Skocz do zawartości

jaki monitor do gier i filmów w okolicach 2500zł o jak najlepszym obrazie (pod RTX-a 5070 Ti)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zwracam się z prośbą o pomoc

szukam jak najlepszego pod kątem obrazu monitora do gier i filmów w ograniczony budżecie (około 2500) o jak najlepszym obrazie (pod RTX-a 5070 Ti) 

niestety jestem z wiedzą mocno do tyłu w zakresie monitorów, to co mogę napisać ze swojej strony:

wielkość ekranu 27-32 cale
rozdzielczość: tutaj mam zagadkę bo nie wiem co bedzie lepsze praktycznie (stosunek rozdzielczosci do innych aspektów takich jak moc karty oraz wpływ na jakosc samej matrycy przy ograniczonym budżecie)
G-sync: nie mam duzej wiedzy na ten temat i zdania są podzielone w internecie , a im wiecej czytam o tym tym bardziej jestem zakrecony, wiem ze nie szukam monitora do wyciągania kosmicznych ilosci klatek (nie bedzie to monitor do CS-a tylko bardziej wymagających gier wiec ilosc klatek bedzie mniejsza)
rodzaj matrycy: nie wiem, ale zalezy mi na jak najlepszej jakosci obrazu oraz w miare dobrych kątach widzenia, więc może w tym wypadku jakis mini led wchodzi w grę, lub jeszcze cos innego
kolor obudowy monitora: i tutaj jest problem bo z przyczyn niezaleznych odemnie musi to być kolor biały

Edytowane przez Oldman
  • Oldman zmienił(a) tytuł na jaki monitor do gier i filmów w okolicach 2500zł o jak najlepszym obrazie (pod RTX-a 5070 Ti)
Opublikowano (edytowane)

delete

13 godzin temu, Oldman napisał(a):

kolor obudowy monitora: i tutaj jest problem bo z przyczyn niezaleznych odemnie musi to być kolor biały

Umknęło mi to %-)

Edytowane przez kamilos69
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/samsung-monitor-ls27dg610suxen.bhtml

2300 PLN, OLED i srebrny, więc prawie biały :) Do gier i filmów OLED to obecnie najlepszy wybór.

Ten konkretny model trzeba delikatnie czyścić bo łatwo porysować. 

Taki "prawdziwy" G-sync stracił obecnie na znaczeniu, prawie wszystkie współczesne monitory do gier są "G-sync compatible", bez dedykowanego modułu. W praktyce efekt taki sam. 

Edytowane przez some1
  • Upvote 3