Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba nie było takiego tematu na forum. Posiadacie coś co jest białym krukiem ? Co ma dużą wartość kolekcjonerską ? Ja wygrzebałem z szafy klocki na licencji gry o tron. Dwa najmniej popularne sety które sprzedały się w małym nakładzie. Smoka viseriona kupiłem w 2022 za 190zł, a w archiwum ebaya widziałem że schodziły nawet za 1800zł.

81lpA8djk3L.thumb.jpg.c40453685752225c022eb9f248d70244.jpg

Opublikowano (edytowane)

To co mam nie jest wiele warte kolekcjonersko, ale przynajmniej unikalne. Mm słabość do twórczości Orsona Carda, zwłaszcza serii o Enderze. W 2010 z okazji polskiej premiery "Ender na Wygnaniu" było spotkanie autorskie w Warszawie. I chciałem wziąć coś pod autograf. Problem w tym, że większość czytałem w czasach szkolno-studenckich albo pożyczone od kolegi, albo z biblioteki, a to co miałem kupione to stare wydania, często pożółkłe z lat 90 - jakoś mi było głupio z tym iść. Ale miałem kilka wydań komiksów Marvella na bazie powieści i opowiadań z serii - ładne zbiorcze wydanie, w twardej oprawie, więc wziąłem. No i Card był nieco zaskoczony i powiedział, że pierwszy raz podpisuje komiks z tej serii,więc mam pierwszy (a może jedyny) na świecie komiks  z autografem.

-- edit --

Miałem też kiedyś Accelerando Charlesa Strossa w wersji z serii Uczta Wyobraźni  i generalnie jak seria zrobiła się popularna i ludzie zaczęli ją kolekcjonować, to te starsze części z cyklu zrobiły się całkiem poszukiwane, o czym dowiedziałem się przypadkiem na forum pclaba. A że nie jestem kolekcjonerem, to sprzedałem z kilkukrotnym przebiciem względem ceny okładkowej, nie pamiętam  już nicka, ale mam nadzieję, że służy.

Edytowane przez 209458
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie wiem ile ich jest na świecie, widziałem na jakiś targach jak zaprezentowali parkę, jeden koleś dostał od dziewczyny czy tam żony z jakiejś okazji jedną sztukę, no i ja mam dwie więc możliwe, że to wszystko.

Crucial_French_Edition_2x4GB_PCxxxxx.jpg

• Haha 1