Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Camis napisał(a):

Kolejny kretyn... nie ja już wysiadam przez te niecałe 2 tygodnie Trzasku straci jeszcze wyborców.

Pisiory już grzeją temat masowo na X.

Daj mi ktoś dubeltówkę bo nie zdzierżę. Co to za kretyn? Podczas gdy strona demokratyczna odwala bezinteresownie sporą część roboty za sztab Rafała to taki kretyn robi krecią robotę.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Umpero napisał(a):

Taka to dyskusja z nim tj jak z babą. Nadziamgoli coś, trzaśnie drzwiami i nie przyjmuje nic do wiadomości.
Pogarda to zawsze z jego postów się wylewa. Kto próbuje z nim dyskutować nawet kulturalnie, ale z innej strony barykady to dostaję łatkę konforuska, ruskiej onucy i blok.

Czyli jeszcze mizoginia do pakietu. No no. Przewidywalne. W końcu życie nienawiścią to żywot prawicy. Kobiety do niczego, imigaranci do niczego, żydzi do niczego, murzyni do niczego, geje do niczego, ukraińcy do niczego, w sumie emeryci też źli bo pasożyty, młodzi to w ogóle głupi, bo wychowani na disneyu, tylko prawacy w swoich oczach są niesamowici i "wspierający kraj i obywateli". Kto w to wierzy? A potem zdziwienie o sugestiach żeś konforosja, albo inne sfrustrowane patusiarstwo które się musi wyżyć na innych. Patostreamer Braun i Korwin, czy Olszański wiele nauczyli w tym względzie swoich fanatyków. A jak już tak ten wschód mentalny kochasz, to choć bierz przykład z Bosaka. Patrz jak on się wypowiada. Buty czyścić może mu 99% prawaków "sebków" co do sposobu wypowiedzi, nawet jak się ubiorą w garnitur i będą udawać, że nie są kim są.

Najzabawniejsze w ogóle że Mentzen dostał z 20% od bezrobotnych :lol2: nie ma to jak promować przedsiębiorczość, wspierać tylko bogatych i silnych, a resztę obrażać, a debile i tak głosują przeciw samym sobie. Być konfederatą to stan umysłu, ciekawe jakie fikołki ich fani robią by i to usprawiedliwić?

Edytowane przez Keller
Opublikowano
7 minut temu, Keller napisał(a):

Czyli jeszcze mizoginia do pakietu. No no. Przewidywalne. A potem zdziwienie o sugestiach żeś konforosja, albo inne sfrustrowane patusiarstwo które się musi wyżyć na innych. Patostreamer Braun i Korwin wiele nauczyli w tym względzie swoich fanatyków. A jak już tak ten wschód mentalny kochasz, to choć bierz przykład z Bosaka. Patrz jak on się wypowiada. Buty czyścić może mu 99% prawaków "sebków" co do sposobu wypowiedzi, nawet jak się ubiorą w garnitur i będą udawać, że nie są kim są.

Serio macie posrane we łbach. Nie da się z takimi psycholami dyskutować inaczej niż drzeć z was łacha.
Wszędzie widzicie ruskich.
Idź się wylecz człowieku zanim kolejny raz coś nabazgrzesz.

Opublikowano
10 minut temu, Keller napisał(a):

Czyli jeszcze mizoginia do pakietu. No no. Przewidywalne. W końcu życie nienawiścią to żywot prawicy. Kobiety do niczego, imigaranci do niczego, żydzi do niczego, murzyni do niczego, geje do niczego, ukraińcy do niczego, tylko prawacy w swoich oczach niesamowici i "wspierający kraj i obywateli". A potem zdziwienie o sugestiach żeś konforosja, albo inne sfrustrowane patusiarstwo które się musi wyżyć na innych. Patostreamer Braun i Korwin, czy Olszański wiele nauczyli w tym względzie swoich fanatyków. A jak już tak ten wschód mentalny kochasz, to choć bierz przykład z Bosaka. Patrz jak on się wypowiada. Buty czyścić może mu 99% prawaków "sebków" co do sposobu wypowiedzi, nawet jak się ubiorą w garnitur i będą udawać, że nie są kim są.

Na tym forum to głównie lewica żyje nienawiścią 

Opublikowano
17 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jprdl, daj mi ktoś dubeltówkę bo nie zdzierżę. Co to za kretyn? Podczas gdy strona demokratyczna odwala bezinteresownie sporą część roboty za sztab Rafała to taki kretyn robi krecią robotę.

Piękne samozaoranie , kolejny człowiek do wyrzucenia z partii 

Opublikowano
15 minut temu, Keller napisał(a):

Czyli jeszcze mizoginia do pakietu. No no. Przewidywalne. W końcu życie nienawiścią to żywot prawicy. Kobiety do niczego, imigaranci do niczego, żydzi do niczego, murzyni do niczego, geje do niczego, ukraińcy do niczego, w sumie emeryci też źli bo pasożyty, młodzi to w ogóle głupi, bo wychowani na disneyu, tylko prawacy w swoich oczach są niesamowici i "wspierający kraj i obywateli". Kto w to wierzy? A potem zdziwienie o sugestiach żeś konforosja, albo inne sfrustrowane patusiarstwo które się musi wyżyć na innych. Patostreamer Braun i Korwin, czy Olszański wiele nauczyli w tym względzie swoich fanatyków. A jak już tak ten wschód mentalny kochasz, to choć bierz przykład z Bosaka. Patrz jak on się wypowiada. Buty czyścić może mu 99% prawaków "sebków" co do sposobu wypowiedzi, nawet jak się ubiorą w garnitur i będą udawać, że nie są kim są.

Najzabawniejsze w ogóle że Mentzen dostał z 20% od bezrobotnych :lol2: nie ma to jak promować przedsiębiorczość, wspierać tylko bogatych i silnych, a resztę obrażać, a debile i tak głosują przeciw samym sobie. Być konfederatą to stan umysłu, ciekawe jakie fikołki ich fani robią by i to usprawiedliwić?

To na tym forum broni sie kryminalistow z zk bo glosuja na tuska  a obraza bezrobotnych bo glosuja na konfe? 

Cyrk 🤣🤣🤣🤣

Tuskowo lewacki beton kazde salto zrobi byleby tylko obronic swoja hipokryzje

Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

Na tym forum to głównie lewica żyje nienawiścią 

Do kogo? Do prawaków którzy wszystkich wokół nienawidzą? Ano ja wiem, szanujcie ich nietolerancję. Niech gnoją wszystkich, niech nie dbają o nikogo poza najbardziej uprzywilejowanymi, a potem kolejne zdziwienie. No jak to możliwe, że nienawiść obraca się przeciwko nim? Wina musi być w kimś innym, odpowiedzialność w kimś innym.

Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Do kogo? Do prawaków którzy wszystkich wokół nienawidzą? Ano ja wiem, szanujcie ich nietolerancję. Niech gnoją wszystkich, niech nie dbają o nikogo poza najbardziej uprzywilejowanymi, a potem kolejne zdziwienie. No jak to możliwe, że nienawiść obraca się przeciwko nim? Wina musi być w kimś innym, odpowiedzialność w kimś innym.

A no tak, jak prawicy sie ubliza to dobra jest

Ale jak prawica cos odpowie

NAZISCI!

ZWYROLE!

Nie pograzaj sie 🤣

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

To na tym forum broni sie kryminalistow z zk bo glosuja na tuska  a obraza bezrobotnych bo glosuja na konfe? 

Cyrk 🤣🤣🤣🤣

Tuskowo lewacki beton kazde salto zrobi byleby tylko obronic swoja hipokryzje

Ty nawet nie rozumiesz dlaczego bezrobotni nie powinni głosować na partie, która bezrobotnych nie wspiera, a najczęściej od lat nazywała patusami czy pasożytami którzy ciągną 500+. To tak jakby gej głosował na homofobów, kobieta na mizoginów, mężczyzna na mizoandryków, a student który planuje za darmo iść na studia na tych którzy odebraliby mu to. To taki masochizm, albo inny syndrom sztokholmski - poza głupotą, bo nie wiedzą nawet co popierają.

No ale spoko, miej obsesję o Tusku, czy o jakiejś hipokryzji z czapy. A poza tym zgubiłeś interpunkcję. Pewnie najmądrzejsi głosują na prawicę i prawica ma najwięcej naukowców :)

11 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

A no tak, jak prawicy sie ubliza to dobra jest

Ale jak prawica cos odpowie

NAZISCI!

ZWYROLE!

Nie pograzaj sie 🤣

Tylko udowadniasz, że jak typowy prawak nie masz pojęcia o odpowiedzialności. No ale to jak małpie tłumaczyć co jest 1+1. Prawica niech weźmie odpowiedzialność za gnojenie innych grup społecznych od wieków (łącznie z pseudomiłosiernymi katolikami na czele) i nawet nie odcięcie się od tego, tak jak zrobiła lewica kompletnie się przemodelowując. No więc co wam zostaje? Płakać, że was nienawidzą za waszą nienawiść.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
Cytat

Jeśli lewica chce popełnić samobójstwo, to niech siedzi w domu i nie głosuje na Trzaskowskiego. Będą mieli prezydenturę Karola Nawrockiego, a w ciągu mniej niż 2 lat rządy PiS-Konfederacja i wtedy zobaczą, czy reżim Tuska jest taki sam jak reżim PiS-Konfederacki.

084f24e725e056103e0f663dfb2ecbd1fccf2cf1

Opublikowano
Teraz, Keller napisał(a):

Ty nawet nie rozumiesz dlaczego bezrobotni nie powinni głosować na partie, która bezrobotnych nie wspiera, a najczęściej od lat nazywała patusami którzy ciągną 500+. To tak jakby gej głosował na homofobów, kobieta na mizoginów, mężczyzna na mizoandryków, a student który planuje za darmo iść na studia na tych którzy odebraliby mu to. To taki masochizm, albo inny syndrom sztokholmski - poza głupotą, bo nie wiedzą nawet co popierają.

No ale spoko, miej obsesję o Tusku, czy o jakiejś hipokryzji z czapy. A poza tym zgubiłeś interpunkcję. Pewnie najmądrzejsi głosują na prawicę i prawica ma najwięcej naukowców :)

Patrzac na to co piszesz to raczej ty malo co rozumiesz

5 minut temu, Keller napisał(a):

Tylko udowadniasz, że jak typowy prawak nie masz pojęcia o odpowiedzialności. No ale to jak małpie tłumaczyć co jest 1+1. Prawica niech weźmie odpowiedzialność za gnojenie innych grup społecznych od wieków (łącznie z katolikami na czele) i nawet nie odcięcie się od tego, tak jak zrobiła lewica kompletnie się przemodelowując.

CO :E:E:E

Tutaj to juz psychotropow chyba potrzeba

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Keller napisał(a):

Ty nawet nie rozumiesz dlaczego bezrobotni nie powinni głosować na partie, która bezrobotnych nie wspiera, a najczęściej od lat nazywała patusami czy pasożytami którzy ciągną 500+

Czyli bezrobotni powinni głosować na Nawrockiego i idąc dalej na PiS.

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, crush napisał(a):

Czyli bezrobotni powinni głosować na Nawrickiego i idąc dalej PiS.

Mysle ze jakby Ci bezrobotni glosowali na jego lewice to byliby wtedy dobrzy bezrobotni

Teraz to sa zli bezrobotni

Ahhh, lewacka obluda w pigulce

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano
38 minut temu, Keller napisał(a):

Przeczytaj poprzednie posty twoich kolegów z forum jak odnoszą się do osób o innych poglądach 

Opublikowano

Twoja inteligencja panie m4estro, jakaś chęć zrozumienia i same wypowiedzi są na tak marnym, prostolinijnym poziomie, że ewidentnie jesteś porażką nowszego systemu (nie)edukacji. Nie dojeżdżasz poziomem, byś potrafił się odnieść do tematu.

8 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Mysle ze jakby Ci bezrobotni glosowali na jego lewice to byliby wtedy dobrzy bezrobotni

Myślisz, myślisz i nic nie wymyśliłeś, a do tego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Gdybyś umiał to bym się nie musiał powtarzać. Każda grupa społeczna powinna głosować na polityków, którzy mają coś jej do zaoferowania, a najlepiej jak największej liczbie obywateli. Wielcy patrioci powinni o tym wiedzieć wspierając jak największą liczbę Polaków, a nie promować nienawiść do praktycznie każdej grupy społecznej. I najlepsze, że prawakom nie można tego wytknąć, bo obrócą kota ogonem, że to oni teraz są nienawidzeni, a atakowanie ich to hipokryzja. Żałosne, jak z dziećmi w piaskownicy. Ale o braku odpowiedzialności już mówiłem, nic nowego. Oblężona twierdza, ofiary, nigdy sprawcy, mimo że jest inaczej i bardzo łatwo to udowodnić.

Poza tym na jaką moją lewicę? Ano tak, każdy kto nie głosuje na Memcena albo Brauna to lewak. Prosty świat prostych rozumków, które potrafią tylko w dychotomię. Masz i się ucz, zamiast oglądać Mentzenowe 15 sekundowe tiktoki https://psychologpietrzak.pl/jak-rozpoznac-myslenie-dychotomiczne/

Przynajmniej jakiś rozwój osobisty.

Teraz to sa zli bezrobotni

Nie napisałem, że "źli bezrobotni, bo głosują na Mentzena". Manipulujesz wypowiedziami, bo jesteś nieuczciwy w dyskusjach, a do tego zarzucasz innym własne wady. Wygodne, by nie wymagać wiele od siebie.

Ja jednak napisałem uzasadnienie czemu nie jest dogodna sprawa, by bezrobotni głosowali na prawicę. No chyba że dalej chcą słuchać jakimi są pasożytami, patusami ciągnącymi socjal i w sumie to oferta dla nich jest żadna. No chyba że chodzi o te proste i niskie podatki, więc jak znajdą pracę to będą milionerami? Każdy ma prawo do życia w bajce dla naiwnych, albo innej schizofrenii.

Ahhh, lewacka obluda w pigulce

Masz wryte w głowę hasełka i powtarzasz po swoich idolach bez składu i ładu.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Keller napisał(a):

Twoja inteligencja panie m4estro, jakaś chęć zrozumienia i same wypowiedzi są na tak marnym, prostolinijnym poziomie, że ewidentnie jesteś porażką nowszego systemu (nie)edukacji. Nie dojeżdżasz poziomem, byś potrafił się odnieść do tematu.

Myślisz, myślisz i nic nie wymyśliłeś, a do tego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Gdybyś umiał to bym się nie musiał powtarzać. Każda grupa społeczna powinna głosować na polityków, którzy mają coś jej do zaoferowania, a najlepiej jak największej liczbie obywateli. Wielcy patrioci powinni o tym wiedzieć wspierając jak największą liczbę Polaków, a nie promować nienawiść do praktycznie każdej grupy społecznej. I najlepsze, że prawakom nie można tego wytknąć, bo obrócą kota ogonem, że to oni teraz są nienawidzeni, a atakowanie ich to hipokryzja. Żałosne, jak z dziećmi w piaskownicy. Ale o braku odpowiedzialności już mówiłem, nic nowego. Oblężona twierdza, ofiary, nigdy sprawcy, mimo że jest inaczej i bardzo łatwo to udowodnić.

Poza tym na jaką moją lewicę? Ano tak, każdy kto nie głosuje na Memcena albo Brauna to lewak. Prosty świat prostych rozumków, które potrafią tylko w dychotomię. Masz i się ucz, zamiast oglądać Mentzenowe 15 sekundowe tiktoki https://psychologpietrzak.pl/jak-rozpoznac-myslenie-dychotomiczne/

Przynajmniej jakiś rozwój osobisty.

Nie napisałem, że "źli bezrobotni, bo głosują na Mentzena". Manipulujesz wypowiedziami, bo jesteś nieuczciwy w dyskusjach, a do tego zarzucasz innym własne wady. Wygodne, by nie wymagać wiele od siebie.

Ja jednak napisałem uzasadnienie czemu nie jest dogodna sprawa, by bezrobotni głosowali na prawicę. No chyba że dalej chcą słuchać jakimi są pasożytami, patusami ciągnącymi socjal i w sumie to oferta dla nich jest żadna. No chyba że chodzi o te proste i niskie podatki, więc jak znajdą pracę to będą milionerami? Każdy ma prawo do życia w bajce dla naiwnych, albo innej schizofrenii.

Masz wryte w głowę hasełka i powtarzasz po swoich idolach bez składu i ładu.

Kolejny mistrz logiki i intelektu

Screenshot_2025-05-21-02-56-58-197_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2025-05-21-03-02-24-821_com.android.chrome-edit.jpg

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, voltq napisał(a):

Przeczytaj poprzednie posty twoich kolegów z forum jak odnoszą się do osób o innych poglądach 

Nie wiem kto, do kogo piszą i czemu, ani nawet nie znam ich poglądów. Łatwo składać jakieś założenia, że to na pewno lewacy i to od Biedronia :lol2:  Nie ma to znaczenia. Polaryzacja istnieje i to jest fakt. Na polaryzacji korzysta prawica, która zawsze szczuła na różne grupy społeczne i to jest fakt. Znacznie też lepiej straszy ludzi zagrożeniami i znacznie lepiej obiecuje rzeczy nierealne, bo trafia w wyborcę sfrustrowanego. Dlatego młodzi, samotni mężczyźni wierzą, że po wyborach prawicy będą mieli żony i będą bogaci (działkę, grilla i samochód :lol2: ), a jak wygra ktokolwiek z lewo lub centrum, to będą mieli gorzej. Ba, nawet pójdą na Ukrainę walczyć. Ale to już wiadomo, straszenie. Imigranci będą wszędzie i będą terroryzować, kobiety będą się bawić, geje opanują świat, a biedny hetero facet będzie musiał na nich robić jak wół. Świetna taktyka wmawiania bycia ofiarą, szkoda tylko, że jest odpowiedzialna za tą polaryzację i radykalizację. I obie strony polityczne wytykają już to samo sobie. Nadal jednak lewica i centrum nie szczuje na tak wiele grup społecznych, jak prawica. Można to łatwo policzyć. Zresztą możemy się zabawić na argumenty i wyliczenia, jednak wątpię, że coś takiego dostanę. I ja wiem czemu. Bo to kłamstwo i ja mam rację.

28 minut temu, voltq napisał(a):

Kolejny mistrz logiki i intelektu

Screenshot_2025-05-21-02-56-58-197_com.android.chrome-edit.jpg

Ano dziękuję że screenujesz moje wypowiedzi i odpowiadasz masą argumentów. Wy się umówiliście na to jako prawacy, by odpowiadać półsłówkiem i mieć się za kogoś mądrzejszego, kto umie uzasadniać swoje zdanie? Przecież tylko pytam, do kogo ta lewica żyje nienawiścią? Do prawaków? I dlaczego?

Ciężko odpowiedzieć? A może prawica jest święta w swoich działaniach i może NIKOGO nie obraża? Bujda dla fanatyków.

A może masz problem, że napisałem, że gość to mizogin? Stwierdziłem fakt, nic więcej.

I rozumiem, że nie widzisz, że prawica dba tylko o silnych, uprzywilejowanych, zdrowych, bogatych, PRACUJĄCYCH, a lewica słabych, chorych, starszych, biedniejszych, mających problemy w pracy/z pracą, z mieszkaniami, czy z doznaną przemocą wobec siebie. Tak to działa, większość działań prawicy to bujda, większość nie dostanie od nich NIC bo wcale nie są i nie będą ani silni, ani bogaci, będzie się tylko im wydawać, że mają wyższą pozycję w społeczeństwie. I to pokazuje jak mało starczy prawicowemu wyborcy by dziś głosował.

A, przepraszam, prawica walczy o nienarodzone dzieci z gwałtów, albo takie które umrą w 2 tygodnie po porodzie w katuszach. To jedyna ich walka o "słabych", a tak naprawdę sadyzm ubrany w fałszywie empatyczną otoczkę. Ja czekam aż zaczniecie adoptować te dzieci z gwałtów i opiekować się tymi chorymi dziećmi te 2 tygodnie, gdzie będą krzyczeć wniebogłosy z cierpienia, a wy z wielką dozą empatii zapewnicie im wszystko. Dobre serduszko prawaka, chciałbym to widzieć w praktyce.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Keller napisał(a):

obiecuje rzeczy nierealne, bo trafia w wyborcę sfrustrowanego

Czy to dotyczy również różnych projektów socjalnych? 🤔

21 minut temu, Keller napisał(a):

Ba, nawet pójdą na Ukrainę walczyć. Ale to już wiadomo, straszenie. Imigranci będą wszędzie i będą terroryzować, kobiety będą się bawić, geje opanują świat

Dziwne. Bo i bez prawicy da się część tych rzeczy zobaczyć na zliberalizowanym zachodzie. 🤔

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, crush napisał(a):

Czy to dotyczy również różnych projektów socjalnych? 🤔

Nie tym ich grupa docelowa jest sfrustrowana najbardziej, choć jak widać głupi bezrobotni ten socjal będą mieli odebrany, a oni dalej głosują. Może są bezrobotni, bo tyle mają intelektu i nawet nie rozumieją, że popierają dla siebie coś gorszego? Trochę wyobraźni wystarczyłoby, a i tak za trudne. To samo mają prawicowi geje i prawicowe kobiety. Nie wiedzą co sami sobie czynią :)

11 minut temu, crush napisał(a):

Dziwne. Bo i bez prawicy da się część tych rzeczy zobaczyć na zliberalizowanym zachodzie. 🤔

Część, a nie żeby tworzyć państwo nacjonalistyczne, w pełni jednolite. Przy niskiej dzietności jeszcze nikt nie wymyślił innego sposobu niż imigracja, by miał kto pracować na ten sypiący się system. I odróżnić trzeba nielegalną imigrację od legalnej, czy z elementu wojny hybrydowej, co jest sprawką innych, wrogich państw, a nie samych lewaków w danym kraju.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
Godzinę temu, Keller napisał(a):

I odróżnić trzeba nielegalną imigrację od legalnej, czy z elementu wojny hybrydowej, co jest sprawką innych, wrogich państw, a nie samych lewaków w danym kraju.

To co się dzieje w Niemczech, Szwecji czy UK to jest skutek wojny hybrydowej?

Czy raczej dekad idiotycznych decyzji liberałów?

Keir Starmer sam nazwał to nieudanym eksperymentem.

Opublikowano

Z każdym dniem ten temat jest coraz głupszy.

A to wyzywanie od fanów Tuska, gdy większość tutaj uznaje go za tylko trochę lepszego od PiS, pokazuje jak bardzo zabetonowane jest środowisko PiS i Konfederacji. 

No i widać też jakimi chamami niektórzy są. Polecam sobie poblokować (ignorować) - od razu lepiej się to przegląda. Czasem tylko ktoś zacytuje i wtedy widać :( 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @eNeSik TL;DR: jesteś skuteczny i kompetentny, ale za często jedziesz ludzi formą. Największy minus to nie treść, tylko ton: sarkazm, publiczne dociskanie, apodyktyczność i momentami protekcjonalność. Gdybyś odjął jakieś 20–30% przytupu i mocniej oddzielił tryb moderatora od trybu forumowego szydercy, odbiór byłby wyraźnie lepszy. Największy upgrade dla Ciebie? Nie mięknąć. Po prostu odjąć trochę buta. gpt-5.4-2026-03-05
    • Jak zen1/zen+/zen2 tez byly cienkie w grach to byla ta sama sztuczna spiewka o ilosci watkow i przyszlosciowosci ilosci rdzeni bo to byl jedyny argument gdzie te cpu byly dobre (uzytki), jak widac nadal ludzie lubia sie oszukiwac i nie potrafia obiektywnie spojrzec na dany produkt, tylko znowu na zasadzie "mam to chwale"  Ale jak nie tylko "grasz" to mozesz kupic 9950x3d i miec top wydajnosc w uzytkach i jednoczesnie w grach, sam procesor na siebie jak ma zarobic to nie idziemy na kompromis, zeby oszczedzic kilka stowek, zreszta dzis wszystko jest renderowane duzo szybciej na gpu wiec to pierodlolo o cpu do pracy odchodzi do lamusa w kwesti uzytkow  
    • Najlepsze jest to ze Trump ściąga na Stany kolejną apokalipsę terrorystyczną, bo po tym co odwala globalnie to jakiś potężny atak na ich ziemi jest kwestia czasu. Może i dekady, ale oni znowu zapłacą za to, co tej idiota dziś odwala krwią własnych cywili na własnej ziemi.
    • A potem się dziwicie, że baby nie macie. Ostatnie strony absolutny ściek, a szczególnie ta XD
    • Ogólnie zgadzam się z tą częścią o zabijaniu za samo wejście. Z drugiej jednak strony, jak często zdarza się że to jest samo wejście? A złodziejowi? albo komuś kto buszował po domu w środku nocy? Albo komuś kto właśnie groził nożem? Choćby i w plecy kiedy już rzuci się do ucieczki. Trzeba przelać więcej odpowiedzialności za zdrowie i życie bandyterki z ofiary takiego czynu na sprawcę.    Mają tam trochę takie za luźne i dziwne podejście do pewnych spraw. Na przykład jak już ktoś zamawia kawę, to chyba ma świadomość że taki napój jest gorący, tak samo frytki. Tym czasem tam potrafią iść grube odszkodowania za to, że ktoś upuścił siebie na skórę gorący kawałek jedzenia który zwyczajowo zamawia się i spożywa  co najmniej na ciepło, a na opakowaniu nie miał napisane, że gorące.  Ale mają też swoje momenty. Na przykład nie ma u nich czerwonej strzałki, zamiast tego w prawo można jechać na czerwonym oczywiście z ustąpieniem pierwszeństwa tym co maja zielone i upewnieniem się czy można. Nasza zielona strzałka moim zdaniem jest gorsza, albo przynajmniej prawo z nią związane jest odklejone od praktyki.  A co do tego, że dla policji prostsze i jednoznaczne prawo to lepsze prawo to fakt. Dowodem jest właśnie nieporadność naszej policji. Polski człowiek niczym sienie różni od amerykańskiego człowieka. Jeśli jednak tamten sobie radzi a nasz nie, to źródła problemu należy szukać gdzie indziej. A nie jest też prawdą, że nasi gliniarz nie są szkoleni. Są, najwyraźniej jednak podawany im materiał albo jest niezrozumiały, albo za trudny, albo niejednoznaczny. No i znowu polski człowiek nie jest gorszy od amerykańskiego. A jednak tam szkolenia najwyraźniej są organizowane w sposób bardziej zrozumiały. Jeżeli czynnikiem niezmienionym jest człowiek, to przyczyn takiego stanu rzeczy należy szukać w systemie. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...