Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Spotkał się ktoś z najnowszą rewizją 4 tego Coolera Arctic Freezer 36 black?

Chciałbym zakupić najnowszą rewizję. która ma na pewno metalowe gwinty w ramce Intela

Czy wie ktoś w jakim sklepie na 100% jest dostępna rev.4?

Czy posiada ktoś rewizje 1.2.3, jaki jest tam gwint? tworzywo, czy metal?

Arctic Freezer 36 Black - strona domowa

zawartość opakowania dot. danej rewizji link poniżej

Rewizje jak rozpoznać - support Arctic strona domowa

foto rev.4.jpg

foto rev 2 i 3.jpg

Opublikowano

Hej, zarejestrowałem się specjalnie żeby ci odpowiedzieć 🙂 akurat w krótkim odstępie czasu zamówiłem dwie sztuki na amazonie i przyszły dwa różne, co mnie zdziwiło i zacząłem szukać z czym to się je. Generalnie rev4 podoba mi się mniej, wolę mocowanie starszej rewizji, które jest metalowe. W rev4 ramka dla intela jest plastikowa, w rev3 cała metalowa. Dodatkowo to co mi się nie podoba w rev4 to mocowanie docisku ze śrubkami do zimnej stopki. W rev3 jest przykręcone i solidnie się trzyma, w rev4 jest na wcisk i lata na boki, nie wiem jak będzie po dokręceniu do płyty ale docisk wydaje się mniej solidny niż rev3. Moim zdaniem to są zmiany bardziej dla oszczędności niż dla poprawy parametrów.

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, kowaryst napisał(a):

Hej, zarejestrowałem się specjalnie żeby ci odpowiedzieć 🙂 akurat w krótkim odstępie czasu zamówiłem dwie sztuki na amazonie i przyszły dwa różne, co mnie zdziwiło i zacząłem szukać z czym to się je. Generalnie rev4 podoba mi się mniej, wolę mocowanie starszej rewizji, które jest metalowe. W rev4 ramka dla intela jest plastikowa, w rev3 cała metalowa. Dodatkowo to co mi się nie podoba w rev4 to mocowanie docisku ze śrubkami do zimnej stopki. W rev3 jest przykręcone i solidnie się trzyma, w rev4 jest na wcisk i lata na boki, nie wiem jak będzie po dokręceniu do płyty ale docisk wydaje się mniej solidny niż rev3. Moim zdaniem to są zmiany bardziej dla oszczędności niż dla poprawy parametrów.

Dzięki za istotne informacje ;)

Dopytam bezpośrednio producenta jeszcze i dam znać, co twórca miał za biznes robiąc kolejne rewizje.

poprawa docisku, oszczędności, mniej elementów itp.

6 godzin temu, Send1N napisał(a):

Oznaczenie rewizji jest na pudełkach produktów arctica (mały napis przy kodzie kreskowym) więc możesz smiało dopytać sprzedawcy bo nie trzeba otwierać pudła aby sprawdzić.

Tak wiem, że rev. jest na spodzie dlatego linka do tego wstawiłem właśnie wcześniej.

Niestety nie każdy sprzedawca wie, a praktycznie mało jaki się zna itd. a szczególnie nie ma styczności bezpośrednio z danym produktem.

Daleko nam do alejek w chinach, gdzie półki się urywają pod sprzętem komputerowym i wszystko widać jak na dłoni.

np z jednego z dość popularnego typowo komp. sklepu otrzymałem informację, że nie są w stanie sprawdzić, ale mają z najnowszej partii prosto od producenta....cokolwiek to znaczy :lol2: z innego ogólnego sklepu, towar jedzie prosto z magazynów itp.