AndrzejTrg 3 031 Opublikowano Piątek o 16:38 Opublikowano Piątek o 16:38 @userKAMIL grasz na padzie czy k+m? Zależy od opcji, to spróbuj na odwrót zrobić, czyli jak grasz na padzie to odłącz, razem z donglem jak masz i zobacz jak na m+k jest.
userKAMIL 880 Opublikowano Piątek o 16:58 Opublikowano Piątek o 16:58 Gram na padzie ale na myszce też to czuje. Trafiłem na kilka wątków w necie z tym sutterem ale zero rozwiązania. Dziwna sprawa pierwszy raz mam coś takiego.
Jaycob 1 965 Opublikowano Piątek o 17:12 Autor Opublikowano Piątek o 17:12 Na Steamie ludzie też narzekają na performance, a u mnie działa płynnie jak masełko.
userKAMIL 880 Opublikowano Piątek o 17:35 Opublikowano Piątek o 17:35 (edytowane) Jak zmieniłem DLSS na 50% i 90% min/max rendering resolution i wylaczylem FG to sutter całkowicie zniknął. Dziwne bo przy DLAA/FG jest sztywne 120 klatek ale sutter. Nie wiem zostawię narazie ten DLSS jak wyżej bo nic innego nie wymyślę. Podniesienie o dowolny procent tych wartości powoduje, ze sutter wraca. Edit: Dobra znalazłem rozwiązanie. Wyłączenie w opcjach gry ''FPS dynamic adjustment'' całkowicie wyeliminowało ten sutter. Teraz DLAA\Ultra\FG i jest mega płynnie. Jestem po tym pierwszym bossie i gra się świetnie! Edytowane Piątek o 21:25 przez userKAMIL
DżonyBi 2 065 Opublikowano wczoraj o 07:48 Opublikowano wczoraj o 07:48 (edytowane) Not bad. https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/nioh-3-pc-performance-analysis/ „Głównym problemem Nioh 3 jest nierówny ruch kamery, gdy liczba klatek na sekundę nie jest zablokowana na 60 FPS lub 120 FPS. Oto, co mam na myśli: jeśli gra jest zablokowana na 120 FPS, kamera porusza się płynnie. Ale przy 110 FPS można zauważyć drobne zacięcia, gdy poruszasz kamerą. Im niższa jest liczba klatek na sekundę, tym gorsze są te zacięcia. Dobrą wiadomością dla wszystkich posiadaczy kart graficznych z serii NVIDIA RTX-50 jest to, że DLSS 4 Multi-Frame Gen może rozwiązać te problemy z zacinaniem się kamery podczas panoramowania. Dzięki DLSS 4 MFG X4 udało mi się uzyskać płynne panoramowanie kamery przy odblokowanej liczbie klatek na sekundę. Grałem ponad 20 godzin i moje wrażenia są doskonałe." Edytowane wczoraj o 08:11 przez DżonyBi
DżonyBi 2 065 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Wsiadła mi pięknie. Ode mnie 10/10.
DżonyBi 2 065 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jeszcze nie, ale nie wiem co musiałoby się wydarzyć, żebym obniżył ocenę. W poprzednich częściach mam ponad 200h. Tutaj ponad 100-ke spokojnie zrobię. Już wiem, że to jest to. Wczoraj cały dzień grałem, dzisiaj tylko oczy otworzyłem i już od razu do kompa. Dla mnie sam miód. 1
DITMD 848 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Mnie też gra przypadła do gustu. Eksploracja i kreacja świata wymiatają, jest pełno sekretów i dodatkowych lokacji. Gdziekolwiek się nie ruszysz, trafiasz na jakieś odnogi i nigdy nie masz pewności, czy daną lokację zrobiłeś na 100%. Moby w otwartym świecie są raczej łatwe, ale główni bossowie to już zupełnie inna bajka. Razem z demem mam w tej chwili ponad 24h gry i bawię się wyśmienicie. Grafika mogłaby być lepsza, ale gra jest na tyle miodna, że człowiek nawet nie zwraca na to uwagi. 1
Jaycob 1 965 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, DITMD napisał(a): Gdziekolwiek się nie ruszysz, trafiasz na jakieś odnogi i nigdy nie masz pewności, czy daną lokację zrobiłeś na 100%. No nie wiem… skoro na mapie masz wylistowane prawie wszystko - co już zebrałeś i czego jeszcze brakuje. Ja tu widzę raczej mocno uproszczoną eksplorację. Nawet Kodamy, które w poprzednich Nioh'ach potrafiły być całkiem dobrze poukrywane, tutaj są normalnie zaznaczone.
ODIN85 3 815 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Mapa jest? To jak granie na kodach
DITMD 848 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 30 minut temu, Jaycob napisał(a): No nie wiem… skoro na mapie masz wylistowane prawie wszystko - co już zebrałeś i czego jeszcze brakuje. Ja tu widzę raczej mocno uproszczoną eksplorację. Nawet Kodamy, które w poprzednich Nioh'ach potrafiły być całkiem dobrze poukrywane, tutaj są normalnie zaznaczone. Nie o to mi chodziło. Miałem na myśli to, że teren do eksploracji jest gigantyczny. Każda lokacja ma kilka dróg, które prowadzą do kolejnych i kolejnych. Cały czas człowiek zbacza z głównej misji i wraca do niej dopiero po godzinie eksploracji. Wszystkie znaczniki na mapie czy kompasie możesz dostosować pod siebie, a to, że coś wyświetla się na kompasie, wcale nie znaczy, że od razu to odnajdziesz. Niektóre Kodamy i inne sekrety są naprawdę nieźle poukrywane i trzeba przeszukać całą lokację od góry do dołu, żeby je znaleźć. Sam kompas wcale nie jest taki dokładny, i już nie raz się o tym przekonałem. Mam skrzynkę obok siebie, a w rzeczywistości muszę przejść przez parę lokacji, nagimnastykować się, żeby dotrzeć do niej. Edytowane 2 godziny temu przez DITMD
DżonyBi 2 065 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Satysfakcja z eksploracji jest przeogromna. Lokacje są złożone, wielowarstwowe i zaprojektowane tak, że mapa nie psuje zabawy ani poczucia odkrywania, a sam kompas jest mocno uproszczony. Generalnie system walki, nagród za walkę i eksplorację jest genialny. Daje ogromną radość i bardzo wyraźne poczucie realnego progresu. Ciężko się oderwać. Edytowane 2 godziny temu przez DżonyBi 2
Jaycob 1 965 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Albo ja czegoś nie widzę, albo ta eksploracja jest mega uproszczona. W takim Wuchang błądziłem znacznie częściej 52 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Mapa jest? To jak granie na kodach W końcu to otwarty świat więc mapa musi być - w Eldenie też dali. Tutaj działa dynamicznie: główne punkty czy questy widać od razu, a skrzynki, sekrety czy kapliczki wyskakują dopiero, gdy znajdziesz się w pewnej odległości. GPS-a nie ma, ale własne znaczniki można stawiać bez problemu. Strukturą świat przypomina to trochę metroidvanię - do niektórych miejsc wejdziesz dopiero wtedy, gdy coś konkretnego odblokujesz.
DITMD 848 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Dla mnie obydwie gry stoją mniej więcej na takim samym poziomie, jeśli chodzi o eksplorację. W obu błądziłem, starając się znaleźć wejście albo drogę do jakiegoś przedmiotu
zozolek 336 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @DżonyBi kusi kusi 😄 Dawno nic soulsowego nie było w sumie, a to mój ulubiony gatunek - gdy spędzone godziny daja poczucie koksowania zawodnika.
DżonyBi 2 065 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, Jaycob napisał(a): Albo ja czegoś nie widzę, albo ta eksploracja jest mega uproszczona. W takim Wuchang błądziłem znacznie częściej Wuchang to eksploracja poziomu tj. skróty, pętle, level design jak labirynt. Nioh 3 to eksploatacja regionu, większa skala, otwarte, ale gęste przestrzenie, więcej kierunków podejścia do lokacji, a sama eksploracja jest bardziej swobodna i nastawiona na odkrywanie niż na przeciskanie się korytarzem od skrótu do skrótu. Wukong, Wuchang, seria Nioh. Wszystkie uwielbiam. Dark Souls kiedyś wow, teraz co najwyżej spoko. Elden Ring też mnie nie porwał. Brakuje im tej dynamiki. Edytowane 44 minuty temu przez DżonyBi
Jaycob 1 965 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Tak, wszystkie wymienione też mi się podobały. Skróty to w ogóle esencja soulsów, a tutaj jakoś ich nie widzę - albo jest ich bardzo mało. Pewnie przez otwarty świat. W Eldenie było podobnie, ale jak wchodziło się do jakiegoś zamczyska czy lokacji "zamkniętej”, to nagle robiło się klasycznie: przejścia, windy, zamknięte drzwi, różne pętle i wszystko ładnie się zazębiało. Do tego mam też wrażenie, że praktycznie nie ma poczucia zagrożenia, bo kapliczki są porozrzucane strasznie gęsto. No i jeszcze jedna rzecz - czy tylko ja mam wrażenie, że leveluje się tu za szybko? Nic nie grindowałem, a latam teraz po świeżych rejonach, gdzie rekomendowany poziom to 20, a ja już mam 38. I poruszam się tam jak messerschmitt. :D
ODIN85 3 815 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, Jaycob napisał(a): Albo ja czegoś nie widzę, albo ta eksploracja jest mega uproszczona. W takim Wuchang błądziłem znacznie częściej W końcu to otwarty świat więc mapa musi być - w Eldenie też dali. Tutaj działa dynamicznie: główne punkty czy questy widać od razu, a skrzynki, sekrety czy kapliczki wyskakują dopiero, gdy znajdziesz się w pewnej odległości. GPS-a nie ma, ale własne znaczniki można stawiać bez problemu. Strukturą świat przypomina to trochę metroidvanię - do niektórych miejsc wejdziesz dopiero wtedy, gdy coś konkretnego odblokujesz. To nie jest otwarty świat.
DITMD 848 Opublikowano 38 minut temu Opublikowano 38 minut temu (edytowane) Trudność tej gry opiera się głównie na bossach. Otwarty świat rzadko kiedy sprawia problemy, chyba że trafisz na Bloodedge Demona. Pierwszego pokonałem w demie na niskim levelu, ale drugi złożył mnie bardzo szybko, mimo że miałem kilkukrotnie wyższy poziom. Praktycznie każda większa lokacja ma jakiś skrót, który pozwala ci zaoszczędzić trochę czasu i biegania. Kapliczki są rozmieszczone gęsto, ale dla mnie to bez większego znaczenia, bo rzadko z nich korzystam. A jak już zginę, to i tak muszę wracać przez pół mapy. Skróty są, najczęściej jakieś zablokowane wcześniej drzwi, drabiny, jak na razie nie widziałem żadnej windy, ale praktycznie każda większa lokacja ma jakiś skrót, który pozwala zaoszczędzić trochę czasu i biegania. Levele lecą szybko, ale tak samo jest w Elden Ring i w każdej grze z otwartym albo półotwartym światem. Eksplorujesz, zdobywasz doświadczenie, wzmacniasz postać i bossowie, którzy wcześniej wydawali się nie do pokonania, padają na strzała albo dwa. Tutaj jestem o ileś leveli wyżej niż zalecane dla regionu, ale bossowie nadal stanowią wyzwanie, i potrafią cię poskładać bardzo szybko. Edytowane 37 minut temu przez DITMD
Jaycob 1 965 Opublikowano 34 minuty temu Autor Opublikowano 34 minuty temu (edytowane) Bloodedge Demon to najcięższy boss jak do tej pory... całe szczęście, że jest opcjonalny. Z jakimi broniami latacie? Gracie częściej samurajem czy ninja? Edytowane 31 minut temu przez Jaycob
DITMD 848 Opublikowano 28 minut temu Opublikowano 28 minut temu Po ostatniej walce z demonem mam PTSD jak widzę ten fioletowy filar Ten boss też sprawił mi trochę problemów
Rekomendowane odpowiedzi