kvcpr370 1 Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja Pytam z ciekawości, moim zdaniem jedyny słuszny wybór i "bezpieczniejszy" lecz i tak preferuję jakiegoś linuxa
Send1N 4 178 Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja Przede wszystkim masz o wiele mniej "syfu" na starcie działającego w tle względem standardowej jedenastki która jest potężnie zasyfiona, chociaż i tak bęz ręcznych cięć że tak powiem jest tego sporo nawet w ltsc, zerknij jak chcesz wiedzieć więcej od człowieka któremu nikt nie zapłacił za opinie 1
Oldman 467 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września zastanawiam sie wlasnie czy nie odinstalować u syna na kompie "pełnej" jedenastki i nie zainstalować LSTC bo "pełna" tak średnio mi sie podoba. filmik w temacie 1
Send1N 4 178 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Ja używam tego systemu od prawie roku z filmiku wyżej i mam zamiar na nim zostać jeszcze długo, chyba że amd/nv przestaną robić stery pod w10 któregoś dnia Jedyne co to musisz dociągnąć sobie język PL i spolszczyć cały system, reszta jest cacy.
Oldman 467 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 23 minuty temu, Send1N napisał(a): Ja używam tego systemu od prawie roku z filmiku wyżej i mam zamiar na nim zostać jeszcze długo, chyba że amd/nv przestaną robić stery pod w10 któregoś dnia Jedyne co to musisz dociągnąć sobie język PL i spolszczyć cały system, reszta jest cacy. i wszystko smiga i nie masz jakis dziwnych akcji z grami i programami?
Send1N 4 178 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września (edytowane) Wszystko działa po prostu ten system ma znacznie mniej preinstalowanych rzeczy i reklam ale wszystko możesz dograć we własnym zakresie, z grami problemu nie ma bo to jest przed ostatni build w10 (nie zaktualizujesz go do 22h2 jak coś) Tylko jak chcesz wsparcie do 2032 to musi być to wersja z dopiskiem IoT link: https://drive.massgrave.dev/en-us_windows_10_iot_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_257ad90f.iso Edytowane 10 Września przez Send1N
Pawcio 84 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września Po świeżej instalacji, są jakieś programy, windowsowe usługi, lub sterowniki które trzeba samemu doinstalować po przesiadce z windowsa 10 home? Np. DirectX 11 lub 12? net framework? antywirus windows defender? Spolszczenie skąd pobrałeś? 1
Send1N 4 178 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września (edytowane) Ja nic nie doinstalowywałem mało tego jeszcze dodatkowo szły cięcia z mojej strony mimo że to ltsc defendera masz normalnie (u mnie on oczywiście wyleciał) MS Store nie masz musisz sam doinstalować. Język dodajesz standardowo: Ustawienia > Czas i język > Język > Preferowane Języki > Dodaj Język, znajdujesz PL i pobierasz, aby system był w pełni spolszczony musisz kilka opcji zmienić ręcznie: Panel Sterowania > Region i ma to tak wyglądać: Edytowane 11 Września przez Send1N 1
Krystian03 12 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Ciekawe czy ta wersja systemu poradzi sobie z najnowszymi grami multiplayer które wymagają Secure Boot i TPM 2.0 1
Send1N 4 178 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września To już jest bzdurny wymysł twórców tych gier... myślą że cziterów nie będzie dzięki temu że wymuszają używanie danego systemu operacyjnego 1
zakk87 83 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Nic nie musisz na nowo instalować, zapuść skrypt i [prawie] samo się robi
Kandelabros 112 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) 21 godzin temu, Pawcio napisał(a): Po świeżej instalacji, są jakieś programy, windowsowe usługi, lub sterowniki które trzeba samemu doinstalować po przesiadce z windowsa 10 home? Np. DirectX 11 lub 12? net framework? antywirus windows defender? Nic nie trzeba, to jest normalny Windows tylko bez sklepu (MS Store) i jego gównianych aplikacji, wszystkie podstawowe elementy systemu są identyczne jak w wersjach konsumenckich. A gdyby ktoś potrzebował MS Store (nie wiem po co) to można go doinstalować. Co ciekawe wersje LTSC i tak posiadają cały backend do obsługi sklepowych aplikacji appx, i można je instalować z powershella (Add-AppxPackage), też przy pomocy WinGet po doinstalowaniu Microsoft.DesktopAppInstaller. Edytowane 12 Września przez Kandelabros 1 1
ket_rab 227 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Ja sobie zainstalowałem na staruszku surface 1514 i5 3gen + testowo Atlas. Staruszek dostał sporego kopa 1
Pavel87 703 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Tak się zastanawiam nad przejściem na 11 i lepiej wrzucić to LTSC czy standardowy obraz + skrypt czyszczący taki jak tutaj? Jak sądzicie?
Pan Mateoo 451 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) 1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a): Tak się zastanawiam nad przejściem na 11 i lepiej wrzucić to LTSC czy standardowy obraz + skrypt czyszczący taki jak tutaj? Jak sądzicie? ltsc nie ma microsoftowego syfu ze sklepu co powoduje ze uzycie skryptu w tej kwestii jest niekonieczne, wiec jakbym mial wybierac to bym wybral ltsc bo ma domyslnie jakas czesc do ktorej bys musial uzyc skryptow edit @SweetDreams na filmie w tej minucie widac ze hyper-v mozna doinstalowac jako pakiet wiec wsl pewnie tez dziala Edytowane 15 Września przez Pan Mateoo edit 3
Send1N 4 178 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Podobno ten system da się podnieść do wersji 25H2 https://winclub.pl/topic/49002-podniesienie-wersji-windows-11-ltsc-tc-z-24h2-do-25h2/ ciekawe bo do tej pory wersji ltsc/IoT ltsc nie dało się aktualizować do nowszych
Pan Mateoo 451 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września a jak to z kluczem jest? i odn aktywnego systemu win 11 na 90 dni - jak wyglada odnowa? czy cos tego typu bardziej mnie interesuje win 11 LTSC enterprise bo chyba innego nie ma
Send1N 4 178 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Nie wiem co masz na myśli pisząc na temat klucza i odnowy ale tak samo jak w przypadku win 10, masz zarówno LTSC jak i IoT LTSC. https://massgrave.dev/windows_ltsc_links
janek25 191 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) windows10 ma rok wsparcia przeciez jeszcze. Bedziemy sie martwić póżniej Edytowane 15 Września przez janek25
Pan Mateoo 451 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Gdzies czytalem ze LTSC jest na 90dni czy coś ale to moze enterprise coś bo mi ciezko bylo znalezc normalny. A to jak sie ma windows 11 LTSC zm assgrace ten co dales link do windows 11 pro jesli chodzi o klucz aktywacyjny i te sprawy?
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Pada od xboxa idzie zaktualizować?
Send1N 4 178 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) 10 godzin temu, janek25 napisał(a): windows10 ma rok wsparcia przeciez jeszcze. Mój ma jeszcze 7 lat @Pan Mateoo tego ci nie powiem bo ja używam aktywatora i nie zaprzątam sobie takim czymś głowy Edytowane 16 Września przez Send1N 1
Tooth 40 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Kupiłem klucz produktu do W10 21H2 IoT LTSC na początku były problemy ale później licencja normalnie się aktywowała poprzez CMD problemu też nie będzie jak przeniose dany system na nowy sprzęt.
Pan Mateoo 451 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września z ciekawosci skad kupowales albo jakie problemy napotkales aktywujac? Zwykla aktywacja w ustawieniach nie dzialala?
Rekomendowane odpowiedzi