Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim :) 

Do października i powrotu na studia jest jeszcze trochę czasu, no ale już teraz chciałbym wybrać jakiś warty uwagi wydajny tablet w przedziale 1000-3000zł, który do tego czasu mogłaby sobie zakupić moja dziewczyna.

Może znajdzie się tutaj Ktoś kto mógłby nam pomóc w doborze odpowiedniego?

Głównym przeznaczeniem będą tak jak to jest napisane w tytule - studia. Czyli w ogólnym rozumieniu podpięcie klawiatury zewnętrznej, sporządzanie notatek, robienie zdjęć, uczenie się, wykonywanie połączeń Teams i ogólnie tego typu czynności. Oprócz tego w jej przypadku raczej nie obejdzie się też od oglądania "Netflixa" :)

Mówiłem jej o laptopie, ale uparła się ona na tableta - bo chce aby urządzenie było jak najbardziej smukłe, lekkie i mobilne.

Ma ona telefon od Xiaomi i wspominała, że fajnie by było jakby również i tablet był tej samej marki - no ale też nie zamyka się na inne.

Zaciekawił ją Xiaomi Pad 7 Pro , czy możecie go polecić albo odradzić?

Oprócz tego czy jesteście w stanie po prostu przedstawić kilka propozycji od tych bardziej ekonomicznych do tych trochę droższych?

Z góry dziękuję, miłego dzionka :)

Opublikowano

Nie jestem ekspertem ale podzielę się swoimi spostrzeżeniami dot. tabletów.

Otóż moja matka głównie korzysta z tego typu sprzętów no i ja kupuje jej tablety na androidzie co te 3 lata bo po tym czasie zwykle system jest juz tak zamulony, ze dramat a do tego brak aktualizacji i ogolnie lipa.

Teraz stwierdziłem, że kupię dla siebie też jakiś tablet bo lubię sobie czytać materiały do pracy (IT) w pdfach na balkonie no i wyszło tak, że kupiłem sobie ipada bo stwierdziłem, że a niech to, spróbuję bo te androidy coś średniawo.

Muszę przyznać, że jestem zachwycony tabletem od apple (nie posiadam żadnych sprzętów od nich). Praca na pdfach różnego rodzaju jest świetna, robienie zakładek, dodawanie naklejek, zakreślanie tekstu no po prostu bajka.

Przeglądanie internetu na safari super, świetnie skaluje on fora.

No i najważniejsze, po zebraniu opinii można stwierdzić, że to jest sprzęt na lata, aktualizacje ciągle są a sam sprzęt nie zaczyna zamulać po 2-3 latach.

Z moich doświadczeń z tabletami doszedłem do wniosku, że jak tablet to tylko ipad.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie przepłacać - taką dewizą kupuje tablety. Na lata na pewno nie są, bo to albo aktualizacji już nie ma, gniazdo zasilania nie do naprawy, etc. Brać 8/256-512 mb i tyle. Mam Lenovo, Xiao, jeden pies.

Edytowane przez Akuki
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Cześć @Faxy, jeśli chciałaby Xiaomi to w tym budżecie spokojnie wystarczy Xiaomi Redmi Pad Pro dość przyzwoity procesor i fajna konfiguracja 8/256 GB. Tablet ma 12,1" i rozdzielczość 2560 x 1600 więc do filmów/seriali świetnie się nada, ma również kamerę FHD w sam raz do teams/zoom.

Edytowane przez x-kom
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ja od siebie mogę polecić tablety samsung są nawet spoko można do nich dokupić klawiaturę, a w Xiaomi masz dużo :kupa: aplikacje które są zbędne i do tego reklamy, gdzie się da do tego ciężka nakładka, a w samsungu nakładka jest lepsza i do tego można sobie jeszcze dużo rzeczy sobie dostosować.

Edytowane przez dawid8896
  • Thanks 1
Opublikowano

Mam Redmi Pad Pro 8GB kupionego za 1099zł i w tej cenie spoko. Kilka uwag to

bateria przy oglądaniu YT 4k60 dość szybko leci, głośniki mógłby być lepsze, czasami zdarza mi się dłużej pomyśleć.

Także jak jest możliwość dołożyć, to ten myślę byłby lepszy ale i odpowiednio droższy. https://allegro.pl/oferta/tablet-xiaomi-pad-7-pro-11-2-12-gb-512-gb-szary-17290334336?utm_feed=3dca5096-1f0f-4ca6-9f37-f55ca2fec4f7&ceneo_cid=6461b69c-cdee-b6a5-4512-8719e842948d 

• Thanks 1
  • 2 tygodnie później...