Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam chyba spory problem. Żona chciała dziś popracować na PC ale komp nie daje oznak życia. Na chwilę mrugną ledy na płycie i po chwili świeci tylko ram. Nic więcej. Komp nie startuje. Sprawdzałem już czy rusza bez jednej kości RAMu i to samo. Bez gpu również. Kable porozpinane i posprawdzane. Wszystko dokładnie zapięte. Dodam, że świeży PC z września 2024. Zasiłka to seasonic focus GX-1000 80Plus Gold. Czyżby wyzionął ducha? Na szybko sprawdziłem na zworce i jest cisza, went nie startuje. Dopiero jutro będę miał możliwość podmiany innego zasilacza aby chociaż sprawdzić mobo i resztę już bez gpu. Licze na to że to tylko psu 🫠

Opublikowano

Aby po zwarciu pinów na krótko wentyl ruszył musisz mieć wciśnięty przycisk od hybrid mode z tułu inaczej nie będzie kręcił bez obciążenia więc może cie to zmylić że zasilacz nie działa wcale.

Opublikowano

@Send1N tak jak podejrzewałem, zasiłka zdechła. Na dołączonym testerze też nie daje oznak życia. Wziąłem z roboty BQ Pure Power i komp normalnie wstaje. Leci zaraz na serwis do Proline i czekam na nowy :) 

• Upvote 1