Karister 81 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Hej, nagle przy wszystkich produktach droższych niż kilka setek pojawia mi się informacja "Ten artykuł został zaklasyfikowany jako przedmiot o wysokiej wartości i nie może zostać dostarczony do lokalizacji odbioru Amazon. Wybierz inną lokalizację dostawy." w miejscu, gdzie zawsze miałem wybraną dostawę do paczkomaty (prawy górny róg). WTF? Też tak macie?
ODIN85 2 150 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Zależy skąd paczka jest wysyłana i co za tym idzie jej dostawa jest realizowana przez różne firmy już na teranie naszego kraju. Dlatego paczkomat nie zawsze jest dostępny.
Karister 81 Opublikowano 26 Kwietnia Autor Opublikowano 26 Kwietnia Nope. Produktów, które kupowałem wprost od Amazon tydzień temu, nie mogę ponownie zamówić do paczkomatu.
lukadd 1 928 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Może zmienili jakieś zasady, co jakiś czas zmieniają. Na niemieckim powyżej ~500 euro nie wysyłają do paczkomatu. Ogólnie kiedyś tak było, jeszcze kilka lat temu, że pod drzwiami potrafili mi zostawić np. ipada za ~1000 euro Ale widocznie było dużo zgłoszeń odnośnie nie dostarczonych paczek i to pozmieniali, teraz kod w apce czy na maila i kod trzeba podać kurierowi, aby odebrać jak coś droższe
ODIN85 2 150 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Kody u nas są od dawna ale i tak mało kto chce 1 1
Camis 3 155 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Dokładnie, na dziesiątki odebranych paczek o kod kurier tylko raz wołał i to tylko dla tego że to były dokumenty
Karister 81 Opublikowano 26 Kwietnia Autor Opublikowano 26 Kwietnia +1, ostatnio kurier przyniósł mi paczkę opłaconą z góry na niemal 10k i wydał ją tak o bez niczego. Sto razy bardziej ufam paczkomatom niż tym pajacom, na których jeszcze godzinami trzeba czekać. Amazon zamiast cudować lepiej nauczyłby się pakować paczki, bo ostatnio zasilacz i pływa główna przyszły w połowie pustych kartonach z wyrwami na 5cm. Szkoda, bo mają wiele rzeczy, których nigdzie indziej nie ma, a do tego często w dobrych cenach. Niemniej kurier to dla mnie no-go, więc pora poszukać innych sklepów.
lukadd 1 928 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 36 minut temu, ODIN85 napisał(a): Kody u nas są od dawna ale i tak mało kto chce Od ~4-5 lat u mnie wprowadzili, ale tylko na bardziej wartościowe przesyłki. Bo te o niskiej wartości poniżej ~150 euro to dalej normalnie pod drzwiami zostawiają Raz tylko mi się trafiło, że typek coś pomerdał i mi wydał paczkę bez kodu. Nawet pytałem czy na pewno bo standardowo jak zawsze już miałem kod przyszykowany, ten odpowiedział na pewno Za 2 minuty przybiegł z powrotem zdyszany po kodzik 1
marcin2468 7 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia U mnie to samo. Z tego co zauważyłem to jeśli cena produktu nie przekracza 600 zł można wybrać dostawę do paczkomatu. Dla mnie to trochę problem bo sąsiedzi też mają swoje życie i też chcą coś załatwić.
209458 124 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia Ja tam nie wiem, dawno nie kupowałem nic tak drogiego na amazonie
ODIN85 2 150 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 8 godzin temu, marcin2468 napisał(a): U mnie to samo. Z tego co zauważyłem to jeśli cena produktu nie przekracza 600 zł można wybrać dostawę do paczkomatu. Dla mnie to trochę problem bo sąsiedzi też mają swoje życie i też chcą coś załatwić. Dużo kurierów ma teraz możliwość zmiany dostawy na punkt odbioru.
j4z 276 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 6 godzin temu, 209458 napisał(a): Ja tam nie wiem, dawno nie kupowałem nic tak drogiego na amazonie Wszyscy są Ci wdzięczni za tę jakże ważną informację.
marcin2468 7 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) 14 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Dużo kurierów ma teraz możliwość zmiany dostawy na punkt odbioru. Ale InPost coś pokombinował i jeśli nie masz opcji paczkomatu w momencie zakupu, to później też nie przekierujesz Edit: Wróciła możliwość wysyłki droższych przedmiotów do paczkomatu Edytowane 28 Kwietnia przez marcin2468 dodanie informacji 1
Rekomendowane odpowiedzi