Tassadir 0 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Witam z racji wymiany karty graficznej. Zastanawiam się nad zmianą monitora z Monitor GIGABYTE G24F 2 23.8 na Samsung Odyssey G5 S27DG500EUX G50D. Moje pytanie, czy przy moich specyfikacjach ma to sens i nie stracę dużo na wydajności. Dodam, że mój obecny monitor ma defekt w postaci jednego zablokowanego piksela w rogu ekranu. Co mnie denerwuje, a i tak mogę go odsprzedać od ręki. Specyfikacje: Procesor: AMD Ryzen 7 5700X3D Płyta główna: MSI B450 Tomahawk Max Ram: DDR4 Corsair Vengeance 2x8 GB 3600 GPU: Sapphire Radeon RX 9060 16 GB XT PULSE 6GB Dysk: Lexar NM710 1TB M.2 Zasilacz: SilentiumPC Vero L2 600W 80 Plus Bronze Obudowa: be quiet! Pure Base 500 Window Black
Lameismyname 2 340 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Jak masz okazję sprzedać stary monitor to zrób to. Gdy przesiądziesz się z 1080p na 1440p nigdy nie będziesz chciał wrócić do 1080p. 1440p to ciekawy kompromis, chyba najbardziej słuszny finansowo. Obraz już "2,5k", a jednak słabszy sprzęt obskoczy. 9060XT 16GB da radę. Zawsze dla klatek możesz ciąć detale, a w przyszłości wymienić na coś szybszego.
Tassadir 0 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2 godziny temu, Lameismyname napisał(a): Jak masz okazję sprzedać stary monitor to zrób to. Gdy przesiądziesz się z 1080p na 1440p nigdy nie będziesz chciał wrócić do 1080p. 1440p to ciekawy kompromis, chyba najbardziej słuszny finansowo. Obraz już "2,5k", a jednak słabszy sprzęt obskoczy. 9060XT 16GB da radę. Zawsze dla klatek możesz ciąć detale, a w przyszłości wymienić na coś szybszego. No właśnie wolałbym nie ciąć detali a z tego co widziałem potrafią być spore spadki na 2k
wamak 332 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Możesz spodziewać się spadku FPS od 20% do 40% w skrajnych przypadkach. Zwykle jakieś 20%. Gdyby brakowało klatek, możesz się posiłkować FSR. 1
Send1N 4 164 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia 2K to ty masz teraz 1440p to jest 2.5K, wydajność spadnie o jakieś 30% ale granie na takim monitorze 27" 2560x1440 będzie znacznie przyjemniejsze niż na tym co masz teraz i już nie będziesz chciał wrócić jak braknie wydajności to na 9600xt możesz włączyć jak wyżej Wamak pisał FSR 4 które już wygląda dobrze nie to co poprzednie wersje.
Tassadir 0 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia Dziękuje panowie zamówiłem samsunga i zobaczymy jak to jest w 1440p
Send1N 4 164 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia Ta wersja G5 co zamówiłeś jest spoko, mam go tylko że w wersji 32" jedyne co to kolory są do poprawy bo to co przychodzi ustawione fabrycznie woła wręcz o pomstę do nieba, kilka kliknięć i jest o niebo lepiej, w tym filmie masz pokazane co warto zmienić w ustawieniach 1
Rekomendowane odpowiedzi