Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, nagle przy wszystkich produktach droższych niż kilka setek pojawia mi się informacja "Ten artykuł został zaklasyfikowany jako przedmiot o wysokiej wartości i nie może zostać dostarczony do lokalizacji odbioru Amazon. Wybierz inną lokalizację dostawy." w miejscu, gdzie zawsze miałem wybraną dostawę do paczkomaty (prawy górny róg). WTF? Też tak macie?

Opublikowano

Może zmienili jakieś zasady, co jakiś czas zmieniają. Na niemieckim powyżej ~500 euro nie wysyłają do paczkomatu.

Ogólnie kiedyś tak było, jeszcze kilka lat temu, że pod drzwiami potrafili mi zostawić np. ipada za ~1000 euro :E Ale widocznie było dużo zgłoszeń odnośnie nie dostarczonych paczek :wariat: i to pozmieniali, teraz kod w apce czy na maila i kod trzeba podać kurierowi, aby odebrać jak coś droższe :E 

Opublikowano

+1, ostatnio kurier przyniósł mi paczkę opłaconą z góry na niemal 10k i wydał ją tak o bez niczego. Sto razy bardziej ufam paczkomatom niż tym pajacom, na których jeszcze godzinami trzeba czekać. Amazon zamiast cudować lepiej nauczyłby się pakować paczki, bo ostatnio zasilacz i pływa główna przyszły w połowie pustych kartonach z wyrwami na 5cm. Szkoda, bo mają wiele rzeczy, których nigdzie indziej nie ma, a do tego często w dobrych cenach. Niemniej kurier to dla mnie no-go, więc pora poszukać innych sklepów.

Opublikowano
36 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Kody u nas są od dawna ale i tak mało kto chce :E

Od ~4-5 lat u mnie wprowadzili, ale tylko na bardziej wartościowe przesyłki. Bo te o niskiej wartości poniżej ~150 euro to dalej normalnie pod drzwiami zostawiają :E 

Raz tylko mi się trafiło, że typek coś pomerdał i mi wydał paczkę bez kodu. Nawet pytałem czy na pewno bo standardowo jak zawsze już miałem kod przyszykowany, ten odpowiedział na pewno :E Za 2 minuty przybiegł z powrotem zdyszany po kodzik :E 

• Haha 1
Opublikowano

U mnie to samo. Z tego co zauważyłem to jeśli cena produktu nie przekracza 600 zł można wybrać dostawę do paczkomatu. 

Dla mnie to trochę problem bo sąsiedzi też mają swoje życie i też chcą coś załatwić. 

Opublikowano
8 godzin temu, marcin2468 napisał(a):

U mnie to samo. Z tego co zauważyłem to jeśli cena produktu nie przekracza 600 zł można wybrać dostawę do paczkomatu. 

Dla mnie to trochę problem bo sąsiedzi też mają swoje życie i też chcą coś załatwić. 

Dużo kurierów ma teraz możliwość zmiany dostawy na punkt odbioru.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Dużo kurierów ma teraz możliwość zmiany dostawy na punkt odbioru.

Ale InPost coś pokombinował i jeśli nie masz opcji paczkomatu w momencie zakupu, to później też nie przekierujesz 

Edit:

Wróciła możliwość wysyłki droższych przedmiotów do paczkomatu

Edytowane przez marcin2468
dodanie informacji
  • Sad 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...