Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja na ten przykład jak wychodzi nowy FM to nigdy nie wracałem do poprzedniego, i teraz też jakoś nie ciągnie mnie do 24, chodź mało w niego grałem, za to zarzucę sobie save z FM 23 do nowego, tam tez coś koło 2045 roku mam, a jednak w nowym FM przetwarzanie danych jest zauważalnie szybsze, na tym save już urlopik na rok pocisnąłem to zapierdzielał jak zły w FM23 zrobiłem to samo i wolno panie szło wolno, już nie wspomnę o tym jak szybko zapis i odczyt działa, w tym FM to chyba jedyny plus póki co :E

Opublikowano (edytowane)

Mi się ten 26 w ogóle nie podoba. 

Gra tekstowa - bo tym tak naprawdę jest FM - musi mieć mega dobrze zrobiony interfejs - łatwy i przyjazny, żeby gracz momentalnie mógł się odnaleźć i szybko sobie poustawiać najróżniejsze rzeczy. To co tutaj widzę że nie jest ani łatwe, ani przyjazne, a momentami nawet niezbyt sensowne.

Ale spoko, nie kupuję nie oceniam, wolę seryjnie poczekać na 27 gdzie liczę na to że twórcy się ogarną i znajdą złoty środek. A jak nie, to będę grał w FM20 Touch uaktualniając bazy danych co rok do emerytury. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

No to fakt interfejs słaby, do tego na monitorze ultrawide wygląda trochę jak na telefonie, no i za bardzo to wszystko ściśnięte jest, np taka galeria sław, w poprzednich FM fajna i czytelna a w tym nowym wszystko wygląda w niej na  upchniete  na siłę, i to nie jedyne takie miejsce bo jest tego wiecej, albo zapowiedź meczu i jak tabele prezentują to zamiast jedna tabele na cały ekran tylko mniejsza czcionka to podzielona jest na dwie, bez sensu, liczę że za kilka miesięcy ktoś ogarnie ten interfejs tak jak w poprzednich FM tyle że będzie to wymagało wieciej pracy, nawet jeśli twórca chciałby za takiego skina kasę to jeśli byłaby rozsądna cena to jestem w stanie zapłacić 😉

Opublikowano

Dobra zamiast narzekań to teraz pisać jak sobie radzicie, ja pierwszy sezon 3cie miejsce Arsenalem w PL a z LM odpadłem po fazie grupowej z OM, zaczynam własnie drugi.

Wziąłem Rodrigo Mora z Porto i będzie po lewej latać na zmianę z Ethan Nwaneri, Martinelli zgoniony (marne statystyki po 3gole i 3asysty w sezonie) i Madueke oraz Jesus tak samo poszli do żyda, Gyros połowe sezonu strzelał a potem zaciął się mocno to wziąłem Samu z Porto i z myślą o przyszłości łyknołem Francesco Camarda z Milanu i Gilberto Mora z Tijuana, Nico Paz daje radę (po 10 goli i asyst miał). Póki co Saka będzie mieć zmiennika Pablo Garcia z Betisu, ale myślę o N.Williamsie z Bilbao, a Pazowi jako doping wziąść A.Gulera z Realu a pogonić Eze.

Opublikowano (edytowane)

Fajne te babole :smiech:

opis screenu:
"my team are shooting on target and then they summon this white dude and blocked my shoot.. what magic is this"

578455572_3666250580336510_5517077961519971096_n.jpg

Znajomy na discordzie grał w FM26, bo aktualnie to nie gra, bo czeka na łatki, a jeszcze chwilę temu w rozmowie ze mną bronił gry. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Eee no co wy, jak wprowadzili 3d w FM 2009 to ogarnęli go dopiero w 2012, a w 2012 spartolili bardzo poważnie inna nowość a mianowicie dodaj usuń ligę, gdzie błąd z tą funkcja ja i paru innych graczy zgłaszalo jakoś koło świat Bożego Narodzenia, to po ich analizie stwierdzili ze naprawia go dopiero w 2013, także hmm idąc tym tropem myślę że dopiero FM 29 będzie git :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nowe wieści od Sports Interactive dotyczące FM 26.

Niestety, nie ma żadnej aktualizacji, a zwykła "mowa-trawa". Nowy patch ma pojawić się niedługo, poza tym, nic ciekawego nie zostało przekazane. Oto kilka godnych uwagi informacji - link do całości znajdziecie w komentarzu.

SI przyznaje, że gra "nie odzwierciedla ich poziomu dopracowania", mimo że już wprowadzono sporo poprawek

Mają się pojawić m.in. opcje takie jak korzystanie ze spacji do przewijania wiadomości oraz możliwość zapisu składów (kilka jedenastek)

W planach jest też analiza funkcji, "które zostały zmienione lub usunięte", które gracze mocno krytykują. Jako przykład wymienione są mapy podań.

Zapowiedziano wydawanie aktualizacji regularnie - celem jest jedna aktualizacja w każdym tygodniu.

Podczas bety zostało wypuszczonych pięć aktualizacji, co ich zdaniem spowodowało konieczność zrezygnowania z większej aktualizacji "Day One".

Zaeklarowano, że FM26 to "początek nowej ery" serii - co sugeruje, że wiele zmian, nawet jeśli teraz sprawia problemy, ma być fundamentem pod przyszłe odsłony

https://community.sports-interactive.com/forums/topic/596382-our-planned-approach-for-fm26-updates/

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Nie podobają mi się te słowa fundament dalszego rozwoju serii i UI, bo już wiemy że 26 to taka płatna beta, z tym że zamiast płacić beta testerom to beta testerzy placa im, jeszcze się okaże że 27 będzie tym czym miał być 26 na premierę a dopiero w 28 dostaniemy coś fajnego i nowego w z ramach interfejsu i nowych opcji oraz rozwiązań, ale na pocieszenie wyobraźmy sobie gdyby FM25 wyszedł o czasie :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Nie zapomnijcie o patchu z reprezentacją przed Mistrzostwami Świata... to pewnie będzie jeden wielki festiwal %-) "szczerbatej gry":E

To może być mała katastrofa z dwóch powodów: 

1) istnieje spore prawdopodobieństwo, że zespół który tak słabo ogarnia podstawkę, przy wdrożeniu tak dużego patcha po prostu rozwali tą grę na amen, bo to będzie ogromna ingerencja w obecnie już działający system.

2) co z graczami, którzy do tego czasu będę mieć już nabite w grze setki/tysiące godzin? zaczynać wszystko od nowa? Nie da się tego zaimplementować do już trwającej rozgrywki, bo tam jest zbyt duża ilość zmiennych - no chyba że komuś tam totalnie odwali i postawią na AI, które będzie starało przeprowadzić symulację zdarzeń na szczeblu międzynarodowym w przeciągu danej kariery, ale prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie jak to miałoby działać. 

Dlatego od początku uważałem, że pomysł dołożenia funkcjonalności wymaganej i oczekiwanej na premierę "za pół roku" to idiotyzm - gra nie jest gotowa, to jej nie wydajecie, proste. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ten patch na 1000% będzie wymagał nowej gry, stworzenia nowej kariery.

I to dla mnie z automatu podważa jakikolwiek sens zakupu tej gry. 

Rozgrywek międzynarodowych nie ma, ale jakaś liga kobiet w którą zagra całe 3% graczy jest.

Priorytety psia jego mać. 

Ale to też zarzut dla kupujących, że zatwierdzają takie praktyki swoimi portfelami. 

• Upvote 1
Opublikowano

Niestety tak to jest, jazda z negatywnymi recenzjami na steamie może coś pomóc ale to niewiele. Bo reprezentacji nie będzie "until".... poprawiona gra tak samo. Podjęli takie, a nie inne decyzje i teraz my gracze za to płacimy grając w bubla- nie twierdzę, że gra jest całkowicie niegrywalna. 

W poprzednich wersjach FMa zdarzyły się takie patche, które wymagały nowej gry jeśli chcemy żeby dane poprawki weszły do gry.

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Reddzik napisał(a):

W poprzednich wersjach FMa zdarzyły się takie patche, które wymagały nowej gry jeśli chcemy żeby dane poprawki weszły do gry.

Tak zdarzały się, ale nie kojarzę by takie coś pojawiło się pół roku po premierze. Poza tym nie kojarzę, by w którejkolwiek odsłonie która ja kupiłem, brakowało rozgrywek międzynarodowych na premierę. Ta gra zwyczajnie nie jest gotowa na premierę, a jak nie jesteś gotowy to ją przekładasz. To nie jest gra typu live service, że dokładasz kolejne elementy rozgrywki w trakcie jej trwania. 

Panowie się tutaj ostro zakiwali, ale niestety sprzedaż musi być na tyle dobra, że skończyło się na jakichś śmiesznych oświadczeniach. Z chęcią wskoczyłbym w nowego FM'a, ale nie to co tutaj oferują.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Reddzik napisał(a):

W gwoli ścisłości to co roku do FM późna zima wychodził taki patch, ale wiadomo chodzi o błędy w grze które były tak poważne że trzeba było zacząć od nowa  gre, to fakt były takie przypadki, mi się przypomniał bodaj do jednych z pierwszych FM błąd jak bramkarz dostawał czerwona kartkę to był crash za każdym razem, to też jak to za latali to trzeba było nowa karierę :E

• Upvote 1