Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na Radeonach wiem jedynie, że jest losowy problem z wyświetlaniem wody np. lecąc helikopterem. W przypadku płynności (najbardziej jest zauważalne wychodząc z interioru) w tej grze to normalne. Może pomóc zainstalowanie Fusion Fixa.

Opublikowano
W dniu 14.04.2025 o 22:02, Eltik napisał(a):

Siema. Gra ktos z was w GTA IV na radeonie? Mam straszne problemy ze stuteringiem i brakiem cieni. Jest jakieś rozwiazanie? Oczywiscie DXVK w najnowszej werjsi

Zacząłbym od DXVK w jakiejś starszej wersji. Z moich obserwacji to GTA IV lubi mieć synchronizację FPS i odświeżania monitora najlepiej zablokować na 60FPS i 60Hz ustawić. I pilnować żeby nie spadało poniżej.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Zacząłbym od DXVK w jakiejś starszej wersji. Z moich obserwacji to GTA IV lubi mieć synchronizację FPS i odświeżania monitora najlepiej zablokować na 60FPS i 60Hz ustawić. I pilnować żeby nie spadało poniżej.

Bez fixow w tej grze trzeba miec wymuszone 60Hz, inaczej zycze powodzenia w graniu... szczegolnie jazda na motorze :E Wiele rzeczy w tej grze jest oparte o timing z FPS wycelowanym w 60. moze i 30, ale przy 60 da sie grac, jak ustawilem 144 na start to bylo ciezko

Edytowane przez ryba
Opublikowano
W dniu 14.04.2025 o 22:02, Eltik napisał(a):

Siema. Gra ktos z was w GTA IV na radeonie? Mam straszne problemy ze stuteringiem i brakiem cieni. Jest jakieś rozwiazanie? Oczywiscie DXVK w najnowszej werjsi

Daj trawę na low.