Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Tak, dokładnie.

I właśnie o to mi chodzi o takie szurstwo, gdzie Wiedźmin 3 jest grą "woke". 

Co więcej - w filmie Jordana pokazywano, że "gracze" anti-woke wysyłali do developerów i aktorów użyczających głosu/twarzy groźby śmierci czy okaleczenia.

No, ale wiadomo - ja jestem lewak i w ogóle rozmowa ze mną nie ma sensu :) 

Przeczytałem o SP i właśnie nie wiedziałem jak to traktować... To już jest odklejka fest...

Filmik zobaczę z głosem, ale widzę że tabelki są wklejane to wiem czego się spodziewać 🙂

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jedna, konkretna osoba otwiera tę puszkę - dla ścisłości.

Zdecydowanie jest tych osób więcej :E

17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja grzeczniejszy to już nawet nie mogę być - mimo tego jak on do mnie/o mnie pisze :) 

Święty nie jesteś :E - przyznałeś wszak, że obrazasz innych jednak robisz to w sposob zawoalowany. Czyli jak najbardziej - z premedytacją, w sposób intencjonalny
To i inni znalezli "swoj" sposob zeby Ci sie odplacic
Sęk w tym, ze i jedna strona, i druga strona - w koncu przekrocza granice i skonczy sie to punktami (zaznaczam, pula jest mniejsza niz w przypadku "prawka" :E )
To tyle z mojej strony, wątek będe nadal przegladal. Tym razem jednak juz nie bede informowal, ostrzegal, rozstrzygał, zastanawiał sie, analizowal. Po prostu polecą punkciory :)

Tymczasem ogarnijcie sie. Mozna sie klocic, dyskutowac, wymieniac argumenty (nawet te najglupsze). Ale krzywe zagrywki, majac nadzieje, ze uda sie "ominac" regulamin w koncu sie skoncza. I to dotyczy kazdej strony konfliktu ;)

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, eNeSik napisał(a):

Zdecydowanie jest tych osób więcej :E

Święty nie jesteś :E - przyznałeś wszak, że obrazasz innych jednak robisz to w sposob zawoalowany. Czyli jak najbardziej - z premedytacją, w sposób intencjonalny
To i inni znalezli "swoj" sposob zeby Ci sie odplacic
Sęk w tym, ze i jedna strona, i druga strona - w koncu przekrocza granice i skonczy sie to punktami (zaznaczam, pula jest mniejsza niz w przypadku "prawka" :E )
To tyle z mojej strony, wątek będe nadal przegladal. Tym razem jednak juz nie bede informowal, ostrzegal, rozstrzygał, zastanawiał sie, analizowal. Po prostu polecą punkciory :)

Tymczasem ogarnijcie sie. Mozna sie klocic, dyskutowac, wymieniac argumenty (nawet te najglupsze). Ale krzywe zagrywki, majac nadzieje, ze uda sie "ominac" regulamin w koncu sie skoncza. I to dotyczy kazdej strony konfliktu ;)

Ma na myśli sobotni "reset" tomcuga. Od tej pory możecie mi coś zarzucić? Sądzę, że nie.

A jednak znowu poleciał "cuckold" w moim kierunku. No, ale widocznie mnie można. :) 

Opublikowano
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ma na myśli sobotni "reset" tomcuga. Od tej pory możecie mi coś zarzucić? Sądzę, że nie.

A jednak znowu poleciał "cuckold" w moim kierunku. No, ale widocznie mnie można. :) 

A ja to widze inaczej. I tak do tego podchodze.
Do soboty, folgowałes, robiles fikołki, podpuszczales innych. Zabawiales sie kosztem innych ale robiles to w specyficzny sposob aby obejsc regulamin. Obrywali inni. Byles górą
Od soboty, przyjales taktyke ciszy. Wiedzac jednak, ze inni o Tobie nadal pamietaja i nadal beda chcieli sie odgryzc. Gdy to zrobia, zagrasz teraz karte ofiary. Ja o tym wiedzialem, i czulem w kosciach, ze w pewnym momencie do tego dojdzie. Nie mylilem sie. Swiadomie czy nie, idealnie wpasowales sie w moje przypuszczenia.
Ale to tak nie dziala. Jak wspomnialem, ja nie bede sledzil poszczegolnych postow, ja nie bede robil analiz "kiedy, kto, o ktorej, przed tomcugiem, po tomcugu". Po prostu minie jakis czas. Z pewnoscia pojawia sie raporty w tym czasie. Wtedy sam ocenie kto naprawde sie uspokoil a kto tylko stwarza pozory

Ty juz jestes swiadomy, ze dalsze Twoje zagrywki nie pozostaną bez echa
Kolega cytujacy komentarze na YT, tak samo jak Ty, rowniez nie zlamal regulaminu choc szpilę wbil. Obydwoje oczywiscie "po jednych pieniądzach" jestescie ale koledze @Roman_PCMR juz tomcug zwrocil uwage. Nie wiem jak inni ale ja juz uwagi nie zwroce :E 

image.png.d33b01c006fd731ab04c93215e1414b8.png

Opublikowano (edytowane)

Aleś wymyślił. 

jak pisałem od początku - jestem otwarty na dyskusję w temacie i wydaje mi się, że nieźle przedstawiłem mój pogląd. 

Nie przyjmowałem żadnej taktyki - wrzuciłem materiał z którym się zgadzam, a który jest w formie ewidentnie preferowanej w tym wątku, czyli film. 

Nawet go nie komentowałem, żeby nie zaogniać dyskusji :)

I bez przesady - ani to nie jest tak, że wszystkich obrażam, ani też nie trolluje. Nie zgadzam się z głównymi tezami wątku. 

Ale dla niektórych to, że śmiem się nie zgadzać to jest nie do zniesienia :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

@eNeSik

Nic dodać nic ująć. :thumbup:

Roman strzelił sobie samobója tym postem. Co prawda po odbiciu piłki od czoła przeciwnika, ale jednak samobója.

Panowie. Jeszcze raz sugeruję: Nie odpisujcie mu  (Gordonowi, nie Romanowi) w tym temacie, a będzie spokój. To na serio jest takie proste :)

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@GordonLameman ja nie odnosze sie do Twoich poglądów, nie oceniam jak je przedstawiłeś. Nie jest dla mnie istotne z czym sie zgadzasz a z czym nie. Temat wymiany poglądów zabieram ze stołu - nie ma tego, jest nieistotny. Co istotne jest zatem zapytasz uzytkowniku drogi? A to, ze ja sie ogranicze jedynie do obserwacji zachowania osob ktorym do tej pory, niezaleznie po ktorej strone stali, upiekło się :E

Nie interesuje mnie poszczegolny film, post, zdanie, wyraz, litera, znaki interpunkcyjny. Ja podsumuje po prostu caloksztalt. I jesli nadal beda osoby ktore uwazają, ze mozna sobie robic tutaj bałagan, dostana podsumowanie za caloksztalt destruktywnego zachowania. Cytujac klasyka: "Razem, ryczałtem, z zaległą ratą" :)

Tyle z mojej strony Gordon, temat uwazam za zamkniety, nie zamierzam dalej sie wypowiadac w tej kwestii. Nic juz nie mam do dodania

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, VRman napisał(a):

@eNeSik

Nic dodać nic ująć. :thumbup:

Roman strzelił sobie samobója tym postem. Co prawda po odbiciu piłki od czoła przeciwnika, ale jednak samobója.

Panowie. Jeszcze raz sugeruję: Nie odpisujcie mu  (Gordonowi, nie Romanowi) w tym temacie, a będzie spokój. To na serio jest takie proste :)

A może jednak lepiej wykształcić w sobie umiejętność dyskusji na poziomie, który jest akceptowalny społecznie?

Jak widzisz problem nie bierze się z tego, że ktoś mi odpisuje, ale z tego jak to robi. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tomcug napisał(a):

Otwieracie puszkę Pandory, więc potem proszę nie płakać, że pewnego dnia wątek zniknie, jak dalej będziecie tak robić.

Taki jest cel gordona. Zamknac watek. 

Nie rozumiem, problem jest tutaj tylko z gordonem. On nabija tutaj posty. Dlaczego inni maja cierpiec przez jednego uzytkownika.

Wystarczy przejrzec jego posty i wiadomo ze z nim jest cos nie tak.

Zreszta, prywatne forum mozecie robic co chcecie.

EDIT:

Zreszta nie sadze zeby bylo mozliwe unikniecie prowokacji gordona bo inni uzytkownicy napewno sie zlapia na jego teksty i bedzie sie zdarzaly jakies inwektywy.

Dlatego, jako zalozyciel watka apeluje o zamkniecie tematu odrazu.

@Mar_s @tomcug Prosze o zamkniecie tematu. Rozumiem ze bedziecie tak samo wyczuleni w innych tematach np politycznym jak beda sie sypaly zgloszenia

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano

Zamknąć temat co skończy się tym, że te wątki rozleją się ponownie po tematach dotyczących poszczególnych gier. Gdzie nadal się pojawiają, ale nie w takiej skali. Z deszczu pod rynnę? Co do Gordona, niewiele można tutaj powiedzieć, prócz tego że pewne rzeczy się nie zmieniają. :E Jak ktoś pamięta akcje z Laba, nie powinien być zaskoczony. 

Spoiler

2ddy1a.jpg.9989a415d75b62a4e69709af5fa6b7cb.jpg

Używajcie opcji "ignoruj", jeśli nie możecie zdzierżyć słów w internecie. Dla mnie jest ona bezużyteczna, bo nie mam problemów z ignorowaniem treści już po przeczytaniu.

• Upvote 2
Opublikowano

Nie zamykać. Wylewanie dziecka z kąpielą.

Jest  mod, który będzie tu zaglądał. Były warny. I starczy. Nic więcej nie potrzebujemy.

Od teraz będzie czyste "i żyli długo i szczęśliwie". 

:)

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

@Vulc

Ja uważam, że mocno przesadzacie w tym temacie, a w dodatku trochę zbyt mocno popieracie „Anti-wole”, który wysyła groźby śmierć i okaleczenia.

Można popierać "anti-woke" w określonym kontekście, który w tym wątku - przynajmniej z mojej strony - jest jasny. Równocześnie nie popierając jakichś gróźb, bo ten wątek nawet mi nie jest znany. Kto tutaj więc przesada, używając takich uogólnień? 

Opublikowano

A co do gróźb śmierci to popularny ostatnio Vavra dostawał je od lewackich meneli z obecnej ResetEry. Nie pamiętam czy to wtedy jeszcze był NeoGaf.

Twórcy którzy pozytywnie wypowiadali się o Hogwarts Legacy dostawali groźby bo w dupie mieli bojkot JKR. O tym co dostaje sama JKR nie wspomnę.

Opublikowano
Teraz, Vulc napisał(a):

Można popierać "anti-woke" w określonym kontekście, który w tym wątku - przynajmniej z mojej strony - jest jasny.

Jak pisałem - jest mnóstwo dobrych gier z tymi elementami, które nie zniszczyły tych gier. :) 

Teraz, Vulc napisał(a):

Równocześnie nie popierając jakichś gróźb, bo ten wątek nawet mi nie jest znany. Kto tutaj więc przesada, używając takich uogólnień? 

Ten sam, który tak uparcie chciałby się pozbyć lewactwa z tej ziemi :) 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.01.2025 o 15:41, AndrzejTrg napisał(a):

Był taki temat? Kurcze nie kojarzę. Ale Ja bym wyebał aby nie szerzyć, nie promować. Po narzekamy w tematach o konkretnych grach, ale tutaj miło by było bez jakichkolwiek osobnej polityki 🙂 Może zrób ankietę 🙂 

Wróżbita Andżej 😛 ale się dałem wciągnąć...

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

klisza numer 153: "tamci są źli bo poleciały groźby karalne do (tu wstaw niewinnego aktywiszcza) przez tą nagonkę.

To się pojawia w zasadzie w każdej "dyskusji" z ust lewoskrętnych. I nie było żadnym argumentem już za pierwszym razem, bo debili nie brakuje i kgoś posłał groźby karalne recenzentowi gry Zelda, za danie 8/10 zamiast 9/10. 

Zawsze ta sama zagrywka: wskazać margines jako przykład typowego przedstawiciela danej opinii.

Trzeba zawsze z tej drugiej strony zrobić rasistów, mizoginów, inceli, przestępców (groźby) i tak dalej.

Nie tylko lewa strona używa tej zagrywki. Bo to niestety często działa.
W każdym razie, po raz trzeci radzę nie odpisywać na te wrzutki. Że pojawi się jakaś z sensem nie ma się co łudzić.
Będą klisze i nauczanie tępaków przez osobę wyraźnie inteligentniejszą. Albo się zamkniecie i przyznacie rację oraz swoją ułomność, po czym wyrazicie skruchę za to, że się wcześniej nie zgodziliście, albo nie da Wam spokoju. ;)

To nie ma sensu, serio.

Równie dobrze możecie podyskutować z ChatemGPT. 90% stylu i treści będzie wyglądało tak samo, tylko czas czekania na odpowiedź krótszy 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie sobie oglądam, pierwsze 8 minut będzie zbyt przegadane w niektórych kwestiach, ale dalej już tego nie odczuwam, przynajmniej będąc w ~12:00.
Może jakieś słowa i argumentacja pomoże komuś lepiej zrozumieć co mamy na myśli przez te złe woke / DEI.
Ja już zmęczyłem tłumaczeniem tego w kółko, wiec może inne argumentacje,, od kogoś innego pomogą zrozumieć. 

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

A obejrzałeś film, czy tylko komentarze przeczytałeś?

Ten film "czy WSZYSTKIE gry są WOKE?". Przecież ten gość jest niczym polski odpowiednik autorów tekstów z IGN czy innych redakcji growych zagranicą :E 
Już oglądałem kiedyś jego materiał, gdy widziałem materiał pokazujący jak manipuluje widzem i jakie głupoty gada.... Wiec postanowiłem wtedy sprawdzić go osobiście... Jest to również nielubiony osobnik przez innych twórców lub nawet byłych współpracowników za hmm...., bycie bufonem, ujmując to najkrócej. 

Próbuje robić z innych środowisk nie wiadomo jakich idiotów, powołując się na przykłady idiotyzmów jednostek z internetu, z którymi się nie zgadzamy, przynajmniej nie wszyscy :E 
Próbował nawet kręcić narrację że ruch Anti-woke jest tak głupi, że nawet Sapce Marine 2 uważają za woke bo jest np. czarny, ale to był trolling kilku osób.
Wiec brawo za linkowanie osoby, której rolą jest właśnie manipulowanie opinią publiczną pod ten trend "woke". Jak się upierasz mogę obejrzeć to co zalinkowałeś i powytykać absurdy lub zagrywki manipulacji. 
Edit. Oh, jeszcze trafniejsze porównanie, on jest jak ci recenzenci zagraniczni co dają Veilguard 9/10 :E 

6 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Ktoś tu wrzucił i dodałem sobie do zakładek, bo to kopalnia lol-contentu:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AVTZPJij5PQmlWAkYdDahBrxDiwqWMGsWEcEnpdKTa4/edit?gid=0#gid=0

Autorzy to chyba te szurki:

https://steamcommunity.com/groups/Woke_Content_Detector

Jak chcesz teraz przez 10 stron do tego bić to proszę bardzo, ale mało kto uważa ten spis za wart uwagi... Raczej większość skupia się na DEItetected, https://deidetected.com/
Jest również trochę trolli w internecie, wiec trzeba brać to pod uwagę ;) 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

@musichunter1x

Przeciez całe uniwersum Warhammer jest Woke:

Nie do końca chodzi o uniwersum, lecz o to co robił Games Workshop... Zaczęli zmieniać LORE pod woke, dodając różne duperele....
Nawet o tym nie wiesz? Może popytaj o co chodzi przez dłuższy czas, bo wiele się działo.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Nie do końca chodzi o uniwersum, lecz o to co robił Games Workshop... Zaczął zmieniać LORE pod woke, dodając różne duperele....
Nawet o tym nie wiesz? Może popytaj o co chodzi przez dłuższy czas, bo wiele się działo.

Skoro to są duperele to … w czym problem?

W jaki sposób to, że gdzieś tam w lore pojawi się postać lgbt ma to to psuć cokolwiek? :) 

Czy lore jakiegokolwiek uniwersum jest w ogóle niezmienne? Czy jednak się rozwija? 
Dostosowuje do odbiorców albo otwiera na innych?  

Czym tak rozumiany ruch Anti-woke (dodali lgbt!!) różni się od szurków z lewej strony, którzy np. bojkotowali Hogwarts Legacy (i to z jakim sukcesem!!!!! :E)? 
Bo ja nie widzę różnicy. Takie same głupie bojkoty.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Wiesz dobrze o co chodzi, więc czepiania się słówka dupereli to już zła wola. 

13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dostosowuje do odbiorców? :) 

Na razie to tylko odrzuca odbiorców, którzy przerzucają się na drukarki 3D. Tęczowa lesbijka, po zmianie płci nie będzie  nagle zainteresowana W40k, ponieważ dodają kobiety do Custodes, mimo że mają cały zakon Sisters of Battle. Mam drobne pojęcie o lore tego uniwersum, po zagrywaniu się w Dawn of War 1 oraz przeglądaniu filmów lata temu... Sama idea kobiety jako kandydatki do modyfikacji genetycznej najsilniejszego człowieka jest absurdalny dla tego uniwersum.... Po co modyfikować kobietę do cech mężczyzny, skoro po prostu zagonią kobietę do urodzenie kilku mężczyzn. Tak, to jest brutalizm tego uniwersum, w którym człowiek nie chciałby żyć, ale do tego zmusza ciężkość tamtych czasów oraz ich zacofanie... Na początku była to również dużo mocniejsza, przerysowana satyra, ale zawsze jest to przede wszystkim gatunek grimdark.