Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.02.2025 o 17:31, huudyy napisał(a):

taka jest prawda, że najlepsze używki to się kupuje po kimś, kogo znamy (i najlepiej wiemy jak serwisował auto) - od teścia brałem 10 letnie A3 8P 2.0 TDI z przebiegiem 161k km

Dokładnie. Ja wczoraj z ojcem jechałem jego autem i mówi mi, że właśnie przebił 51k. Auto z 2016 roku :E

Mam w pracy takiego gościa, który  zmienia co kilka lat auto. Właśnie chce niebawem wystawić na sprzedaż swojego Captura pierwszej gen. Obecnie coś koło 60k ma nalatane. 

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Co do małych przebiegów, ojciec kolegi zawsze kupował nowe auto i po 5-6 latach sprzedawał z przebiegiem nie wyższym niż 15k. Przy ostatnim już nikt z rodziny czy znajomych nie chciał/nie potrzebował, auto było wystawione dość długo i tylko telefony z pytaniem "czemu tak cofnięte?". Zdjęli ogłoszenie, pchnęli licznik o 60k km do przodu, poczekali ze 3 miesiące, wystawili w cenie wyższej niż poprzednio i poszło w 2 dni 😆

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

To było już ładnych kilka lat temu, możliwe że zanim wpisywane były przebiegi w cepik.

Co do sprawdzania aut...mój szef handluje okazjonalnie, nadal większość nawet nie chce obejrzeć auta od dołu na skp mając to w jego ofercie za darmo przy sprzedaży :E  Zresztą to samo jest z handlarzami którzy są stałymi klientami, mit że ludzie (typowy "Kowalski") są bardziej świadomymi kupcami sprawdzającymi auto nadal pozostaje w sferze mitów :E 

Oczywiście są pojedyncze przypadki ludzi dobrze oglądających auto, ale to nadal przypadki :D 

Nie ma dnia na stacji żeby ktoś nie przyjechał sprawdzić auta...po zakupie :rotfl2:

Opublikowano (edytowane)

Ceny w DE są wyższe ostatnio, nawet od tych w NL, z drugiej strony nie tankuje się przy autostradach, w NL przy autostradzie 2.00-2.10 po wioskach 1.80-1.85

W DE to samo, w połowie zjeżdżam na hotel i w tej wiosce paliwo tańsze o 25 centów.

I mówię o normalnych stacjach, nie jakiś regionalnych.

Edytowane przez SylwesterI.