Voodoo2 901 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Ktoś coś poleci? Napewno macie juz cos u siebie Wymagania: wielkość bez znaczenia, mam sporo miejsca, ale pojemność 8 czy 9 kg będzie wystarczająca. Fajnie jakby nie wymagała zbyt dużego angażowania się w jej czyszczenie i miała jakiś program "bez zagniecen". Cena z 3k.
bergercs 916 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja (edytowane) LG A tutaj w dobrej cenie Edytowane 31 Maja przez bergercs 1
sino 60 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca W dniu 31.05.2025 o 11:52, Voodoo2 napisał(a): Napewno macie juz cos u siebie Wymagania: wielkość bez znaczenia, mam sporo miejsca Fajnie, że masz dużo miejsca. Polecę coś tańszego: https://www.mediaexpert.pl/agd-male/prasowanie-i-pielegnacja-ubran/akcesoria-do-suszarek/rodzaj_linka Na pewno to gruba przesada, ale mój pomysł już dużo bliższy "na pewno", bo ma go ok. 99% ludzi, zaś twój pewnie 1%. W blokach nieco inaczej, ale też mój pomysł wygrywa miażdżąco (widzę balkony, jedynie trzeba uważać na mocowanie, bo nie będzie tak miło jak u mnie drugie pranie, ale drugi zakup). 1
Voodoo2 901 Opublikowano 1 Czerwca Autor Opublikowano 1 Czerwca Sznurki posiadam, mam w ogrodzie + suszarke balkonową, a w domu nawet osobne pomieszczenie - suszarnie, ale żona niepoleca mam dwóch chłopaków, pranie idzie codziennie, upatruje więc potencjał jednak w AGD
Katystopej 537 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 21 godzin temu, sino napisał(a): Fajnie, że masz dużo miejsca. Polecę coś tańszego: https://www.mediaexpert.pl/agd-male/prasowanie-i-pielegnacja-ubran/akcesoria-do-suszarek/rodzaj_linka Na pewno to gruba przesada, ale mój pomysł już dużo bliższy "na pewno", bo ma go ok. 99% ludzi, zaś twój pewnie 1%. W blokach nieco inaczej, ale też mój pomysł wygrywa miażdżąco (widzę balkony, jedynie trzeba uważać na mocowanie, bo nie będzie tak miło jak u mnie drugie pranie, ale drugi zakup). Przeczytałem najpierw odpowiedź Voodoo, później rozwinąłem twoją która potwierdza, dla czego mam Cię zablokowanego. Suszarki do ubrań ma "ciut" więcej niż 1% ludzi, sam posiadam suszarkę od 6 lat i jest to game changer przy dużej ilości prania. Cykl pranie-suszenie to 5-6h, żadnej wilgoci w pokojach. Jedyną grubą przesadą są twoje idiotyczne odpowiedzi. Voodoo, suszarkę kup ze wsadem 1kg większym niż pralka 3
kamassss 91 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca W dniu 31.05.2025 o 11:52, Voodoo2 napisał(a): Ktoś coś poleci? Napewno macie juz cos u siebie Wymagania: wielkość bez znaczenia, mam sporo miejsca, ale pojemność 8 czy 9 kg będzie wystarczająca. Fajnie jakby nie wymagała zbyt dużego angażowania się w jej czyszczenie i miała jakiś program "bez zagniecen". Cena z 3k. Suszarka, to jedno z najlepszych urządzeń jakie wymyślił człowiek. W końcu skończył się u mnie problem z suszeniem pościeli, czego naprawdę nienawidziłem. Kilka razy włączałem program "bez zagniecien" i szczerze, nie widzę żadnej różnicy. Pewnie to kwestia wsadu... Jedyna opcja, jakiej brakuje w mojej suszarce, to możliwość montażu kosza do suszenia butów. Polecam sprawdzić, czy suszarka, którą będziesz kupował ma taką opcję. Warto też, sprawdzić czy jest możliwość wyciągnięcia wymiennika ciepła w celu czyszczenia. Nie wiem czy obecnie wszystkie mają go zamontowanego na stałe, ale spotkałem się kiedyś z wyjmowanymi. Kwestia czyszczenia w każdej jest taka sama. Podpięcie wężyka do odpływu zamiast zabawy z pojemnikiem jest chyba standardem. Kłaki tak czy siak zawsze musisz wyczyścić po każdym cyklu. Korzystam z Electroluxa, ale one chyba wszystkie mają teraz te same funkcje+ opcjonalne sterowanie wifi, co jest dla mnie gadżetem absolutnie zbędnym 1
bergercs 916 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca 10 godzin temu, kamassss napisał(a): Kwestia czyszczenia w każdej jest taka sama. Korzystam z Electroluxa, ale one chyba wszystkie mają teraz te same funkcje Nie. Tylko LG (w tym polecany powyżej przeze mnie), niektóre modele Bosch/Siemens (z czego głównie modele w okolicach 6k zł) /ogólnie Bosch wycofał z tańszych modeli - ch..jograjstwo max/ i od roku flagowe Hisense 7S mają systemy samooczyszczania skraplacza.
kamassss 91 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Godzinę temu, bergercs napisał(a): Nie. Tylko LG (w tym polecany powyżej przeze mnie), niektóre modele Bosch/Siemens (z czego głównie modele w okolicach 6k zł) /ogólnie Bosch wycofał z tańszych modeli - ch..jograjstwo max/ i od roku flagowe Hisense 7S mają systemy samooczyszczania skraplacza. O, to nie wiedziałem. Może następnym razem taką kupię. Hisense mnie nie przekonuje. Dla mnie to marka znikąd, o której naczytałem się więcej negatywnych opinii niż pozytywnych. W szczególności, że wg mnie ceny mają odklejone, a nie mają jakiejś długiej obecności na naszym rynku.
bergercs 916 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Jeśli chodzi o suszarki/prali ii lodówki to dla mnie tylko LG. Bosch odleciał cenowo - większość produktów dowalili cenę, jakby byli Miele. Natomiast Hisense to Chiny, co ciekawe kupując Gorenje najczęściej kupuje się w rzeczywistości Hisense.
Rekomendowane odpowiedzi