Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, wamak napisał(a):

Spotkanie Trzaskowskiego z Mentzenem będzie krótkie:
-sobota 19:00 spotkanie z Mentzenem

-sobota 20:00 debata w TVP

Przeciez to nie ma sensu, Nawrocki 1,5h a Trzaskowski co, 30 minut? Nie bedzie chcial odpowiadac na pytania-niespodzianki? 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Robi ci ktoś tym fizyczną krzywdę? To jest porównanie z dupy doszczętne. 

W sensie, że odczuwasz fizyczny ból i paraliżuje Cię strach gdy 20 dżentelmenów sprawdza swój poziom teścia na jakiejś polanie pod Kluczborkiem? 😀

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Przeciez to nie ma sensu, Nawrocki 1,5h a Trzaskowski co, 30 minut? Nie bedzie chcial odpowiadac na pytania-niespodzianki? 

Sorry, moja pomyłka. Debata w TVP będzie w piątek.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Totek napisał(a):

No ciekawe dlaczego do tego doszło, może trzeba patrzeć na to czego chcą ludzie, a nie wprowadzać im to czego nie chcą. To jest sranie na podwaliny demokracji. 

Dokładne tego oczekujemy od Koalicji że wprowadzi to co obiecywała. Jak by dowieźli lub choćby wysłali do Prezydenta kilka dużych obietnic z kampanii parlamentarnej, to mieliby więcej głosów w I turze rezydenckich.

Podpowiem że wyborcy Koalicji, przynajmniej KO i Lewicy chcą całkiem innych, często dokładnie odwrotnych, rzeczy niż wyborcy konfederosji i Brauna.

Wątpię by Trzaskowski dużo głosów zyskał z pośród tych wyborców. Choć skoro idzie do Stanowskiego to widać że liczy e jednak coś zyska. Zobaczymy jak wyjdzie.

6 minut temu, Szambo napisał(a):

Mi brakowało najważniejszego akcentu:

Co zrobi takiego Trzaskowski, że młodzi nie będą mieć przerąbane w życiu.

A gdzie młodzi mają przerąbane w życiu?

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Serio puścili to w swojej telewizji bez cięcia :E ? To lepszy obrót spraw, niż wejście do drugiej tury.

I tak byc powinno. Widac bylo kazdy moment kiedy Nawrocki czul sie niezrecznie, kiedy byl totalnie nieprzygotowany, kiedy zastanawial sie co ma w ogole odpowiedziec, kiedy zaczynal lac wode a kiedy zaglowal faktami. Tak to wlasnie powinno wygladac, a nie jakies z gory przygotowane pytania i gotowe odpowiedzi.

Ciekawe jak Trzask wypadnie, bo on do tej pory tez zawsze jechal wedlug scenariusza, zobaczymy jaki okaze sie pod presja bez przygotowania.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Serio puścili to w swojej telewizji bez cięcia :E ? To lepszy obrót spraw, niż wejście do drugiej tury.

No właśnie z tego co ludzie piszą to przerwali transmisję jak Batyr za bardzo odjechał od politycznej linii :E

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

W sensie, że odczuwasz fizyczny ból i paraliżuje Cię strach gdy 20 dżentelmenów sprawdza swój poziom teścia na jakiejś polanie pod Kluczborkiem? 😀

Paraliżuje mnie strach gdy myślę, że taki troglodyta, bandyta, sutener i złodziej może zostać prezydentem RP.

A Ciebie w jaki sposób bolą tęczowe piątki? boisz się, że polubisz parówę kolegi jak za długo będziesz się patrzył na szmatę w kolorach tęczy?

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

To te "bezpieczne" ustawki :rotfl2:

mi nie trzeba tłumaczyć, mieszkam w Łodzi, bydła kibolskiego mamy aż nadto.

Tymczasem wywiad u Memcena już idzie w eter i mówi się o tym jaką chorągiewą jest Karolek

image.thumb.png.3a28b449e71de592c5d00a5a6f9ecad4.png

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/karol-nawrocki-mowil-o-podatkach-slawomir-mentzen-wycofal-sie-pan-po-dwoch-minutach/qsnpw8q,79cfc278

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
53 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Taki mamy klimat, że Konfederacja ma te 15-20%.

Ale syf z negowaniem drugiej tury możesz sobie darować.

Jak to "syf"? Zawsze będę bronił prawa do nie pójścia na wybory. Obywatele nie powinni sztucznie legitymizować kandydatów z którymi się nie zgadzają.
Ale Tobie chyba pasuje obecny stan. Czarujesz swoją "prawacką wolnorynkowością" w co drugim poście, więc raczej każdy kandydat będzie ci pasował. :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Keyser_Soze napisał(a):

Jak to "syf"? Zawsze będę bronił prawa do nie pójścia na wybory.

A ja nie. Na pewno nie przy obecnej polaryzacji. Powinniśmy się starać, żeby jednak ci bardziej wypośrodkowani ludzie decydowali.

1 minutę temu, Keyser_Soze napisał(a):

Czarujesz swoją "prawacką wolnorynkowością"

?

To chyba nie do mnie. Ja na Zandberga głosowałem XD

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Winter napisał(a):

Byłem na Orlenie zatankować, gdy przyjechał autobus z ultrasami z jakiegoś klubu do mojej miejscowosci. Mnóstwo karków i sparaliżowani ludzie, bo za złe spojrzenie można wylapać w ryja. To dla ciebie jakiś autorytet?

Rozumiem że karetki nie nadazaly rozwozić rannych po szpitalach a tylko za łaskę opatrzności można uznać fakt że po licznych eksplozjach na stacji powiatowej straży udało się ugasic ten pożar 🤣🤣🤣

Gratulacje dla tych wszystkich "elyt" które tak sobie wychowały "spoleczeństwo" - mówiąc bardzo uprzejmie, żeby paraliżowała je taka sytuacja. Well done 👌

• Like 1
  • Confused 3
Opublikowano

Mnie najbardziej w tym temacie zastanawia jedno - jak sie z Wami rozmawia w tematach o grach, to jestescie normalni kolesie, pewnie z polowa Was moglbym spokojnie walic shoty w barze przez pol nocy i gadac doslownie o wszystkim, ale w tym w temacie z niektorych z Was to doslownie wychodza jakies gleboko ukryte potwory.

Polityka to jednak szkodliwy temat dla zdrowia i relacji miedzyludzkich. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, Winter napisał(a):

Byłem na Orlenie zatankować, gdy przyjechał autobus z ultrasami z jakiegoś klubu do mojej miejscowosci. Mnóstwo karków i sparaliżowani ludzie, bo za złe spojrzenie można wylapać w ryja. To dla ciebie jakiś autorytet?

To jeden z nich :) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Kris194 napisał(a):

No właśnie z tego co ludzie piszą to przerwali transmisję jak Batyr za bardzo odjechał od politycznej linii :E

Edit. Zwracam im trochę honoru, po prostu podgląd przy przewijaniu nie pokazuje odpowiedniej zawartości. Właśnie szukam miejsca w którym utną rozmowę.

Edit. I jednak nie zwracam bo ucięli przy rozmowie o broni, czyli ~40 minuta.

Jest tego tak mało, że nawet trudno znaleźć... I te tłumaczenia dziennikarzy, aby słuchacze na pewno dobrze zrozumieli, a połowa zawartości to yyy, eee. :E

Ciekawe jak będą się produkować z drugiej strony po sobocie.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

Jest tego tak mało, że nawet trudno znaleźć... I te tłumaczenia dziennikarzy, aby słuchacze na pewno dobrze zrozumieli, a połowa zawartości to yyy, eee. :E

Ciekawe jak będą się produkować z drugiej strony po sobocie.

Merytorycznie Trzaskowski jest trochę lepszy, ale na debatach i w TV ma charyzmę rozjechanego gołębia. Niby można popatrzeć jak mu skrzydełko podryguje jeszcze, ale to dość okrutne i litościwej byłoby dobić. 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

To chyba nie do mnie. Ja na Zandberga głosowałem XD

No widziałem przypierdolkę do polityki socjalnej pisu i do minimalnej, ale spoko zaraz wszystkich rozpoznam :D

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mnie najbardziej w tym temacie zastanawia jedno - jak sie z Wami rozmawia w tematach o grach, to jestescie normalni kolesie, pewnie z polowa Was moglbym spokojnie walic shoty w barze przez pol nocy i gadac doslownie o wszystkim, ale w tym w temacie z niektorych z Was to doslownie wychodza jakies gleboko ukryte potwory.

Ludzie w Polsce zawsze szukają podziałów i dążą do awantury ,zamiast skupić się na punktach wspólnych,  jest to efekt tej wojny polsko polskiej i szczucia jednych na drugich 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, huudyy napisał(a):

Paraliżuje mnie strach gdy myślę, że taki troglodyta, bandyta, sutener i złodziej może zostać prezydentem RP.

A Ciebie w jaki sposób bolą tęczowe piątki? boisz się, że polubisz parówę kolegi jak za długo będziesz się patrzył na szmatę w kolorach tęczy?

Całkiem poważnie to boję się tylko mamy i taty 💪 brzydzą mnie opisane przez ciebie praktyki po prostu i uważam że to szkodzi młodym pokoleniom, które powinny się rozwijać w oparciu o zdrowe wartości. 

Skoro uważasz inaczej to stoimy po przeciwnej stronie barykady i tyle 😀💪

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Jedno nie wyklucza drugiego. Ja mam znajomych i razemkowych i konfederuskich.

Jakoś się nie bijemy.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Merytorycznie Trzaskowski jest trochę lepszy, ale na debatach i w TV ma charyzmę rozjechanego gołębia. Niby można popatrzeć jak mu skrzydełko podryguje jeszcze, ale to dość okrutne i litościwej byłoby dobić.

To na kogo ty w końcu głosowałeś w tej I turze i na kogo zagłosujesz w II turze? :) 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...