Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samsung to ściek. Mam od nich piekarnik i to jest jedno wielkie nieporozumienie. Leci piąty rok już i same problemy. Na szczęście dwa miesiące temu podjechał serwisant wymienić pokrętła regulacji temperatury i to z dobrej woli Samsunga (no bo już po gwarancji). Cóż, chociaż tyle. Oczywiście będzie to działać ponownie około 2-3 lat i ponownie piekarnik zacznie świrować i sam się włączać. 

Ponadto notorycznie jeden wentylator o grzałkę, bo ta jest tak beznadziejnie zamontowana i zsuwa się z takich blaszek mocujących. 

Opublikowano
10 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Samsung to ściek

Brat twierdzi to samo, w 5 lat padła pralka (płyta główna) , indukcja (jakaś elektronika) i tv (podświetlenie), sprzęt za kupę kasy, a w momencie ukończenia się gwarancji pozostaje się modlić żeby nie padł. 

Opublikowano
9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Tylko, że pralek nie produkują we Wronkach albo nie tylko we Wronkach ;)

https://news.samsung.com/global/samsung-plant-in-kaluga-to-begin-deliveries-of-washing-machines-to-europe

Możliwe, zresztą części składowe i tak są made in China, bardziej chodzi mi o jakość samego sprzętu która jest kiepska. 

Ja raczej będę uderzać w Haier, opinie mają w większości dobra a firma wciąż podbija rynek i oferuje z tego co widzę bardziej funkcjonalne produkty w cenie konkurencji. Muszę tylko popatrzeć jak z dostępnością części zamiennych. Do Samsunga akurat dość łatwo wszystko dostać więc tyle z plusów.

Opublikowano

Pralka? Jak ktoś ma kasę to Miele. Jak nie ma to już trzeba pogrzebać.

Ogólnie najczęściej siada elektronika i łożyska. Elektronikę da się jeszcze wymienić, łożyska niby też, ale najłatwiej i najtaniej w pralkach, które nie mają "zalanego" zbiornika razem z łożyskiem.

Poniżej ciekawy link na ten temat, w którym przy okazji jest sporo informacji o markach pralek.

https://www.agdmaniak.pl/79801/pralki-z-wymiennymi-lozyskami/

Opublikowano
8 godzin temu, huudyy napisał(a):

sprzęt za kupę kasy, a w momencie ukończenia się gwarancji pozostaje się modlić żeby nie padł. 

Piekarnik (wysoki model) zaczął świrować tak gdzieś po 3 latach, no zaraz po gwarancji. Samoczynnie potrafi się włączyć i nie da się go w żaden sposób wyłączyć, nie reaguje wtedy na nic.

Wybiera sobie temp na 170 stopni i zaczyna działać ot tak. Jedyna możliwość, aby w ogóle powrócił do stanu w którym cokolwiek można zrobić to odłączenie z prądu. 

Samsung ma z tym ogromny problem i w internecie można sporo na ten temat poczytać. Dodatkowo wciskają kit, że to może być wina złego podłączenia itp... 

Serwisant, który mi wymieniał felerne pokrętła opowiadał, że jest to plaga. Ma oczywiście z tego powodu wiele niezbyt przyjemnych wizyt u posiadaczy tego łajna. Cóż, samoczynne włączanie nie należy do najbardziej pożądanych funkcji piekarnika. 

Mam też zmywarkę Samsunga i ona działa, ale panel sterowania jest tak wykonany, że bardzo szybko zaczął się degradować. Jedna z takich  bocznych uszczelek to po dwóch latach właściwie przestała istnieć. Myje to bardzo przeciętnie, wręcz słabo. 

No lekko mówiąc nie polecam Samsunga, naprawdę najmocniej jak się da odradzam 😉

Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja też robię jajecznicę ok 20-30 minut, ale nie w TM tylko na patelni :) 

No, ale taka zwykła z samą kiełbachą to kilka minut i wygląda jak jajecznica.

20-30 minut też czasami na patelni, np. jak robię na duszonej cebuli, pieczarki, kiełbacha/szynka/bekon czy inny boczek podsmażany etc. dodaję.

Opublikowano
40 minut temu, lukadd napisał(a):

No, ale taka zwykła z samą kiełbachą to kilka minut i wygląda jak jajecznica.

20-30 minut też czasami na patelni, np. jak robię na duszonej cebuli, pieczarki, kiełbacha/szynka/bekon czy inny boczek podsmażany etc. dodaję.

Ja tyle robię w sumie zwykła na maśle, bo lubię gdy jest bardzo puszysta :P 

10 minut temu, Pentium D napisał(a):

Dajcie spokój z tym Idiotomixem.

Jako gość jedzący regularnie gotowe żarcie z marketów to serio nie powinieneś tak nazywać tego urządzenia :) 

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ja też robię jajecznicę ok 20-30 minut, ale nie w TM tylko na patelni :) 

A tak na serio, to ja jajecznicę uważam za najbardziej wszechstronne danie do eksperymentowania smakami :) Już była jajecznica z papryką, ogórkiem, pomidorami, koncentratem pomidorowym wymieszanym z podsmażoną kiełbasą, cebulą i pieczarkami i wiele wiele innych :D