Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

To akurat nie jest powód do wstydu, Donald w latach 2004-2013 był normalnym człowiekiem 

To prawda. To był jego najlepszy czas, no może pomijając już ten 2013, bo tutaj już zaczęło wybijać szambo, które niecałe 2 lata później zatopiło jego formację ich na kolejne 8 lat. 

Opublikowano
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Heh, seryjnie na Andrzeja ostatnio głosowałeś?

Jeśli chodzi o prezydenckie, to na niego tylko w II turze w 2020 r. W 2015 r. w ogóle nie mogłem głosować, wtedy co nieco zabrakło do 18-stki.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, cervandes napisał(a):

Jestem z Gdańska, jestem elektoratem PO. Przez całe życie, wraz z rodziną.

To co się odwala w bieżącej polityce to jeden wielki dramat i skandal. Coraz głupsze przytyki, odzywki, pyskówki, plotki i generalnie brednie. Ale ja nie o tym. Bo obserwuję całą sytuację dość intensywnie, staram się być na bieżąco i... wniosek mam jeden. PO nie chce wygrać, Trzaskowski nie chce być prezydentem. PO nie realizuje żadnych obietnic, a bo PSL się nie zgadza, a bo Prezydent nie podpisał, albo skierował do TK. Czas sobie leci, na koniec kadencji rozłożą rączki i powiedzą że oni chcieli no ale nie wyszło. No i najważniejsze - od zawsze jedni z drugimi się wzajemnie oskarżają i straszą osadzeniem w areszcie, postawieniem zarzutów. Dochodzi ostatnio do coraz śmielszych działań i niektórzy zaczęli już do pierdla się meldować. Oni wszyscy chcą, żebyśmy się żarli, kłócili, obrażali nawzajem - żeby utrzymać władzę na kolejne lata i dekady - a osiągnąć to mogą wyłącznie poprzez względną równowagą w rządzeniu. Czasem porządzą jedni, potem drudzy, troszkę zreformują w tę stronę, potem w drugą. I tak oto stoimy w miejscu i utrzymujemy dziki tłum klasy politycznej. Ludzi, którzy od zawsze żyją na naszym garnuszku i się z nas wszystkich śmieją.

Pierwszy raz od 25 lat nie pójdę na wybory. Czuję się obrażony sposobem prowadzenia kampanii, wybranym przez PO słabym jak dziecko kandydatem. Po prostu mam tego dość.

Bardzo mądry komentarz, życzyłbym sobie więcej takich na tej stronie.

Ja nie głosuję, bo nie mieszkam w Polsce. Byłoby nie w porządku, gdybym miał jakikolwiek wpływ na decyzje dotyczące kraju, z którym mam na ten moment powiązania czysto rodzinne. Zainteresowanie duże, ale to byłoby po prostu nie w porządku. Tak się zastanawiałem nad tymi głosującymi z UK i USA, jak duży wpływ procentowo to ma, przecież 90% z nich już na stałe zostanie tam gdzie jest, i zapewne mają podwójne obywatelstwo i głosują też w lokalnych wyborach. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Rafał Trzaskowski potwierdził, że spotka się ze Sławomirem Mentzenem. - Przyjdę na spotkanie, porozmawiamy, ale nie gwarantuję, że coś podpiszę (...) Otwarta debata to coś, czego wszyscy potrzebujemy - stwierdził w trakcie spotkania w Sosnowcu.

To już nie wichura, to huragan. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Ale ich musi odwłok piec że są w stanie spotkać się z Mentzenem... Nie do pomyslenia jeszcze kilka miesięcy temu. 

Miałby jaja to by powiedział "z prorosyjskimi naziolami nie rozmawiam"- przecież tak uważa, co nie ? 

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano

Konfa może tutaj wygrać wszystko, jeśli dobrze to rozegra.

Wyobraźcie sobie, że obaj kandydaci pojawiają się u Mentzena żebrać o jego głosy. A ten, zamiast je przekazać, ośmiesza ich, oskarża o kupowanie głosów, mówiąc że jego kupić się nie da, i że nie będzie mówił swoim wyborcom, na kogo mają głosować. Przecież on by wtedy wygrał poparcie na kolejne wybory, bo jego wyborcy by mu tego nie zapomnieli, do tego PiS i Koalicja w oczach wielu niezdecydowanych straciłoby wszystko. 

No Sławek, możesz tutaj zbudować sobie solidne podstawy na kolejne lata, ciekawe jak to rozegrasz.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galakty napisał(a):

Ale ich musi odwłok piec że są w stanie spotkać się z Mentzenem... Nie do pomyslenia jeszcze kilka miesięcy temu. 

Nic nie zyska Trzaskowski na tym , mogli wcześniej o tym myśleć , to co robiło PIS przez 8 lat czyli nieustannie zwalczali konfederacje a zapraszali lewicę , gdyby przez te 2 lata KO nie atakowało i nie zwalczało konfederacji to dziś by argumentami i faktami pokonali PIS , padło by pytanie czy konfederacja chce poprzeć ludzi którzy zwalczali ich przez 8 lat , czy może ludzi którzy co prawda nie zgadzają się w wielu punktach programowych ale akceptują ich obecność na scenie politycznej i są jak oni to mówią za różnorodnością , ten argument który użył inteligentny czołowy dziennikarz TVN ze za PIS konfederacja miała praktycznie 0 minut 0 sekund w TVPPIS a jednak w TVPKO są zapraszani i mają możliwość wypowiadania swoich poglądów itd , wieloma takimi sprawami oraz argumentami i faktami by pokonali PIS
Ale to trzeba mieć kogoś w swoich szeregach kto myśli logicznie

A to co wyprawia szczerba , giertych , kowal , sznepf-wysocka itd to już jawne sabotowanie Rafała Trzaskowskiego i robienie wszystkiego żeby wygrał Karol Nawrocki

Edytowane przez voltq
Opublikowano
3 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Miałby jaja to by powiedział "z prorosyjskimi naziolami nie rozmawiam"- przecież tak uważa, co nie ? 

Niezależnie od wszystkiego nie ma powodu aby Trzaskowski się u Mentzena nie pojawił. Nie powinien jednak podpisywać jakiegokolwiek dokumentu - na tym polega niezależność prezydenta :) 

Tak jak pisałem - Nawrocki już zachowuje się jak długopis. Trzaskowski nie jest dużo lepszy, ale jednak jest lepszy. 

Co więcej obawy o to, że rząd i prezydent będą z jednej partii są bardzo głupie. Rząd to koalicja kilku ugrupowań i nie ma widoków na to, aby przechodziły takie ustawy jak to co wyprawiał PiS. 
To jest po prostu bardzo głupia i wygodna wymówka dla ludzi, którzy po cichu sprzyjają pisowi :) 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Przecież Trzaskowski mówił że najgorsze co może być to rząd i prezydent tej samej partii. Ja mu wierzę, pomogę mu dokonać celu xD 

No i dasz prezydenta i rząd z tej samej partii w 2027 PiS-owi. Bardzo mądre. Wiemy co w takiej konfiguracji PiS wyprawiał :) 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

@cervandesPodziekuj Kaczyńskiemu za takie a nie inne prowadzenie kampanii. Rynsztok jest od 10 lat, po trupach do celu. Populizmy na lewo i prawo, oraz hejt. Na nienawiści ktoś zebrał 6.4% głosów, prawie 1.4 mln głosów. A ktoś merytoryczny poniżej 5% :) 

Kaczyński jest winny sytuacji że normalny porządny wyborca platformy obywatelskiej jakim jest @cervandes jest zawiedziony tym co robi aktualnie platforma obywatelska razem w koalicji 15 października i nie chce na nich już głosować , @TheMr. mistrz logiki , to już prawie pachnie republika i słynne słowa "wszystko to wina tuska"

confused-nick-young-.jpg?q=65&auto=forma

Edytowane przez voltq
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @Keleris U mnie również występuje rozbieżność napięć procesora względem ustawień w BIOSie, ale jest ona przeważnie niższa i wynosi około 38mV, czyli jak ustawię w BIOSie 1.3875V to z poziomu Windows'a otrzymuję 1.35V. Dodatkowo przy mocniejszym podkręceniu (4.2GHz+) miałem aktywny Loadline Calibration, aby nie musieć właśnie ładować wysokiego napięcia na procka   Te moduły GEIL'a robią tRFC 35 z lekkim zapasem bezpieczeństwa/stabilności, bo są one zdolne do zejścia w okolice tRFC 32, nadal przy prędkości DDR2-900 i CL4:     Nie ma to już większego wpływu na wydajność, a ewentualna różnica mieści się w granicach błędu pomiarowego.   Im niższe tRFC chcemy osiągnąć, tym wyższe napięcie zasilające moduły będzie potrzebne do ich ustabilizowania, a to z kolei wymusi konieczność lepszego ich chłodzenia, aby tę stabilność zachować   tRFC 31 również zadziałało, ale wymagało już podniesienia napięcia do 2.3V, gdzie powyższe tRFC 32 zadowoliło się napięciem 2.2V.   ...   Polecam Ci również ustawiać pamięci za pomocą MemSet'a z poziomu Windows'a   Ja ostatnio robię tak, że w BIOSie ustawiam FSB Strap na 400MHz (o ile mam taką opcję i wyłącznie przy okolicach 400-500MHz faktycznego FSB), wybieram dzielnik pamięci (prędkość modułów) na 1:1, ich napięcie, cztery pierwsze timingi (te podstawowe) i ewentualnie tRFC.   Później jedynie szukam dodatkowych opcji dotyczących zwiększania wydajności podsystemu pamięci. W tym modelu ASUS'a na X38 nazywają się one: DRAM Static Read Control -> daję na Enabled, Ai Clock Twister -> przestawiam na Strong, Transaction Booster pozostawiam na Auto, jeżeli używam opcji DRAM Static Read Control. DRAM Static Read Control oraz Transaction Booster używa się zamiennie. Obie opcje aktywowane jednocześnie nie zadziałają - platforma nie uruchomi się.   Dopiero na koniec, z poziomu Windows'a, dopieszczam resztę, czyli ustawiam lub sprawdzam niższe tRFC, Performance Level i całą resztę, a tREF ustawiam na maksymalną wartość (aby pamięci spędzały jak najmniej czasu na odświeżaniu tabeli komórek).   W najgorszym przypadku platforma się zawiesi (zrobi tzw. freez'a) i trzeba będzie ją ręcznie wyresetować przyciskiem Reset   .........   Przetestowałem przy okazji ten egzemplarz GTS'a 250 w wersji OC od Gigabyte'a, chcąc sprawdzić jego potencjał:         Karta mega zaskoczyła mnie jeżeli chodzi pamięci GDDR3  Pozwoliła na dodatkowe +15GB/s przepustowości przy prędkości 1333MHz, co mocno sprzyja starszym benchmarkom. Jednakże rdzeń oraz shadery okazały się przeciętne, kończąc się szybciej niż na wcześniejszym egzemplarzu Gigabyte'a w wersji bez dopisku OC:  
    • Nie, ale już z chyba trwają jakieś prace na serwerach przygotowujące do wydania wersji 0.6 więc to już blisko
    • Dobra/e ta/e kula/e Atora, mocne, dystansowe. Kruki też dystansowe... I tłukłem Ludwiczka na dystans trzymając jeden guzik. xd ...i go zatłukłem.    Fajny mam plecak? Bo to bomba i nie wiem, jak zdjąć xd Była główna z tą bombą, że trzeba było podłożyć. Po misji polazłem znowu w to miejsce i bomba znowu tam była. No to se wziąłem...🤦  
    • W mojej mieścinie (4-5tys ludzi+ podległe 3 wioski) jest dino, biedra, lewiatan. Tylko w biedrze wstawili automat, działał przez tydzień  Obecnie kartka "awaria" i tyle. 2x próbowałem podjechać do miasta obok (jest automat w netto, w biedrze nie mają) oczywiście pełny...  
    • 1.8, a niedługo wleci 1.9. Latem wleci DLC. Szczerze to czekam na update silnika i większe zmiany w AI Life. UE5.1 jest żenujący 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...