Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, maras2574 napisał(a):

Trzy rozdziałki, 2560x1080, 3440x1440, 5160x2160 i nie ma żadnej różnicy jeśli chodzi o zakręty, widać je tak samo ;) 

To mi nie wygląda jak widok z oczu kierowcy z gry pokroju F1 2015 / F1 2018.

6 godzin temu, Dominix napisał(a):
  Ukryj zawartość

AMS2AVX_2025_08_21_09_30_38_309.thumb.jpg.1be9ceb01fde8e6bcbfe1b79d365644c.jpg

Słaba manipulacja - przy takim widoku, ala zjazd z górki, wiadomo, że dobrze i daleko widać. ... czasem sobie myślę, żeś troll

8 godzin temu, Dominix napisał(a):

Tak to opisuje jakby grał w gry z 1990 roku kiedy wszystko się blisko renderuje.

F1 2015 na max detalach.

7 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Ale odkąd pamiętam jeżdżę na MSAA, FXAA lub DLSS

W F1 2015 nie ma DLSS chyba. Także albo jeździłem na MSAA, albo bez AA.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

Jesli to nie wyglada jak widok z oczu kierowcy to nie mamy juz o czym gadac, masz nawet inny przyklad.

To ze jest zjazd to co z tego, opisywales ze na 1080p wszystko na daleko to pixeloza, wiec co za roznica czy to widok jak na ss co dalem? masz tam pixeloze, no nie, na innym tez jej nie ma.

Nawet w f12015 mimo ze jestesmy w temacie 25 nie bedzie pixelozy.

Opublikowano
2 minuty temu, Dominix napisał(a):

Jesli to nie wyglada jak widok z oczu kierowcy to nie mamy juz o czym gadac, masz nawet inny przyklad.

... no właśnie nie wygląda i jak tego nie zauważyłeś, to nie mamy już o czym gadać.

Opublikowano (edytowane)

To pokaz gdzie wystepuje, bo tylko gadasz glupoty a nie jestes w stanie tego nawet pokazac. Masz tyle przykladow, masz widok z bolidu F1 ktory dla ciebie nie jest widokiem z bolidu F1

nagle bo zjad, bo to bo sramto, co jeszcze?

@maras2574 wheelstand to polsrodek, jak masz miejsce to juz lepiej na cos takiego: 

https://www.gtomega.co.uk/products/art-racing-cockpit?variant=47496627126586

Czy nawet taniej i samemu sobie zlozyc aluminiowy. Wtedy zawsze mozesz sobie samemu wymierzyc wymiary a potem to skrecic.

Ja zaczynalem od biurka ale to bylo g920, potem wheel stand a teraz juz pelny rig. 

Strzasznie rozmazany obraz gdzie nic nie widac :boink::E

F1_2015_2025_08_21_16_31_21_750.thumb.jpg.76b6250f8b1223d05a894361a111f3a6.jpg

Edytowane przez Dominix
Opublikowano
49 minut temu, Dominix napisał(a):

wheelstand to polsrodek, jak masz miejsce to juz lepiej na cos takiego

Nie da rady, biurko musi być ;) W przeciwnym razie przemeblowanie. A tego ani ja, ani baba nie zniesie :E Kupilem. Jak nie przypasi to oddam ;)  Przypomnę że ja już raczej tylko karierę sobie jeżdżę. Generalnie gram dla przyjemności, bez napinki :)  10 lat temu moglem na jednym torze caly dzien śmigac i urywać tysięczne, dziś już mi się nie chce ;) Ten pólśrodek myślę będzie OK ;) Stara i tak juz skwitowala, "osiol" :E

• Haha 1
Opublikowano

Właśnie, kombinacje z biurkiem :( Uwierz mi, że po 4 tygodniach remontu mamy serdecznie dość !!! ;)
Jeszcze fotel by trzeba było do tego FIFA kupić, a to koszt znowu :boink: Daj pan spokój, zamykam temat na stelażu ;)

Ps. Żona nie umie jeździć :o W ogóle nie interesują ją moje PC sprawy....i dobrze :)

Opublikowano

A ja myślę czy nie wziąć biurka 140cm i wtedy po jednej stronie miejsce do pracy/gier, a po drugiej na stałe stelaż pod biurkiem do wyścigów i może nawet UW walnąć.

Bo minimum biurko muszę mieć 120cm żeby się monitor + kolumny zmieściły, ale wtedy stelaż nie wejdzie pod tylko obok, a przy 140cm może by wszedł pod. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dominix napisał(a):

Strzasznie rozmazany obraz gdzie nic nie widac :boink::E

F1_2015_2025_08_21_16_31_21_750.thumb.jpg.76b6250f8b1223d05a894361a111f3a6.jpg

Przynajmniej w jednej kwestii się zgadzamy :) Poniżej 3840x2160 i inna bajka:

770860ffefffc.jpg

Natomiast co do samej gry, to teraz trochę pograłem - da się grać w FHD, tylko po prostu gorsza jest czytelność obrazu niż w UHD.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano (edytowane)

Porównywałem teraz 1080p (1920x1080) i 2160p (3840x2160), więc widzę jaka jest różnica czytelności/komforcie jazdy. Jedynie mogę się zgodzić, że w FHD grać się da (albo może niestety zdążyłem się już nauczyć nieco tych torów :cool:).

ps. dobrze, że te małe napisy na przełącznikach kierownicy nie są potrzebne do odczytywania, bo tutaj przy 1920x1080 już na prawdę jest fatalnie (przynajmniej na tej kierownicy, którą widać w tym F1 od Mercedesa z 2015 roku)

Edytowane przez Kyle
Opublikowano (edytowane)

Nie lubię jeździć w F1 z prozaicznego powodu ... prędkość.

Ale uwielbiam prędkość!

No to o co chodzi?

No właśnie o ten realizm.

Jeżdżę symulacyjnie od dwóch dekad. 

Dawniej był trend na widok z oczu kierowcy i tak się nauczyłem. Inaczej nie potrafię. Tylko tak czuję zakręty. 

Przez lata dążyłem do wiernego odwzorowania FOV, ale także, a może przede wszystkim POV.

Dlatego sprawdzają się dla mnie niższe prędkości, powiedzmy do GT2.

Potrafię pojechać bolidem F1 z dość dobrym tempem, ale właśnie realny POV jest bardzo ograniczający. 

Tu naprawdę jest potrzebna prawdziwa rozdzielczość oczu i bardzo dobry widok przestrzeni. Tripple z telewizorów 4K to wcale nie przesada. 

@Kyle

Jeśli screen który wkleiłeś z widocznością bocznych lusterek to twój preferowany FOV, to twoim problemem jest 16:9.

Chcesz mieć lusterka i ustawiasz wysoki FOV, co zmienia realną perspektywę, wydłuża trasę i oddala zakręty.

Ja w temacie monitorowym poszedłem w inną stronę niż wy wszyscy i jest to wynik doświadczeń i kompromisów. 

To musiało być 21:9, nie 1080p i coś więcej niż wysokość linii 27".

Oto przed państwem

MSI MAG401QR

Edytowane przez tekkno
Opublikowano
3 godziny temu, Kyle napisał(a):

Właśnie tak kiedyś grałem ... nie wiem gdzie to ustawienie mam teraz ... muszę poszukać. (no symulacja ma być! :Crash:)

Daremne twe poszukiwania :E System Halo jest w F1 od 2018 roku, a Ty piszesz że grałeś w 2015 :E  Widzę że też w 2018, ale nie jestem pewien czy w tej grze już było 

14 minut temu, tekkno napisał(a):

Ja w temacie monitorowym poszedłem w inną stronę niż wy wszyscy i jest to wynik doświadczeń i kompromisów. 

To musiało być 21:9, nie 1080p i coś więcej niż 27".

Jakoś od ponad 10 lat siedzę na 21:9 ;)  Chociaż pierwszy był 2560x1080 :E  W życiu bym nie wrócił na 16:9 

Opublikowano
6 minut temu, maras2574 napisał(a):

Jakoś od ponad 10 lat siedzę na 21:9 ;)  Chociaż pierwszy był 2560x1080 :E  W życiu bym nie wrócił na 16:9 

Zmieniłem po wielu latach z 2560x1080 i ten 40" nie jest za duży. 

Jest w sam raz. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, tekkno napisał(a):

Zmieniłem po wielu latach z 2560x1080 i ten 40" nie jest za duży. 

Jest w sam raz. 

To niezła różnica musiała być jak 40" ;)  U mnie było wow jak zmianiłem 2560x1080 29" na 3440x1440 34" :) 

1 minutę temu, tekkno napisał(a):

U mnie w F1 jeździ młody.

Ja jeszcze jeżdżę, anie nie tak i tyle co kiedyś ;)

Opublikowano (edytowane)

Zmieniałem z 2560x1080 34" 75Hz.

Też było WOW!

Jeździłem kiedyś w F1 od Microprose.

Mam F1 2018 bo dawali na Steam za darmo.

Ale nie jeżdżę, oglądam młodego.

Edytowane przez tekkno