sideband 1 784 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) 3 godziny temu, Pawelek6 napisał(a): A czasami cała gra jest pod konkretny FPS jak GTA IV pod 30 kl./s i przy wyższych wartościach zaczyna świrować: KLIK. Stricte przygotowane pod konsole i nie poprawione pod PC. NFS The Run po wbiciu komend dla 60fps oraz dla zmiany tempa nadal ma problemy. Nie da się przejść lub są extremalne problemy z QTE - są przygotowane pod 30fps. ID Tech przez lata miał twardy lock na 60fps śmiechowe jest to, że koleś z Cryteca musiał wbić żeby to poprawić. Edytowane 27 Czerwca przez sideband
Pawelek6 253 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Po to aby właśnie dowiedzieć się co i jak działa, czy można jakoś zaradzić temu itp. Są różne punkty widzenia.
areczek1987 917 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Jest za 15zł na steam jak się z epic za darmo nie złapało Denuvo Antitamper
Send1N 4 199 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca (edytowane) W dniu 27.06.2025 o 18:41, Karro napisał(a): Poza tym lepiej sprawdzać cpu w crysis 3 przy szybie Gdzie z radeonem to mozesz mieć z 20 fps nawet z jakąś spcką na fleku jeszcze Jeżeli chodzi o parę crysis 3 + radeon to na nowszych windach niż W7 był ostry zjazd wydajności i nigdy nie zostało to naprawione temat znany, pamiętam jak miałem FX-8350 podkręcony na 4.7 w parze z r9 290 na w7 grało się całkiem ok jak zainstalowałem W10 na tym samym sprzęcie to w misji z trawą czy właśnie przy tej szybie zjazd wydajności wynosił dobre 50% względem W7 Nie wiem natomiast czy to czasem nie zaczeło się już od win8 (nie miałem okazji sprawdzić) Edytowane 30 Czerwca przez Send1N
sideband 1 784 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Popsute MT Kiedyś nie było DXVK teraz wrzucasz i problem z głowy
Send1N 4 199 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca 2 godziny temu, sideband napisał(a): Popsute MT Kiedyś nie było DXVK teraz wrzucasz i problem z głowy To się zaczeło od dziesiątki czy na W8 już był ten zjazd względem 7? bo ja przechodziłem z 7 na 10, 8/8.1 nigdy na swoim pc nie miałem
sideband 1 784 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca 11 godzin temu, Send1N napisał(a): To się zaczeło od dziesiątki czy na W8 już był ten zjazd względem 7? bo ja przechodziłem z 7 na 10, 8/8.1 nigdy na swoim pc nie miałem Tego to nawet nie wiem miałem styczność z tym systemem parę godzin Poza tym AMD bardzo krótko wspierało Win8 AMD nie ma natywnego wsparcia dla MT w DX11 oni dodali MT do paru tytułów- jak chcą to mogą 1
wamak 332 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca W dniu 1.07.2025 o 09:26, tomcug napisał(a): A kto normalny miał W8? Widocznie jestem nienormalny . Po długim użytkowaniu XP przeszedłem na W8.1 (czyli pominąłem W7) z Classic Shell.
tomcug 2 451 Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca Materiał jest na stronie: https://ithardware.pl/testyirecenzje/test_nowych_procesorow_amd_intel_w_starszych_grach-42990.html 1 2 1
Phoenix. 4 731 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca W bf4 jaki kosmiczny boost miedzy 7800XD, a 9800XD Metro tez ladnie 1
sideband 1 784 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Widzę nadal grubę świrowanko bez E-core na nowszych buildach Win11 1
Pawelek6 253 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Jupi, jest test! Najstarszy Crysis Warhead (czyli w sumie i zwykły) notują nadal najniższe wyniki ze wszystkich gier. Killer 2007-2008 r. wiecznie żywy
tomcug 2 451 Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca 14 minut temu, Phoenix. napisał(a): Metro tez ladnie Metro coś kulawo chodzi na nowych Intelach, jak patrzę na stare wyniki, to powinno być lepiej. FPS niby dużo, ale AMD wyraźnie z przodu.
sideband 1 784 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Pewnie sprawdzałeś z HAGS? W wiele grach zwłaszcza starszych HAGS potrafi nieźle namieszać i konkretnie obniżyć wydajność.
tomcug 2 451 Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca Tak, z HAGS. Raczej na razie już do tego na razie nie będę wracał, ale zawsze to kolejny temat do obadania
sideband 1 784 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Wiem, ale możesz się zdziwić jakie są różnice
Send1N 4 199 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca W crysis 3 7700X lepszy o 15klatek od 7800X3D co tam się wydarzyło skoro w starszym warhead 7800x3d mimo niższego zegara jest jednak nad 7700x? bo z początku tłumaczyłem to sobie brakiem wykorzystania 3d cache przez gierkę i że 7800 przegrał z racji niższego zegara
tomcug 2 451 Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca Właśnie tak się stało, trawka z Kryzysa 3 jest niewrażliwa ani na RAM, ani na cache. 1
sideband 1 784 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca (edytowane) @tomcug Dlatego Bulldozer dobrze tam wypada Edytowane 4 Lipca przez sideband
tomcug 2 451 Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca 6 minut temu, Karro napisał(a): Watpie by trawa był niewrazliwa na ram.,W single chanell musi szorować dna Tak powiadasz https://ithardware.pl/testyirecenzje/test_wplywu_konfiguracji_ram_single_dual_quad_channel_na_osiagi_w_grach-6900-3.html 7 minut temu, Karro napisał(a): test gpu byłby znacznie ciekawszy,szczeglnie metro z SSAA Temat na inną okazję
tomcug 2 451 Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca Zarzucasz mi niestworzone rzeczy. Nigdy nie wciskam testu na limicie GPU jako test CPU/RAM.
tomcug 2 451 Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca Łap mędrcu Kryzysa 3 na 13900K w Dualu i Singlu. RAM na 4000 MHz + timingi ziemniak (auto), żeby nie było pitolenia, że agresywne nastawy uratowały Single Jeżeli rzeczywiście miałeś różnicę 60 vs 90 FPS, to dlatego, że nie wymusiłeś rozdzielczości RTC i dla jednych nastaw szczęśliwie wbiło na 1 ms, a dla drugich zostało na 15 ms. Ta różnica nie miała nic wspólnego z kanałami RAM.
Rekomendowane odpowiedzi