Monitor do 2k zł - AOC Q27G3XMN/BK
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Phoenix. · Opublikowano
Daje to reralne korzysci i warto ustawiac ram ale do pewnego momentu, pozniej to tak sztuka dla sztuki. -
Przez Pitt_34 · Opublikowano
Tak to jednak faktycznie fanatyzm -
Przez LeBomB · Opublikowano
To że rząd użył argumentu z walaniem się opakowań po lasach to była głupota, no chyba że mamy tak ubogą w inteligencję dużą część społeczeństwa, że trzeba używać tego typu argumentów by dotarło cokolwiek. Od początku chodziło o zamknięcie obiegu części surowców wtórnych, bo im bardziej zamknięty obieg, tym wyższy poziom recyklingu i przetwarzanie. Obieg pieniądza w systemie kaucyjnym jest w Polsce, VAT za kaucje z niezwróconych opakowań też zostaje w Polsce. Tak, kaucja w momencie sprzedaży towaru nie podlega opodatkowaniu VAT, dopiero VAT jest naliczany za kaucje z niezwróconych opakowań, zatem nie zwracając opakowań nie dość że zasila się system kaucyjny bo niezwrócona kaucja zostaje u operatora systemu, to jeszcze przedsiębiorcy muszą potem odprowadzić za takie kaucje VAT. Firmy przetwórcze również są w Polsce. Zatem gdzie jest pchanie kasy w niemiecką gospodarkę? -
Przez Klima · Opublikowano
Jakiś czas temu popełniłem mini szlifierkę z starego blendera. Założyłem regulowaną głowicę, którą wcześniej rozwierciłem, żeby pasowała na trzpień, wszystko super działa... tylko... blender kręci się w lewo Czy można coś zrobić żeby zmienić kierunek obrotów? Dodam, że na elektryce się nie znam. Max moich umiejętności to podłączenie łącznika krzyżowego bez schematu, tylko metodą prób i błędów -
Przez janek25 · Opublikowano
https://polskieradio24.pl/artykul/3647893,wir-polarny-moze-peknac-meteorolodzy-europa-zamarznie-w-marcu Wow
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi