Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Rozpoczne temat e-papierosow. ;)

Obecnie mam taki pod: Vaporesso XROS 3 Mini (ponizej) ale non-stop lamie mi sie po bokach ten ustnik, przez co robi sie nieszczelny i wycieka liquid.

Czy polecilby ktos jakis dobry, sprawdzony POD za ok. 100zl?

Im taniej, tym lepiej, z przyzwoita bateria, i zeby przede wszystkim byl trwaly. Grzalka nie musi miec duzej mocy. Wazne, zeby pod nie byl jakos przesadnie wielki i zeby nie trzeba bylo wciskac zadnego przycisku, zeby wziac chmure. ;) Praktycznie nie moge znalezc zadnych recenzji takiego sprzetu, wiec pytam tu. :P

Ten moj Vaporesso ma baterie 1000mAh i grzalke 0,6 Ohm i w sumie by mi wystarczal, gdby sie ustnik nie lamal.

xros_3_mini_black.thumb.jpg.22a409694fd424df948d09d2ea4bf375.jpg

Edytowane przez daerragh
Opublikowano (edytowane)

Jako że jarałem zwykłe szlugi to tego :kupa: spróbowałem raz i nigdy w życiu, bym się na to nie przerzucił, a aktualnie 5 miesiąc bez nałogu. Także jak ktoś nie palił zwykłych i zaczął palić to egówno to gratuluję bezmyślności i zrobienia jednej z największych głupot w życiu 🙂  jakim jest jaranie czy to zwykłych czy efaj.

A podobny temat chyba był.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jako że jarałem zwykłe szlugi to tego :kupa: spróbowałem raz i nigdy w życiu, bym się na to nie przerzucił, a aktualnie 5 miesiąc bez nałogu. Także jak ktoś nie palił zwykłych i zaczął palić to egówno to gratuluję bezmyślności i zrobienia jednej z największych głupot w życiu 🙂  jakim jest jaranie czy to zwykłych czy efaj.

A podobny temat chyba był.

Ja palę tylko CBD 3% ;) U mnie w pełni legalne, nie wiem jak w Polsce. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
51 minut temu, daerragh napisał(a):

Obecnie mam taki pod: Vaporesso XROS 3 Mini (ponizej) ale non-stop lamie mi sie po bokach ten ustnik, przez co robi sie nieszczelny i wycieka liquid.

Mam ten sam i mi się nie łamie (żeby otworzyć go i napełnić płynem podważam scyzorykiem) i tak cieknie trochę.

18 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Także jak ktoś nie palił zwykłych i zaczął palić to egówno to gratuluję bezmyślności i zrobienia jednej z największych głupot w życiu 🙂 

+1

Ja właśnie bardzo mało (kilka razy w tygodniu) paliłem analogi. Mimo to spróbowałem tego e papierosa i tak już ze mną pozostał. Teraz jestem uzależniony jak Nawrocki. W ciągu kilku lat próbowałem rzucić nikotynę i najdłużej udało mi się wytrzymać 1,5 miesiąca. Tydzień temu rzuciłem znowu i wytrzymałem do wczoraj. To znaczy wytrzymać się da, ale jestem totalnie zdekoncentrowany bez nikotyny. Wspomagam się tabletkami z cytyzyną, a i tak mam problem z koncentracją. Wczoraj znowu kupiłem liquid, bo musiałem się skoncentrować na tyle, aby pewien dokument zrobić. Czyli wytrzymałem 6 dni i wpadłem znowu w ciąg. Jak mi się liquid skończy, to będzie kolejna próba. Próbowałem też z tabletkami z nikotyną do ssania z apteki, ale nikotyna to nikotyna. Jak schodziłem z 4 mg na 2 mg to już była dekoncentracja.
Łatwiej się uzależnić e papierosem, niż zwykłym.

Opublikowano (edytowane)

Aaa takie vapowanie to spoko, ale te kuźwa słodko-zgniłe liquidy czy jak to się nazywa to jest masakra, ja wiem że zwykłe szlugi śmierdzą, ale ten e shit to jak mijam dzieciaki/nastki na ulicy to serio mam odruch wymiotny... Jako zamiennik aby rzucić zwykłe fajki może jest jeszcze ok, ale jak ktoś nie kurzył niech lepiej nie zaczyna, niby nie szkodzi, ale popatrzcie sobie co to zostawia na powierzchniach w których żyjecie, a najlepiej to widać w pomieszczeniu z komputerem 🙂 zwykłe fajki też niby nie były szkodliwe, podobnie będzie z tymi efajami.

@wamak ja jarałem 20 lat, i rzuciłem z dnia na dzień, bez żadnych wspomagaczy, także można tylko trzeba chcieć. Teraz jak wspomniałem 5, baaa prawie 6 miesiąc bez fajek 😁 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, wamak napisał(a):

Mimo to spróbowałem tego e papierosa i tak już ze mną pozostał

Nigdy do końca nie zrozumiałem tego nałogu. Kiedyś paliłem, przez 17 lat pod rząd, paczka mi starczyła na 3-4 dni. Któregoś dnia stwierdziłem że już nie chcę palić, i rzuciłem. Nie było żadnego problemu, po prostu przestałem palić, nie było ciągoty żeby wrócić. Teraz 3-4 razy do roku sobie zapalę z kolegami w pubie, dla kultury, i nadal nie mam ciągot żeby wrócić. CBD sobie popalam od czasu do czasu, kiedy mam ochotę, też bez żadnego "czuję że muszę". Chyba jestem szczęściarzem pod tym względem. 

3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Aaa takie vapowanie to spoko, ale te kuźwa słodko-zgniłe liquidy czy jak to się nazywa to jest masakra, ja wiem że zwykłe szlugi śmierdzą, ale ten e shit to jak mijam dzieciaki/nastki na ulicy to serio mam odruch wymiotny... Jako zamiennik aby rzucić zwykłe fajki może jest jeszcze ok, ale jak ktoś nie kurzył niech lepiej nie zaczyna, niby nie szkodzi, ale popatrzcie sobie co to zostawia na powierzchniach w których żyjecie, a najlepiej to widać w pomieszczeniu z komputerem 🙂 zwykłe fajki też niby nie były szkodliwe, podobnie będzie z tymi efajami.

CBD nigdy nie palę w domu, nigdy przy dzieciach, w zasadzie głównie to w pracy, jak sobie wychodzimy na zewnątrz żeby się przewietrzyć i ruszyć trochę tyłki. Zwykłe fajki w domu - bleeee - sam zapach by mnie drażnił. 

5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Teraz jak wspomniałem 5, baaa prawie 6 miesiąc bez fajek 😁 

A jak waga? Bo mi się po rzuceniu niestety przytyło prawie 10kg w pół roku, jadłem jak zawsze, nic nie zmieniałem w swoich nawykach. 

Opublikowano (edytowane)

Można powiedzieć że bez zmiany, może 1-2 kg w górę, także luzik 🙂 choć ja zawsze dość chudy/szczupły byłem.

Kiedyś w barach czy lokalach coś zapach/smród mi bardzo nie przeszkadzał, jarałem tylko na balkonie, mieszkaniu swoim nigdy, teraz bym nie przetrwał tego smrodu w pomieszczeniu, już czuję jak ktoś gada ze mną co jara, jak to śmierdzi.

• daerragh zmienił(a) tytuł na [18+] E-papierosy, liquidy, pody - temat ogólny. Jaki POD wybrać? Jaki LIQUID?
Opublikowano (edytowane)

ja korzystam z 2 urządzeń OXVA xlim go i xlim pro. Oba mam ponad rok i sprawują się świetnie, plusem jest szybkie ładowanie, dobrej jakości atomizery. Kiedyś miałem 2 szt ursa nano ale akumulatory po roku trzymały bardzo krótko a atomizery trafiały się różne do tego stopnia, że sam kręciłem grzałki. Wcześniej jechałem na jakimś eGo i w międzyczasie Geekvape Wenax ale od początku był porażką.

Jeszcze odnośnie OXVA xlim go to zaczął pękać wzdłuż łączenia materiału a nie pamiętam aby mi wypadł. Możliwe, że jest to taki tani plastik po prostu. 

Edytowane przez zakk87
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Sa ale moze online by wyszlo taniej jakbym kupil 20-30 sztuk od razu.

Np. zobacz tutaj: https://bigvape.pl/pl/2414-liquidy?order=product.price.asc

Liquidy niby od 15.90zl, tylko ze wysylka z Francji. Musze to obadac.

U mnie w miasteczku sa ceny od 25zl a taka buteleczka starcza mi tylko na 2 dni, wiec drogo.

Myslicie, ze trzeba by bylo placic jeszcze jakies clo za taki zakup?

Edytowane przez daerragh
Opublikowano

Francja jest w UE więc cło nie obowiązuje jak żyjesz oczywiście w kraju UE 🙂

Co do reszty to się nie wypowiem, bo nie jarałem tego tylko zwykłe szlugi, no ale już jestem człowiekiem bez nałogu i powiem rzuć to :kupa: bo to nic nie daje, a tylko pożera pieniądze 🙂

Opublikowano (edytowane)

@zakk87 Nie wiem czy mozna zamowic bez NIP, na razie nic nie wiem, musze obadac ten sklep.

EDIT:

@zakk87 Ale na tych stronach nie moge znalezc zwyklych liquidow. Ja sie na tym nie znam za bardzo, chodzi mi o gotowy plyn juz z nikotyna, ze tylko wlewam do e-papierosa i pale.

Edytowane przez daerragh
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Chcialem wam polecic sklep https://bigvape.pl

Zamowilem 8 sztuk liquidow 20mg/10ml, wyszlo rowno 100zl (12,50 szt.). To polski sklep ale wysylaja z Francji i, co prawda, na paczke (pobranie) musialem czekac 11 dni ale dzisiaj przyszla i wszystko OK. Od 100zl wysylka gratis, wiec byla darmowa, no i mozna trafic na ich stronie liquidy nawet o polowe taniej niz w PL, wiec sie bardzo oplaca.

Edytowane przez daerragh