Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z ciekawości wykonałem sobie na leciwym 3060ti benchmark i takie wyniki wyszły:

1080p - automatyczne ustawienia grafiki:

https://ibb.co/Y4g5zbRs

2160p - ultra ustawienia grafiki:

https://ibb.co/FqKW0CSh

Link do benchmarka (steam): https://store.steampowered.com/app/1172710/Dune_Awakening/

3060ti daje radę :P  tyle miałem do powiedzenia :uklony:

Edytowane przez leven
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

No i proszę, ktoś jeszcze napisze, że 4060ti 16gb jest cienki ? Co prawda pokazałeś wyniki ani z automatu ani z ultra, ale widać dokładnie, że ADA jest świetną kartą. Blackwell dużo na papierze robi, a na dodatek obciął 32bit Cuda :Crash:

Jak 5060ti 16 będzie tylko nieco wydajniejszy od 4060ti 16GB, to idę w 4060ti 16GB + FG. A może coś pokroju LS z drugą grafiką ? :glodny:

EDIT: chciałem skronie napisać, że jakość grafiki w tym wynalazku jest okropny. Gra 2025 rok i jest za murzynami patrząc na np. CP 2077 :hihot:

Edytowane przez leven
Opublikowano

Nie da rady stary kumplu, 12GB Vram, to porażka. Ludzie psioczą na FG, pokaż mi w czasie gry, gdzie te glicze są mając włączony DLSS + FG x2 ? 3060ti mi wystarcza, ALE nie 8GB Vram ! To jest porażka zielonych :niegrzeczny:

13 godzin temu, JacekRTX napisał(a):

Mój złomek, ustawienia domyślne 1080p

obraz_2025-02-22_135128238.png

Ale masz świetny minimum FPS :) Pewnie to procesor ustala.

Opublikowano (edytowane)

Na pewno ma w tym niemały udział procek i RAM ale generator klateczek swoje też dokłada :P Inna sprawa, że niektóre ustawienia są wysokie a nie ultra a GI zamiast jakość to wydajność, do tego DLSS zbalansowany ;) 

Wrzucam też swoje wyniki, wczoraj trafiłem na info o tym demku na DSOGaming więc się skusiłem, ustawiłem tak jakbym konfigurował gierkę "pod siebie" na obecny czas i oto wyniki:

Dune-Sandbox-Win64-Shipping-2025-02-20-2

Wrzucę jeszcze takie same ustawienia jw. z generatorem od AMD, więcej chyba mi się już nie chce bo faktycznie jakość grafiki nie jest jakaś na tyle dobra, by się tym zachwycać. Z drugiej strony biorąc pod uwagę, jakiego typu będzie to gra imho nie ma tragedii, w oczy nie kłuje :E 

Edi1: te same ustawienia co wyżej ale z generatorem, podczas testu karta chodziła na 80-90% więc mogłoby być jeszcze lepiej pewnie :D 

Dune-Sandbox-Win64-Shipping-2025-02-23-0

Edytowane przez lamparcicho
Opublikowano
11 godzin temu, leven napisał(a):

Nie da rady stary kumplu, 12GB Vram, to porażka. Ludzie psioczą na FG, pokaż mi w czasie gry, gdzie te glicze są mając włączony DLSS + FG x2 ? 3060ti mi wystarcza, ALE nie 8GB Vram ! To jest porażka zielonych :niegrzeczny:

Na pewno 4060Ti 16gb nie będzie działać lepiej niż 4070 12gb tego możesz być pewien :E jak już zmieniać coś po tylu latach siedzenia na tej karcie to na coś z w miarę sensownym skokiem wydajności ;) żebyś pózniej nie żałował. 

• 2 tygodnie później...