Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, krukkpl napisał(a):

Jak zawsze, maksymalizacja detali, przy zapewnieniu zadowalającej płynności (tak powyżej 120fps).

Mam nadzieję, że nie odwalą maniany jak z cieniami w BF2 (kto pamięta?) :D 

BF2_8a.jpg

BF2_8c.jpg

No to faktycznie jest jedyna rzecz, którą nowoczesne gry traktują lepiej - różnic wpływających na wynik być nie powinno.

Rozwiązaniem mogłoby być po prostu wyłączenie postaci graczy z oświetlenia - włazisz w cień - i tak postać "świeci" jak w starych Unreal Tournamentach. 

PS. W BF2 to ja grałem na nextgenowej karcie. 6800GT 256MB. Jak Kadajo - granie dla wyniku spoko, ale nikt nie mówi, że dobra gra MP nie może zachwycać grafą. A BF 1942 i BF2 zachwycały. I to bardzo. Dwójka to była jedna z pierwszych gier z cieniami w czasie rzeczywistym. Wtedy się jeździło APC pod drzewem w przód i w tył, żeby pokazać koledze "patrz jaka fajna gra cieni, nawet liście widać!" (to chyba akurat był gltich, bo shadery miały niską precyzję i srały pikse tekselozą :lol2:

No ale modele pojazdów, to że plansze wyglądały o tyle lepiej niż w BF 1942. Serio grafa w dwójce w 2005r. była piękna. Szczególnie że wtedy najsilniejszą istniejącą konsolą był Xbox 1 z obciętym GF3 i 64MB RAMu. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Nie powiem lekko hype mi się udzielił, ale staram się chłodno podchodzić. Podobnie miałem przed bf2042 i po zagraniu w betę odpuściłem grę całkowicie. Ogólnie człowiek już w mało co gra, ale chciałoby się poczuć klimat i feeling jak w złotych czasach bc2 i bf3.

Detale w becie oczywiście max byle tylko te 120fps były. Kiedyś grywało się na najlepszy wynik i widoczność graczy, teraz człowiek stary to musi mieć oczu kąpiel ;p. Zwłaszcza, że singla standardowo odpuszczam całkowicie.

• Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, Dominix napisał(a):

Tak patrzac na ruch w temacie, jest sporo osob co beda graly, raczej malo prawdopodobne ze bedzie opcja zeby w 5+ osob wbic na ten sam serwer po tej samej stronie i grac przez kilka godzin. 

Serio myślisz że każdy zagra?:E

Opublikowano (edytowane)

jak nie oni to znajomi ktorzy na forum sie nie udzielaja. Z tego co widze to party moze byc na max 4 osoby, bo tyle widzialem w grze z filmikow. Wiec jak bedziesz mial 5+ znajomego to moze byc problem zeby grac razem, nawet po tej samej stronie. Kiedys dalo sie to ogarnac recznie przerzucac osoby, teraz to juz bedzie loteria, dojdzie do tego jeszcze kwestia tego czy po skonczonej mapie zostajecie na tym samym serwerze czy szuka znowu nowej gry jak jest w 2042.

Edytowane przez Dominix
Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

vsync wylaczony zawsze! To zło! Wlaczasz freesync/gsync, ustawiasz limit w riva tuner 141 klatek i grasz ;) 

A ten z nvidia app jest gorszy?

Ja tego uzywam i nie zauwazylem problemu.

Opublikowano (edytowane)

https://www.gry-online.pl/newsroom/battlefield-6-robi-dobre-pierwsze-wrazenie-ale-jeden-element-ster/z82e647

''Podobało mi się też to, jak czuć odrzut przy ogniu ciągłym, który potrafi być wymagający, by utrzymać skupienie''

''wymagający odrzut zdecydowanie za łatwo można kompletnie zniwelować odpowiednimi akcesoriami do broni''

Taka sytuacja :konik:

Edytowane przez Tomek_ITH
Opublikowano (edytowane)

Po co włączać vsync jak się ma freesync/gsync; przecież gsync/freesync ma to w sobie dopóki jesteś w przedziale działania tej funkcji, to nie ma się żadnych problemów. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie ma to znaczenia gdzie wlaczony, vsync to zlo i dodatkowy lag.

VSYNC nigdy nie uzywam, chodzilo mi czysto o roznice miedzy lockiem z nvapp vs riva.

Ale juz potwierdzone ze nie ma😉

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Kadajo napisał(a):

A o co chodzi w ustawieniach Vsync tak wczoraj widziałem ze może być ON a potem jakieś 1/2 1/3 1/4 ....

To ja podbije, bo też chciałbym wiedzieć.

Edit:

Spoiler

SI:

Ułamki (1/2, 1/3, 1/4 itp.):

Te ustawienia pozwalają na bardziej elastyczną synchronizację. Na przykład, 1/2 oznacza, że gra będzie synchronizować klatki z połową częstotliwości odświeżania monitora. Jeśli monitor ma 60Hz, to gra będzie synchronizować do 30 FPS. Ustawienia te pozwalają na dostosowanie płynności do wydajności komputera, gdy pełna synchronizacja (ON) powoduje spadek FPS poniżej 60. 

Dlaczego ułamki?

Włączenie pełnego V-Sync (ON) może powodować problemy z płynnością, gdy karta graficzna nie jest w stanie utrzymać stałej liczby klatek na poziomie częstotliwości odświeżania monitora. W takich sytuacjach, gra może "szarpać" lub występować efekt "przycinania". Ułamki pozwalają na zachowanie pewnej synchronizacji, redukując rozrywanie ekranu, jednocześnie utrzymując płynniejszy obraz niż przy pełnym V-Sync w przypadku spadków FPS. 

Edytowane przez j4z