polmpl 0 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Cześć, mam problem ze stabilnością pamięci RAM DDR5. Profil XMP dla nich to 7200mhz i niestety są niestabilne. Dopiero do obniżeniu ręcznie na 7000 działają stabilnie. Bardzo proszę o wskazówki jak to poprawić, czy jest sens i co może być przyczyną. Sprzet: i7-14700kf z790 aorus master ax RAM CORSAIR Vengeance 32GB 7200mhz rgb
polmpl 0 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) @wallec dziękuję za odpowiedź, screeny z hwinfo przysyłam. To jest ustawienie XMP na 7200 Edytowane 28 Czerwca przez polmpl
wallec 800 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Łapiesz blue screeny, czy wywala Ci gry do pulpitu?
polmpl 0 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca @wallec jedno i drugie. Czasami wywali grę, czasami sypnie jakimś bsodem.
wallec 800 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Spróbuj vdd 1.4v vddq 1.35v sa vid 1.2 vddq tx 1.35v v imc 1.3v
polmpl 0 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca @wallec niestety potrzebuje poprowadzenia za rękę, bo nie znam się na tym i nazwy napięć też są inne
Krisol 24 Opublikowano 18 Września Opublikowano 18 Września (edytowane) . Edytowane 18 Września przez Krisol
Qpek 0 Opublikowano 22 Października Opublikowano 22 Października Pokaż jakie są ustawienia na zakładce Advanced Voltage Control oraz DDR5 Voltage Control
ztx 167 Opublikowano 28 Października Opublikowano 28 Października Ja mam u siebie: Internal VCCSA 1.2V VDDQ CPU 1.2V VDD2 CPU 1.2V W DDR5 Voltage Control oba mam na 1.4V. Trzeciego ustawienia (VPP) nie ruszasz. Sprawdź też na luźniejszych timingach.
Rekomendowane odpowiedzi