Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram od kilku dni i poczułem się niemal jak w starych TES IV: Skyrim czy nawet Might and Magic (nie mylić z Heroes). Klimat starych dobrych RPG.

Eksplorując zakamarki można trafić na ciekawe sytuacje i znajdźki. Jedną z nich jest dół ze szkieletem przy murach pierwszego zamku. Wskoczyłem tam i nie dość, że nic przy szczątkach nie było, to nie można było wyjść ... Load game :wariat:. Gdzie indziej znalazłem denata na skałach, a na około niego różne ryby, lub kolejnego na drzewie poniżej urwiska. Jest co odkrywać, a często schodzić w głąb ziemi lub pod wodę. Walki niby proste, a potrafią zaskoczyć. Rozwój postaci powolny, a drzewek mamy dość sporo, więc cieszy każdy zdobyty punkt doświadczenia i przedmiot ułatwiający rozgrywkę. No właśnie przedmiotów jest sporo, a uzbrojenie można ulepszać. Mimo, że grafika jest dość archaiczna jak na dzisiejsze standardy, to ma swój klimat. Historia nawet ciekawie się zapowiada. Jeśli chodzi o zadania poboczne, to nie ma co narzekać. Zapychaczy typu idź i przynieś jest na razie niewiele, a powiedziałbym, że nie czuć w nich tej czynności, bo zawsze trzeba się postarać o coś.

Dla mnie w końcu coś lepszego od tej 33 ;D

• Like 1
Opublikowano

Ale ciekawe zadanie trafiłem. Chodzi o nekromantę na cmentarzu. W ostatnim etapie zadania w zależności od tego jak pójdzie nam rozmowa (rozwój postaci), to możemy od razu atakować lub przekonać go aby został dobrym lekarzem, alchemikiem lub spróbował jednej rzeczy, po czym zostanie ... bezmyślnym zombiakiem 🧟 :hihot:

Qrcze nie wiedziałem, że w tej grze tak wiele może sie stać gdy inaczej lub z braku umiejętności, poprowadzimy dialog :E.

Bedę musiał teraz bardziej uważać na wybory, bo może mnie ominąć ciekawe zakończenie jakiegoś zadania.

Opublikowano

Gra obecnie ma na tyle dużo do zaoferowania, łącznie z niedawno wydanym dużym dodatkiem, że nie martwiłbym się czy będzie jeszcze coś, w co akurat nie wątpię, bo gra ma na prawdę ogromny potencjał na nowe przygody i obszary do eksploracji :D