Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biorąc pod uwage ilosc destrukcji jaka wprowadzili byc moze musza te mapy zrobic od nowa.

Absolutnie ich nie bronie, ale lepiej żeby te mapy faktycznie były remasteram,  a nie jakimś gównem.

Koniec końców i tak pewnie community zrobi lepszą robotę w portalu.

Jak gra wcześniej nie zdechnie jak się "koderzy" wynudza albo przejdą do swojej nowej piaskownicy.

Opublikowano
11 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Season 1 Preview

Czyli będą dodawać jakieś czasowe tryby gry,,,

Skupiliby się na esencji BFa czyli conqueście na dużych mapach a nie jakieś piaskowanice dla dzieci dodają.

Trybów gry jest wystarczająco.

Opublikowano
23 minuty temu, galakty napisał(a):

Tylko pewnie specjalnie się nie da bo by na randomach ludzie mniej grali.

Ludzie mają wyjebane na Portal. Tak samo jak w BF 2042. Jeżeli nie będzie na ekranie startowym kafelka na pół ekranu to nikt tam normalnie nie będzie zaglądał. Zwłaszcza z tak spierdolonym wyszukiwaniem czegokolwiek. Dodatkowo już ktoś wcześniej wspomniał tam 99% serwerów to farma xp.

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Kadajo napisał(a):

Biorąc pod uwage ilosc destrukcji jaka wprowadzili byc moze musza te mapy zrobic od nowa.

Absolutnie ich nie bronie, ale lepiej żeby te mapy faktycznie były remasteram,  a nie jakimś gównem.

Koniec końców i tak pewnie community zrobi lepszą robotę w portalu.

Jak gra wcześniej nie zdechnie jak się "koderzy" wynudza albo przejdą do swojej nowej piaskownicy.

Już gra zarobiła swoje i nic nie muszą. Bez pośpiechu:E

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Strilok napisał(a):

Masz Zampele jako głównodowodzącego to nie ma co się dziwić. On ma we krwi walki piechoty, pojazdy to dla niego dodatek jak w COD.

No i wszytko się zgadza, bo taki właśnie jest BF6.

Clusterfuck bez możliwości jakiejkolwiek taktyki.

Mapy wielkości monety i ADHD.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

W CoD pojazdy dłużej żyją niż tutaj

Tutaj to jest polowanie jak na Czerwony Październik. Zobaczcie że na dużych mapach ludzie wybierają tylko inżynierów. Klasyczny zestaw to rpg + miny. Pojazdy w tej grze to łatwe fragi. Zobaczycie jak tylko ludzie odblokują Javeliny wtedy to będzie. Jeepem nigdzie nie pojedziesz. Będzie od razu namierzanie. Stać będzie 5 takich mędrków na skarpie i będzie sobie radośnie strzelać :D

Opublikowano
1 minutę temu, Kabor napisał(a):

Ludzie mają wyjebane na Portal. Tak samo jak w BF 2042. Jeżeli nie będzie na ekranie startowym kafelka na pół ekranu to nikt tam normalnie nie będzie zaglądał. Zwłaszcza z tak spierdolonym wyszukiwaniem czegokolwiek. Dodatkowo już ktoś wcześniej wspomniał tam 99% serwerów to farma xp.

Wiem i była już taka dyskusja z @Kadajo swego czasu, że Portal jest specjalnie ukrywany/utrudniany żeby ludzie nie wiedzieli o nim.

Wgl on jest skopany. Wchodzę, ustawiam tag na Hardcore i co się dzieje z trybami/mapami? Resetują się na Niestandardowy i tylko kilka map!!!! Trzeba ręcznie zaznaczać wszystkie tryby i mapy żeby widzieć każdy serwer, bo domyślnie jest 1 max 2!!!

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

Już gra zarobiła swoje i nic nie muszą. Bez pośpiechu:E

To, co gra zarobiła to nic w porównaniu jakie oni pewnie mają założenia ;)

Najprawdopodobniej oni teraz grzebią przy BR...

Jak to mówiło EA, liczą na 100mln graczy ? :E

Na razie nawet blisko tego nie są więc zarobić zarobili na pewno nie tyle, ile planowali.

Opublikowano

Pamiętam dobrze bo przez to w sumie porzuciłem BF 4 na chyba 2 lata i wróciłem do 3. Premiera 4 to była totalna i całkowita klęska i katastrofa, bez porównania do 6 - szóstka działa jak złoto.

Każdy kto chwali BF 4 z czasów premiery temu...

chdw-konon-kononowicz-major-hiacynta-str

• Upvote 1
Opublikowano

Mam przegrane w tego BF-a 50h i kolejne 50h w bete i widzę że to jest mój czas maksymalny na tą grę. Naprawdę bardzo mnie od siebie odrzuciła. Głównie przez małe i nieprzemyślane mapy. Pojazdy w tej grze nie mają żadnego znaczenia. Balans gry jest do dupy. Gracze wykorzystują co chwile nowe glitche. Czasem miałem wrażenie zaraz po respie że przeciwnik śledzi moje poczynania bo od razu dostawałem bombę na łeb. Później sobie przypomniałem że tutaj są tak małe mapy że odradzanie na punktach nie ma sensu bo odległość od jednego do drugiego jest tak mała że przeciwnicy są zaraz przy tobie. Jedyną metodą to resp na bazie bo tam nie mają dostępu. 

• Upvote 2
Opublikowano

Co do podboju. Wejdźcie sobie na steam w achievementy. Jest tam taki jeden przejmij 128 celów w trybie podbój. Jak wczoraj patrzyłem zdobyło go tylko 6,8% (nie mogę wkleić bo w pracy jest blokowane na apka nie pokazuje procentów). To jest śmiech na sali. Jak widać nikt w ten tryb nie gra :E.

Świat się zmienił, gracze się zmienili i jak widać takie dinozaury jak my powinny już zakopać się pod ziemię i robić za węgiel dla przyszłych pokoleń :rotfl:

Opublikowano (edytowane)

Start 4-ki to był dramat. To przecież przy tej odsłonie stworzyli jakiś specjalny zespół do naprawy. Od strony technicznej to było dno i kupa mułu. Jednak ogólny projekt rozgrywki i mapy miażdży BF6. Było tam wszystko. Duże, małe mapy, dodatki do napierdzielania Walka w zwarciu itd.. BF4 to rasowy Battlefield. Oczywiście BF2 nic nie przebije pod tym względem :)

Edytowane przez skypan
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kabor napisał(a):

Jest tam taki jeden przejmij 128 celów w trybie podbój. Jak wczoraj patrzyłem zdobyło go tylko 6,8%

image.png.877129e32f41134e56d111cdf73631b1.png

Czyli jestem w tych 6,8%. Hurra.

Powiem wam jeszcze jedną rzecz. Kiedyś przy okazji premiery BF2 byłem pod wrażeniem złożoności gry i wielkości map. Pomyślałem sobie wtedy co to będzie za klika, kilkanaście lat jak teraz jest tak dobrze.

Jak widać świat się zmienił. Młode pokolenie nie chcę wielkich bitew tylko klaustrofobiczną nawalankę piechoty, gdzie wszystko się sypie. 

• Upvote 2