wallec 1 904 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia Doszedłem do jazdy na motorze, aż wyłączyłem żeby to rozchodzić 3
zozolek 476 Opublikowano 16 Sierpnia Opublikowano 16 Sierpnia Ukończyłem 9,5h - 7+/10 mogę przyznać, krótka ale treściwa opowieść, niektóre mechaniki trącą myszką jak na 2026.
tgolik 899 Opublikowano 16 Sierpnia Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) Nie pojmuję jak taką grę można przejść w 9 i pół godziny. Ja mam 29 godzin i zostały mi jeszcze ze dwa rozdziały do końca. Gram na padzie, może to wydłuża grę. Na pewno też to, że z byle duperelą biegam zrobić zapis, bo ginę co chwilę. Tak czy siak, dla mnie gra roku. Edytowane 16 Sierpnia przez tgolik
ODIN85 5 297 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Ta gra jest zaprojektowana pod speedruny. Nawet są osiągięcia za to. 1
zozolek 476 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 10 godzin temu, tgolik napisał(a): Nie pojmuję jak taką grę można przejść w 9 i pół godziny. Ja mam 29 godzin i zostały mi jeszcze ze dwa rozdziały do końca. Gram na padzie, może to wydłuża grę. Na pewno też to, że z byle duperelą biegam zrobić zapis, bo ginę co chwilę. Tak czy siak, dla mnie gra roku. Grałem na normalnym m+k, wg mnie gra bardzo prosta - żaden boss nie wymaga zbyt wiele, powolne zombi tym bardziej, biegając GRACE ( i to ciągłe jej sapanie ...) jakieś tam wyzwaznie może..... ale z naszym rambo z 8 spulwami no proszę . .. Żaden speedrun, proste przejście bez lizania ścian. Sama gra jest dobra, ale no way ze to goty czy coś. Walka dość nudna, skradanie poprawne, skala projektu stosunkowo niewielka - duzo większe wrażenie miałęm z village. 2
wallec 1 904 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Dotarłem do komisariatu. Ta gra jest chyba mega długa? Fajowo
tgolik 899 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) 17 minut temu, wallec napisał(a): Dotarłem do komisariatu. Ta gra jest chyba mega długa? Fajowo Jest mega długa. Ok. 30 godzin, o ile lubisz, tak jak ja, crafting i co chwilę powrót do maszyny, żeby zachować bezcenne zasoby. Edytowane 25 Sierpnia przez tgolik
wallec 1 904 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Po fabule czuję że może dopiero połowa a nie czytam spojlerów;)
tgolik 899 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Posterunek to taka końcówka, że zrobiłeś 18 misji a zostało przed tobą 9. 1
wallec 1 904 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia To ciupie dalej, może w sierpniu skończę. Jesli chodzi o wydajność to nie widzę różnicy między i7 13700k + 7200MTCL34 a 7500F + 6400CL30 co bardzo dobrze świadczy o lga1700, można śmiało na nim siedzieć jeszcze hoho.
Radio Tirana 1 770 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 3 minuty temu, wallec napisał(a): nie widzę różnicy między i7 13700k + 7200MTCL34 a 7500F + 6400CL30 13700K jest mniej więcej na poziomie Ryzena 7800X3D, ale mając Radeona 9070 to się wyniki spłaszczają tak czy inaczej, więc nie widzisz różnicy na 7500F. 1
wallec 1 904 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Ale muszę podkreślić że dobrze ustawiony dobry komp na dobrych, cichych i wydajnych podzespołach to jest bajeczka w grach. Ciupie na tv, kolumny i racoon city wygląda pięknie, fpsow jest wiele a komp nawet nie szumi - na 13700k wentylatory czasem się załączały jak kompilował shadery.
azgan 2 143 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 9 minut temu, wallec napisał(a): Ale muszę podkreślić że dobrze ustawiony dobry komp na dobrych, cichych i wydajnych podzespołach to jest bajeczka w grach. Ciupie na tv, kolumny i racoon city wygląda pięknie, fpsow jest wiele a komp nawet nie szumi - na 13700k wentylatory czasem się załączały jak kompilował shadery. Nie ten temat, tutaj wrzuć 😉
tgolik 899 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 58 minut temu, wallec napisał(a): Ale muszę podkreślić że dobrze ustawiony dobry komp na dobrych, cichych i wydajnych podzespołach to jest bajeczka w grach. Ciupie na tv, kolumny i racoon city wygląda pięknie, fpsow jest wiele a komp nawet nie szumi - na 13700k wentylatory czasem się załączały jak kompilował shadery. A, to mnie zadziwiłeś. W jakiej rozdzielczości grasz i w ilu klatkach, i czy z PT? Bo w 4k@120 sama grafika żre 430 W. Nie może być więc cicho i chłodno.
wallec 1 904 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Ustawienia maks, ray tracing, 4k fsr 4.1 na jakość. Co to jest to maksymalna moc gpu 400w i dlaczego tyle pokazuje skoro mam powerlimit 245W wtf?
tgolik 899 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 6 minut temu, wallec napisał(a): Ustawienia maks, ray tracing, 4k fsr 4.1 na jakość. Co to jest to maksymalna moc gpu 400w i dlaczego tyle pokazuje skoro mam powerlimit 245W wtf? Ile klatek wyciągasz? Bo to w sumie najbardziej na pobór mocy wpływa.
wallec 1 904 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Tyle ile na ekranie w lewym górnym rogu. Najmniej widziałem z ~65-70 a tak to do 120 w zalezności od lokalizacji, głownie okolice 100 tak jak na screenach/zdjęciach, które wklejałem. Gram bez frame generation.
tgolik 899 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Tak na szybko sobie sprawdziłem: z RT normal mam 320 W na karcie graficznej, RT wysoki - 360 W i z pathtracing 440 W. A to daje 700 W dla całej platformy i komputer nagrzewa mi piwnicę jak szalony (do pokoju, w którym gram ciągnę na szczęście tylko kabelki). Edytowane 25 Sierpnia przez tgolik
wallec 1 904 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Przeszedłem. 10h 4min Podobało się dla mnie. 2
Marcin_89 3 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia O panie, rtx 5xxx by było chociaż te 60 fps a i jeszcze to teraz... na grach bez optymalizacji na UE i z tym to już w ogóle.
wallec 1 904 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Dla mnie to game changer. Jakbym grał w inną grę. AMD znowu jest w tyle. 2 1
aureumchaos 819 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia To jest przełom w gejmingu I fsr może pięty lizać dlss. Gdyby nie AI całe to świętowali byśmy nowa erę w grach... A tak będziemy dzioba to przez najbliższe kilka lat.
Rekomendowane odpowiedzi