Mel0n102 0 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Porobiłem trochę testów na LOW i to jednak GPU się dusi nie CPU. w konsoli wpisz: "PerfOverlay.DrawGraph 1" to będziesz miał wszystko dokładnie na wykresie co i kiedy dusi fps żółta powyżej zielonej to cpu bottleneck zielona powyżej żółtej to gpu bottleneck Edytowane 15 Sierpnia przez Mel0n102
MarcoSimone 667 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia Jak dla mnie gierka kozak. Czuję się jakbym był w tej grze. Do lock na 152 fps (mam 155Hz G-sync) wymaga nieco więcej od PC niż 2042. 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia 55 minut temu, Phoenix. napisał(a): Skoro są spadki z 90 na 60 w zadymie to nie ma co dalej szukać bo chyba wszystko jasne. Standardowa sprawa w Battlefieldzie, im więcej graczy na mapie i efektów wolumetrycznych tym bardziej cpu dostaje w pysk, także w 4k. To samo jest w Bf2042. Kolejnym świetnym przykładem jest Monster Hunter Wilds. Wystarczy wskoczyć szybko po misji do huba/lobby gdzie się złażą npc'e i gracze online między misjami/wyprawami wykonując różne czynności i obserwować sobie jak rośnie obciążenie CPU w miarę zwiększania się ilości graczy i enpeców w lobby 😀
Phoenix. 4 713 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia (edytowane) aha super wybralo mi raz mape git, a teraz wlacza inna lol pomimo ustawienia jednej. Obraz z DLAA pieknie ostry! Bede gral z DLAA bo trzyma 200fps i jest miod obraz teraz! 39 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Standardowa sprawa w Battlefieldzie Ale nie o takie spadki mi chopdzi, mi nie dropi fps 1/3 przez zadyme Jego cep nie wyrabia i tyle, tu nie ma filozofi. Edytowane 15 Sierpnia przez Phoenix.
maxmaster027 882 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia Battlefield™~2.mp4 38 kili na 1 dead. 3 gierki dzis wystarczy. Grane na Ultra 4k z DLSS ultra performance polecam takie ustawienie. @Phoenix. Pokaz jakis swoj gameplay 1
Kadajo 7 406 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia Nie ma żadnego dropa CPU, tylko jest GPU. W ogóle wyłączyłem DLSS, bo jest spieprzony i co chwile rozwala cały obraz. Używam FSR i zero problemów.
Dominix 403 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia ja dzisiaj zrobilem 53:18 a najlepsza akcja z tego meczu to chyba to https://www.twitch.tv/dom_sden/clip/EntertainingFunnyElephantFreakinStinkin-HkzuhGjKb3veypLi 2 1
Phoenix. 4 713 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia 13 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Pokaz jakis swoj gameplay Ogladac to mozna jakiegos dobrego gracza, a nie mnie 3 minuty temu, Dominix napisał(a): ja dzisiaj zrobilem 53:18 a najlepsza akcja z tego meczu to chyba to https://www.twitch.tv/dom_sden/clip/EntertainingFunnyElephantFreakinStinkin-HkzuhGjKb3veypLi Ta pompa niezle jest broken na taka odleglosc 14 minut temu, Kadajo napisał(a): Nie ma żadnego dropa CPU, tylko jest GPU. W ogóle wyłączyłem DLSS, bo jest spieprzony i co chwile rozwala cały obraz. Używam FSR i zero problemów. 1
Dominix 403 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia 12 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ta pompa niezle jest broken na taka odleglosc The effective range of shotgun slugs is typically considered to be between 50 to 100 yards. wiec tutaj wszystko jest ok, nie jest broken tyle ze jak nie trafisz a strzelasz sie z jakims smg/assault to zanim strzelisz 2 raz to ciebie juz nie ma Tutaj liczy sie mega precyzja, troche jak ze snajpy, do 100m jest mocne, powyzej to juz nie bardzo. ale tez nie testowalem na wiekszej odlegosci z jakims celownikiem x4 1
Phoenix. 4 713 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia Dlatego z tej broni strzelach, chowasz sie i kolejny prefire robi sie
MarcoSimone 667 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): aha super wybralo mi raz mape git, a teraz wlacza inna lol pomimo ustawienia jednej. Obraz z DLAA pieknie ostry! Bede gral z DLAA bo trzyma 200fps i jest miod obraz teraz! Ale nie o takie spadki mi chopdzi, mi nie dropi fps 1/3 przez zadyme Jego cep nie wyrabia i tyle, tu nie ma filozofi. Jaki masz nastawy pod DLAA? I jaka rozdziałka?
caleb59 1 621 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia To dla Was jakiś wyczyn ustawić DLAA czy jak bo nie rozumiem? To nawet taki śmieć jak ja może sobie pozwolić na 1080p + ultra + DLAA i mam na każdej mapie 110-140fps.
maxmaster027 882 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia (edytowane) 29 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ogladac to mozna jakiegos dobrego gracza, a nie mnie No ale to nie musisz nie wiadomo czego tam wrzucac, jakas akcje 5min która uważasz itp. żeby innym pokazac i tyle Ja np. na 3 mecze miałem 3 fajne momenty, wlasnie ten co wrzucilem, potem na innej mapie jako piechota 10 stuknalem i czołg ładunkami gdzie było 6ciu w srodku I jeszcze inny moment jak od boku wzialem gosci Edytowane 15 Sierpnia przez maxmaster027
Gret 554 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia 51 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Battlefield™~2.mp4 83.42 MB · 0 pobrań 38 kili na 1 dead. 3 gierki dzis wystarczy. Grane na Ultra 4k z DLSS ultra performance polecam takie ustawienie. @Phoenix. Pokaz jakis swoj gameplay na boty to sobie możesz
Phoenix. 4 713 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia 11 minut temu, caleb59 napisał(a): To dla Was jakiś wyczyn ustawić DLAA czy jak bo nie rozumiem? Panie maruda skoncz 1
Krauziak 61 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia Udało się wam ogarnąc dlss? Ja mam tylko fsr
Dominix 403 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia 4 minuty temu, Krauziak napisał(a): Udało się wam ogarnąc dlss? Ja mam tylko fsr wylacz i wlacz komputer
maxmaster027 882 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia 7 minut temu, Krauziak napisał(a): Udało się wam ogarnąc dlss? Ja mam tylko fsr https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/252607/ działa i to bardzo dobrze.
raziel88 34 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia Wam też dzisiaj tak długo wyszukuje rozgrywkę?
Dominix 403 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia ludziom sie przejadlo, dalej grac na malych mapach juz sie nie chce i sporo odpuscilo. Ja osobiscie bym sie nie zdziwl za bardzo gdyby tego 500k na steam po premierze bf nie pobil. 1
Krauziak 61 Opublikowano 15 Sierpnia Opublikowano 15 Sierpnia 37 minut temu, maxmaster027 napisał(a): https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/252607/ działa i to bardzo dobrze. Nie ściągam nowych sterowników. Wróciłem do 577.00 ,580.00 ubijaly mi wydajność w 1080p. Cos skopali, większość ludzi z laptopami zgłaszała podobny problem
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Pan Mateoo,
4 reakcje
Pokaż odpowiedź