indexinfio 180 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) Cześć Na przełomie maja i czerwca byłem za granicą. Temperatura na słońcu dochodziła do 30 stopni. Telefon trzymałem w kieszeni bawełnianych spodni. Wyjmowałem go żeby zrobić zdjęcie albo skorzystać z nawigacji Google. Kilka razy wyświetlił informację, że się przegrzał. Spadała jasność ekranu i musiałem czekać aż się schłodzi. Poza tym mam problem z zarządzaniem energią. Znajomy ma jakiś starszy model iPhona z mniejszym ekranem niż w moim telefonie. Robimy podobną liczbę zdjęć. Ja po wykonaniu np. 200 muszę korzystać z powerbanka, a on ma podobno jeszcze 60% baterii. Zastanawiam się czy wielkość i rozdzielczość ekranu mogą mieć aż taki wpływ na rozładowywanie się baterii. Edytowane 26 Czerwca przez indexinfio
larry.bigl 451 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Sprawdź w ustawieniach aplikacji czy podczas robienia zdjęć nie zapisuje lokalizacji Sprawdź statystyki baterii i będziesz widział co ją żre. 1
galakty 3 303 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca W to że stary iPhone trzyma dłużej na baterii od S24U nie uwierzę To że się S24U przegrzewa to też nowość dla mnie, nie chcę wyrokować ale może czas na naprawę? 1
indexinfio 180 Opublikowano 26 Czerwca Autor Opublikowano 26 Czerwca (edytowane) iPhone ma nową baterię, a w moim Samsungu raz poziom naładowania spadł do 3%. Znalazłem informacje o przegrzewających się zwykłych S24. Pewnie tak się skończy. Mogę zmienić pokrowiec oryginalny Samsunga bez ochrony portów, ale uważam, że z każdym powinno prawidłowo działać. Obecnie mam Nillkin CamShield Pro. Edytowane 26 Czerwca przez indexinfio
galakty 3 303 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Zwykły S24 ma chyba keksynosa, ale Ultra ma Snapa i nie powinien się przegrzewać.
bleidd 477 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) Hmm. Mam S24U, byłem z nim 4 dni w Barcelonie w sierpniu - 35 st w cieniu, kręciłem w 4K na zmianę ze zdjęciami - nic się nie działo, nigdy nie widziałem komunikatu o przegrzeniu. Coś tam musi w tle się dziać. Druga sprawa, że S24U ma spory ekran o wysokiej szczytowej jasności co potrafi dość szybko opróżniać akumulator. Coś za coś. Edytowane 10 Lipca przez bleidd
dawidoxx 974 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca Ja co prawda nie mam s24u ale S23u i s25u i na żadnym z tych telefonów takich cyrków nigdy nie miałem. Tam musi na bank coś w tle działać.. Btw s24u ma też informacje o kondycji baterii tak jak s25?
indexinfio 180 Opublikowano 11 Lipca Autor Opublikowano 11 Lipca Nie ma najważniejszych. Nie pokazuje liczby cykli ładowania i stanu baterii.
dawidoxx 974 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca Ostatnio nagrywałem s25u dość długe video bo kilkanaście minut przy temperaturze powyżej 37c i jedynie co to nagrzała mi się troche ramka wokół telefonu. @indexinfio z jakiej rozdzielczości korzystasz? ja mam u siebie ustawione fhd+ bo qhd+ rozładowuje znacznie szybciej baterie
indexinfio 180 Opublikowano 11 Lipca Autor Opublikowano 11 Lipca (edytowane) FHD+ od początku Edytowane 11 Lipca przez indexinfio
Keel 55 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Miałem s24u, korzystałem z nawigacji na moto jak robilem trasę na m.in. transalpine i garaske. Kręciłem filmy, robilem masę zdjec i nigdy nie miałem komunikatu o przegrzaniu. Jak masz gwarancje to skorzystałbym z niej, moze cos słabo odprowadza ciepło albo nie wiem. Teraz mam flipa6 i ten potrafi byc wyczuwalnie ciepły nawet podczas przeglądania allegro czy olx, ale komunikatu nigdy jeszcze nie mialem
Rekomendowane odpowiedzi