZDAWANIA PIENIĘDZY!!!!!!!!

Nie pracuje, nie płaci! Tak powinno być!

Winter, czym jest komunizm? 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A w jakiej formie? 

obowiązkowych 26 dni urlopowych? Dosłownie komunizm!

A może urlopu macierzyńskiego? Dosłownie komunizm!

Urlopu rodzicielskiego? To już kurla radziecka Rosja!

hmm, a może płatne zwolnienie lekarskie?!

nie może być tak, że niewolnik nie pracuje, a Pan musi mu płacić! NIE MOŻNA ZMUSZAĆ PRACODAWCY DO ROZDAWANIA PIENIĘDZY!!!!!!!!

Nie pracuje, nie płaci! Tak powinno być!

Winter, czym jest komunizm? 

Ja o jednym, ty o drugim. Ostatecznie zedytowałeś post o znaczeniu komunizmu.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Winter napisał(a):

Ja o jednym, ty o drugim. Ostatecznie zedytowałeś post o znaczeniu komunizmu.

Nie, piszemy o tym samym.

O tym, że w tych kilku wskazanych przeze mnie przypadkach PRAWO nakazuje płacić PRACOWNIKOWI przez PRACODAWCĘ, mimo że nie świadczy on PRACY w danym momencie.

I to obaj uznajemy, że nie jest komunizm.

Dlaczego więc tak się odpaliłeś o pomysł Zandberga? Czemu ten pomysł jest komunizmem?

Nie potrafisz tego napisać wprost, nie masz sensownego argumentu (vide: wyżej), ale się przy tym upierasz. Czemu?

Zandberg nie jest żadnym komunistą. Jest socjaldemokratą. 

Co do pomysłu gwarancji zatrudnienia, poczytaj to:

https://en.wikipedia.org/wiki/Job_guarantee

To są pomysły, które nie mają nic wspólnego z komunizmem ani z komunistyczną ideologią - również USA w latach 1935-1943 miały coś na ten kształt.

A pomysł rocznego urlopu po 20 latach to nic innego jak "sabbatical" - znany na Zachodzie, a nie Wschodzie. Twierdzenie, żę jest to "komunizm" jest bardzo głupie. Bardzo, bardzo bardzo głupie. 

Pytam jeszcze raz i daję Ci szansę honorowego wycofania się z bzdury:

Co sprawia, że według CIebie Zandberg to "komunista"? 

Edit.

We wcześniejszym poście jedyne co wyedytowałem to ostatnie zdanie kierowane do Ciebie - chciałem, żeby było mniej ofensywne. Nie wydziwiaj.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Dlaczego więc tak się odpaliłeś o pomysł Zandberga? Czemu ten pomysł jest komunizmem?

Nie wiem czy to komunizm ale jego najlepsze pomysły to dowalenie bankom podatków żeby zaczęły nadążać za ich zyskami i skuteczne opodatkowanie korporacji, które w większości guzik u nas płacą. Niby temat przez niego podejmowany to walka z wiatrakami ale będą prezydentem i mając inicjatywę ustawodawczą mógłby naszych sejmowych osłów postawić przed niewygodną sytuacją i zmusić do procedowania tych tematów.

Edytowane przez Klakier1984
  • Upvote 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Przy tak skromnym budżecie lepiej szukać jakich używek, bo z nówek to ciezko bedzie cos sklepac, szczegolnie teraz gdy ceny RAM-u odleciały w kosmos.
    • Zrobisz UV, będzie ciszej i dalej wydajniej od RTX 5070 Ti. 
    • Naprawdę bawi Cię oranie Twoich poglądów wynikających z samotności i nienawiści do kobiet? A za kim jesteś, mogę wiedzieć? Ukraina może, a może Francja, a może USA demokraci? Jak siebie spozycjonujesz na skali? A może bliżej Ci do islamu bo patriarchat kochasz, a tam gdzie napisałem go nie ma? Bzdurki pleciesz, nie ma takiego powiązania. Jest znacznie szersze, jak choćby patriarchat, surowsze kultury niż nasz zgniły zachód pedalski z wsparciem psychologicznym. Cmok cmok. W rosji go nie, a w islamie też nie. W chinach w sumie też nie, pedały same chcą wsparcia. Spoko, ale nie udowodniłeś tego dążeniem do tego samego co oni. Ty raczej brzydzisz się całym światem, lewactwo na zachodzie złe, dalej też źle. Wszystko złe. Ty dobry. Sobie tak myśl. Powtórzę, w dawnych czasach miałeś dużo mniejszą populację, zerowy rozwój technologii medycyny więc musiałeś się rozwijać np masowym dziecioróbstwem a często podbojem militarnym. Dziś osiągneliśmy szczyt i musimy zaliczyć spadek. to normalne. A kto nie wymiera, podpowiesz? I czy chcesz tam zamieszkać czy kisisz dupę tutaj bo jednak jest lepiej? Rosja i jej demografia, hiv i tak dalej pokazują najbardziej jak oni cieszą się z ich kultury. Przecież powtórzę, 80% facetów jest w związkach. System naprawdę tak Cię karze czy Ty sam siebie swoją niekompetencją? I dzisiaj nie możesz tego, rozumiem. Nieprawda. Patriarchat to ciągłe wojowanie akurat i wmawianie że tylko silni są męscy. Patriarchat przyszedł w międzyczasie łowiecko-zbierackim. Najpierw uprawiało się pole i było spokojnie, a potem przyszły inne problemy i trzeba było kopa w dupę dać tym co niszczą nasze plemię. Rzesza - 10%, rozumiem. Kiedyś na pewno tak nie było. Nie masz na to dowodów. Każdy debil, brzydal i baran był sam i jak klaun w społeczeństwie. Nie rób bredni, nigdy nie było że 100% facetów miała małżeństwa. Nie masz dowodów! A nawet jak było ich więcej to powtórzę, populacja była dużo niższa np 2 miliony vs 40. Ty póki co niczego nie rozumiesz poza swoimi preferencjami i chcesz je przenieść na całość ludzkości. Geopolityki nie znam, czyli co? Rosję jednak trzeba chwalić, a nie jak ja - ganić? A ja chcę by wymarły najbardziej prymitywne plemiona. To nie zachód. Kochasz islam panie hipokryto, to twój patriarchat i twoja wizja. Tylko nie biała, a taka śniada. Nigdy nie podałem coś takiego jak "ja ok, oni źle". Weź to skonkretyzuj i wtedy można się odnieść. Jeszcze raz powiem. Ich łatki są kulą w płot, a moje trafne. Oni są tacy jak mówię i oni to popierają. Patriarchat nie jest na zachodzie. A ja z kolei nie jestem skrajnym lewakiem popierającym drag queen jak chcą sądzić. Proste jak wodorosty.
    • 9800X3D jest u progu "chrupania". Coś dziwnego dzieje się z silnikiem w tej grze bo jak tylko dropnie poniżej 80 to zaczyna się stuttering. Co oznacza że 5700X3D chrupie non stop więc dlatego z niego uciekłem  Jesteśmy o jeden update od śmierci 9800X3D jestem tego pewien     Btw: u mnie jak włączyłem visibility na 3000 czyli na maxa, to co 5 minut crash gry i nawet bluescreen poleciał. Wróciłem do 2000 i jest spokój. 
    • To najlepiej wróć jak będą już te raty 0% dostepne (choć w X-Kom to raczej nie jest częsta promka), bo na dziś nie ma sensu nic proponować skoro kupisz to np. za pół roku dopiero. Teraz są ogromne wahania cen i dostępności podzespołów.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...