Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Dirian napisał(a):

Haier,

Jak mają jakość jak Candy to ja dziękuję. Z opiniami jest taki problem, że 99%opinii w PL można dodać krótko po zakupie, tutaj zaleta  Amazona, gdzi ew dowolnej chwili można edytować swoją opinię.

Opublikowano
8 godzin temu, huudyy napisał(a):

sprzęt za kupę kasy, a w momencie ukończenia się gwarancji pozostaje się modlić żeby nie padł. 

Piekarnik (wysoki model) zaczął świrować tak gdzieś po 3 latach, no zaraz po gwarancji. Samoczynnie potrafi się włączyć i nie da się go w żaden sposób wyłączyć, nie reaguje wtedy na nic.

Wybiera sobie temp na 170 stopni i zaczyna działać ot tak. Jedyna możliwość, aby w ogóle powrócił do stanu w którym cokolwiek można zrobić to odłączenie z prądu. 

Samsung ma z tym ogromny problem i w internecie można sporo na ten temat poczytać. Dodatkowo wciskają kit, że to może być wina złego podłączenia itp... 

Serwisant, który mi wymieniał felerne pokrętła opowiadał, że jest to plaga. Ma oczywiście z tego powodu wiele niezbyt przyjemnych wizyt u posiadaczy tego łajna. Cóż, samoczynne włączanie nie należy do najbardziej pożądanych funkcji piekarnika. 

Mam też zmywarkę Samsunga i ona działa, ale panel sterowania jest tak wykonany, że bardzo szybko zaczął się degradować. Jedna z takich  bocznych uszczelek to po dwóch latach właściwie przestała istnieć. Myje to bardzo przeciętnie, wręcz słabo. 

No lekko mówiąc nie polecam Samsunga, naprawdę najmocniej jak się da odradzam 😉

• Upvote 1
Opublikowano

Zmywarki IKEA/Whirpool/Electrolux - tak od siebie. Ze szczególnym wskazaniem na IKEA bo sa produkowane (głównie bo niektóre robi dla nich też Bosch) przez te pozostałe dwie firmy, tylko mamy 5 lat gwarancji. Co do piekarników to się nie wypowiem, bo gdzieś tego tematu zbytnio nie zgłębiałem, sam  obecnie mam Mastercooka - służy bezawaryjnie od czterech lat, tyle, że to niezbyt często używany sprzęt w porównaniu np do zmywarki, która chodzi dzień w dzień.

Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja też robię jajecznicę ok 20-30 minut, ale nie w TM tylko na patelni :) 

No, ale taka zwykła z samą kiełbachą to kilka minut i wygląda jak jajecznica.

20-30 minut też czasami na patelni, np. jak robię na duszonej cebuli, pieczarki, kiełbacha/szynka/bekon czy inny boczek podsmażany etc. dodaję.

• Upvote 2
Opublikowano
40 minut temu, lukadd napisał(a):

No, ale taka zwykła z samą kiełbachą to kilka minut i wygląda jak jajecznica.

20-30 minut też czasami na patelni, np. jak robię na duszonej cebuli, pieczarki, kiełbacha/szynka/bekon czy inny boczek podsmażany etc. dodaję.

Ja tyle robię w sumie zwykła na maśle, bo lubię gdy jest bardzo puszysta :P 

10 minut temu, Pentium D napisał(a):

Dajcie spokój z tym Idiotomixem.

Jako gość jedzący regularnie gotowe żarcie z marketów to serio nie powinieneś tak nazywać tego urządzenia :) 

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ja też robię jajecznicę ok 20-30 minut, ale nie w TM tylko na patelni :) 

A tak na serio, to ja jajecznicę uważam za najbardziej wszechstronne danie do eksperymentowania smakami :) Już była jajecznica z papryką, ogórkiem, pomidorami, koncentratem pomidorowym wymieszanym z podsmażoną kiełbasą, cebulą i pieczarkami i wiele wiele innych :D 

• Upvote 3
Opublikowano

To jeszcze jeden przepis dla niepotrafiących gotować:

A poważniej - na grupie "Przepisy dla airfryer" na FB, gość wrzucił dla jaj zdjęcie z naleśnikami i przepis "zmodyfikowany" /po prostu parę słów zmienione z patelnia na frytkownica/ - znalazły się osoby, które próbowały je zrobić we frytkownicy :E

• Haha 2