Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, DITMD napisał(a):

Po ostatniej walce z demonem mam PTSD jak widzę ten fioletowy filar :lol2: 

Ten boss też sprawił mi trochę problemów

Właśnie go pokonałem. :E Zajęło mi to 6 podejść. Wykorzystałem talizman spowalniający, buff na obronę i jeszcze ten, który nakłada ogień na broń. 
U8632q.png

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

U mnie już drugi region. Z poprzedniego zebrałem wszystkie główne znajdźki, kodamy, liski a resztę skrzynek… meh, nie chciało mi się już biegać i szukać. :P 
Mam 60 lvl i gra się naprawdę spoko - wręcz zaskakująco łatwo. Chyba to przez ten pół-otwarty świat, bo czasami jestem po prostu nadlevelowany, mimo że w ogóle nie grinduję. Jasne, dalej ginę często (kilkadziesiąt zgonów już wpadło :E ), ale póki co mam wrażenie, że to najłatwiejszy Nioh.

Styl Ninja kompletnie mi nie siadł. Mobilność super, o ki nie trzeba się martwić, ataki szybkie… ale dmg dla mnie za mały. Albo nie ogarniam tego stylu, albo mam źle zrobiony build. Używam go głównie do nakładania statusów kunai (polecam te podpalające) i do szybkiego zdejmowania łuczników.

Za to Samuraj dużo bardziej mi leży. Gram teraz odachi - na początku słabizna, bo okrtnie żarł staminę, ale po rozwinięciu skilli jest po prostu sztos.
Dobra obrona, uderza jak ciężarówka i bardzo łatwo staggeruje, szczególnie ludzkich przeciwników.

Testuję też topór - mega prosty w obsłudze, dmg nawet większy niż w odachi, ale za to zasięg mniejszy i defensywa też wyraźnie słabsza.

No i niestety - recykling przeciwników jest spory. Mam wrażenie, że Team Ninja trochę się porwało z tym pół-otwartym światem. Lokacje są ok, ale jakieś 95% mobków to już widziałem w poprzednich częściach. W tym kilka bossów - z trzema już walczyłem wcześniej.