Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Znowu jakas skondensowana pipidowa.

No ale cóż, te wszystkie mapki juz dawno temu byly gotowe. Jest nadzieje ze cos tam w przyszłości większego zrobią, bo mimo wszystko widac ze sluchaja feedbacku (wybiórczo, ale sluchaja).

Ciekawe kiedy cokolwiek zmienią, bo niektóre mapy i punkty są tak idiotycznie skonstruowane że głowa mała.. Pierwszy lepszy przykład mapka mirak walley i punkt "C" - najczęściej oblegany przez czołgi przez co po krótkim czasie wygląda jak by przeszło tam tornado.. Piechota nie ma dużych szans żeby go przejąć jesli w pobliżu jest kilku kamperów i kamperskie tanki, bo te tylko czekają  az ktoś się pojawi na celowniku. Absurdalna destrukcja niektórych budynków prowadzi do tego, że człowiek nie ma się gdzie schować i jest łatwym celem dla tanków, snajperów - ten punkt mozna kontrolować z BLOKU na "B"

I takich kwiatków jest więcej na praktycznie każdej mapce..

15 minut temu, Funky Koval napisał(a):

Czyli na botach już nie idzie maxowac broni? To jak mam wbić pistolet? Tym sie prasie nikogo zabic nie da w normalnej grze...

Nie da rady.. przydało by się rozwiażanie takie jak było np w hardline, dostajesz jakaś walute za która możesz sobie kupić dodatki które Cie interesują ;) nie wiem po cholere trzeba grać kilka godzin aby odblokować coś czego nawet nie zalożymy 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Ea wprowadziło ze portal juz nie bedzie wbijał statow. ;)

Co trzeba było mieć w głowie, żeby w ogóle na to pozwolić?

(pytanie retoryczne: to była na pewno gruntownie przekalkulowana decyzja)

15 minut temu, Funky Koval napisał(a):

Czyli na botach już nie idzie maxowac broni? To jak mam wbić pistolet? Tym sie prasie nikogo zabic nie da w normalnej grze...

Z pistoletami to prawda, w BF1 dość często się używało pistoletów jak się skończyła amunicja. W BF6 jak ci się skończy amunicja to w 0.2 sekundy jesteś martwy tak dużo wrogów obok ciebie.

Edytowane przez krukkpl
Opublikowano

No ale ja tez do konca nie rozumiem Waszego podejscia, to jest gierka online - nie kazdy musi miec XYZ. 
Ja nie gram praktycznie w ogole reconem (mam 20 minut nabite ledwie), wiec nie bede sie pocil i robil 101231231234 challengow na ta klase. 
Mam pewnie wiecej godzin na assaulcie niz niejedna osoba w bf6 przegrala, a tez nie mam wszystkiego odblokowanego.

Moze po prostu nie jestem na tyle dobry, zeby w gierce online nabic 30 headow na 1 mapce? 

• Upvote 1
Opublikowano

Ogólnie ta cała zadyma z botami jest bekowa.

Zamiast samemu skorzystać to się część graczy wielce oburzyla o cos co kompletnie nie ma znaczenia.

Ciekawe czy tak samo by się oburzyli jak za kaskę można by kupić progres.

Banda idiotów i tyle.

Nagle staty mają znaczenie, nagle jak ktoś szybciej coś odblokuje to jest cheaterem.

A myślałem ze aimbot to komedia :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galakty napisał(a):

Za 30 headów na 1 mapce to powinien być unikalny skin, a nie odblokowanie zawartości gry. 

No i to jest przeciez skin jako nagroda. 
Jak kupiliscie D4, to tez od razu po zalogowaniu chcieliscie zabic 1000 mobkow i dostac harlequina? 

7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zamiast samemu skorzystać to się część graczy wielce oburzyla o cos co kompletnie nie ma znaczenia.

Banda idiotów i tyle.

Nagle staty mają znaczenie, nagle jak ktoś szybciej coś odblokuje to jest cheaterem.

No ja sie z Toba kompletnie nie zgadzam, nazywanie ludzi, ktorzy swiadomie nie exploituja banda idiotow? Tez troche slabe podejscie. 
Mysle ze nikomu kompletnie nie chodzi o to jak szybko cos ktos odblokowal, tylko sposob w jaki to zrobil. Tyle i az tyle.

Kiedys poziomy w grach pokazywaly, ze ktos potrafi a) grac lepiej b) grac wiecej, teraz tez pokazuja ze umie c) oszukiwac :)

@Funky Koval od zarania dziejow w BF wiecej contentu trzeba bylo odblokowac grajac online, tutaj sie nic nie zmienilo. Chcesz miec = odblokuj. Nie masz na to czasu/checi/skilla = nie bedziesz tego mial. Proste.

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano
7 minut temu, oldfashioned napisał(a):

No i to jest przeciez skin jako nagroda. 

Jak kupiliscie D4, to tez od razu po zalogowaniu chcieliscie zabic 1000 mobkow i dostac harlequina? 

Ale są też wymagania trudne które odblokowują np. broń. Płacisz 300 zł i jeszcze się męcz X godzin żeby brońkę dostać :E Powinny być odblokowywane tylko levelem jak dla mnie. A potem cyk kolejna broń i nawet chwytów czy celowników nie masz haha xD To ma być jedyna zachęta na utrzymanie graczy? A nie dobry gameplay?

13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ogólnie ta cała zadyma z botami jest bekowa.

Banda idiotów i tyle.

Też prawda. Kogo kuźwa obchodzą staty, to nie CoD... Jeden gra czołgiem, drugi jest medykiem - porównują sobie staty? Nie bo to głupota. 

Za to gra na boty mogłaby być fajna dla kogoś kto się nie odnajduje w tym ADHD i chciałby jednak bronie wbić. Teraz może zapomnieć.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galakty napisał(a):

Kogo kuźwa obchodzą staty, to nie CoD...

Sytuacja z wczoraj.
Mapa w NY, ale ta z pojazdami.

Na samym starcie podbiegłem do helika i wsiadłem jako strzelec.

Typek, który wsiadł jako pilot wyjeżdża na czacie z "get out".

No to się pytam dlaczego niby, i żeby leciał to będę strzelał.

A on na to "You don't have KD 5, I don't play with people like that".
Na początku nie zajarzyłem i się pytam, że jak mam mieć KD skoro dopiero zaczeliśmy (było 0/0) :D 

A on wyjeżdża, że chodzi o średnie KD (mam ~2.0) - nie wiem w jaki sposób to sprawdził, można w grze sprawdzić komuś AVG KD?

Czy zminimalizował i sprawdził na jakiejś stronce?... (ludziom się chyba nudzi)

...

No i tak sobie staliśmy z 10 minut aż nas wroga helka nie zabiła.

Żeby było zabawniej typek miał na koniec tego meczu niższe KD niż ja :D 

Edytowane przez krukkpl
Opublikowano
1 minutę temu, krukkpl napisał(a):

Na początku nie zajarzyłem i się pytam, że jak mam mieć KD skoro dopiero zaczeliśmy (było 0/0)

Statystyki w tej grze nie mają żadnego znaczenia od kiedy można było K/D nabijać na botach.

Opublikowano
33 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

No ja sie z Toba kompletnie nie zgadzam, nazywanie ludzi, ktorzy swiadomie nie exploituja banda idiotow? Tez troche slabe podejscie. 
Mysle ze nikomu kompletnie nie chodzi o to jak szybko cos ktos odblokowal, tylko sposob w jaki to zrobil. Tyle i az tyle.

Kiedys poziomy w grach pokazywaly, ze ktos potrafi a) grac lepiej b) grac wiecej, teraz tez pokazuja ze umie c) oszukiwac :)

@Funky Koval od zarania dziejow w BF wiecej contentu trzeba bylo odblokowac grajac online, tutaj sie nic nie zmienilo. Chcesz miec = odblokuj. Nie masz na to czasu/checi/skilla = nie bedziesz tego mial. Proste.

Ale właśnie w tym rzecz ze nie wszyscy exploitowali, niektórzy sobie normalnie z botami grali, tak jak @galakty napisał nie każdy się odnajduje w tym ADHD a chce pograć.

Nie każdy ma czas napierdalać po 8H dziennie i walić potem ze wszystkiego jak z lasera.

Co proponujesz zrobić z takimi graczami ? A może mają spadać, bo "nie mają skila" ?

Nie panie oni też kupili grę jak każdy a teraz się im odebrało możliwość normalnego grania.

Już pominę na chwile fakt ze to devi skopali sprawę, bo trzeba było od początku dać normalną możliwość grania z botami jako solo/coop jak w 2042 z możliwością odblokowania wszystkiego, ale z capem na progres i częścią zadań.

Jedyne co powinno zostać zablokowane to serwery które faktycznie farmily. A nie uwalili wszystkich żeby zablokować garstkę.

Jak oni tak będą rozwiązywać problemy to ta gra zdechnie faktycznie bardzo szybko. A spadek graczy już widać. I powinna się im zapalić czerwona lapka.

Graj i daj grac innym, nic ci do tego jak kto sie bawi.

14ee11be1cd9fbe8803acba111ee9ac3.thumb.png.1bde5955391f4564d0d4f31ff6156ea7.png

16 minut temu, krukkpl napisał(a):

Sytuacja z wczoraj.
Mapa w NY, ale ta z pojazdami.

Na samym starcie podbiegłem do helika i wsiadłem jako strzelec.

Typek, który wsiadł jako pilot wyjeżdża na czacie z "get out".

No to się pytam dlaczego niby, i żeby leciał to będę strzelał.

Na początku nie zajarzyłem i się pytam, że jak mam mieć KD skoro dopiero zaczeliśmy (było 0/0) :D 

A on wyjeżdża, że chodzi o średnie KD (mam ~2.0) - nie wiem w jaki sposób to sprawdził, można w grze sprawdzić komuś AVG KD?

Czy zminimalizował i sprawdził na jakiejś stronce?... (ludziom się chyba nudzi)

...

No i tak sobie staliśmy z 10 minut aż nas wroga helka nie zabiła.

Żeby było zabawniej typek miał na koniec tego meczu niższe KD niż ja :D 

A to widzę ze tu gruba odkleja weszła, patola level "K/D ratio snoob".

13 minut temu, Strilok napisał(a):

Statystyki w tej grze nie mają żadnego znaczenia od kiedy można było K/D nabijać na botach.

W poprzednich częściach byli gracze którzy stawiali serwery puste i wchodzili aby sobie K/D ratio nabijać na swoim koncie używać kont widm za grosze.

Taka patola zawsze była w bf'ie.

Staty służą aby się z kumplami porównać, a nie jakimiś randomami z neta.

A ten temat z tym typem co "nie gra z graczami poniżej KD 5" to idealny przykład jakich idiotów ma to community.

Na szczęście podobno nadal można grac z botami na FullXP tylko trzeba odpowiedni serwer znaleźć.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Wyzwania klas są nie do wykonania w normalnym meczu. 6000 punktów naprawy w meczu, to 60 czołgów od zero do 1000HP, nalicza 100 punktów za taką naprawę. Powodzenia, nawet na limicie czasu w podboju czy eskalacji. "Medyk" 2000 punktów obrażeń z wyrzutni granat zapalający. Zasięg krótki i nalicza tylko obrażenia po bezpośrednim trafieniu pocisku 15-18 dmg, a nie z podpalenia. 75 reanimacji w meczu nawet w trybie przełamanie, przy założeniu, że walczy się do ostatniego sektora, jest bardzo bardzo bardzo ciężko wbić. Nic dziwnego, że gracze farmią boty. Dodatkowo ja nie zdobędę wszystkich skinów bo nie gram trybów bez pojazdów. Naprawdę to przemyśleli. Zamiast grać, poświęcamy całe mecze robiąc jedną rzecz licząc na sprzyjające okoliczności na które nie mamy wpływu. To nie jest wyzwanie, bo nie jesteśmy wstanie jego wykonać bez współpracy całego serwera. Wyzwania to powinny być skilowe, a nie ta potwora.

Edytowane przez KaszaWspraju
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, KaszaWspraju napisał(a):

Nic dziwnego, że gracze farmią boty

Już nie :E 

Sam wbiłem pierwsze wyzwania walki w zwarciu na botach, bo nie byłem na tyle masochistą żeby biegać kilka map ze strzelbą po nerfach. 

Opublikowano

Ja wiem, ze niektórym się OCD włącza jak widzą niewypełnione "wyzwania", ale dajcie spokój, większość daje jakieś skiny (których podobno ludzie niepotrzebują).

Ewentualnie jest sens robić jakieś zadanka pod bronie, a te chyba nie są zbyt trudne.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Ale właśnie w tym rzecz ze nie wszyscy exploitowali, niektórzy sobie normalnie z botami grali, tak jak @galakty napisał nie każdy się odnajduje w tym ADHD a chce pograć.

Nie każdy ma czas napierdalać po 8H dziennie i walić potem ze wszystkiego jak z lasera.

Co proponujesz zrobić z takimi graczami ? A może mają spadać, bo "nie mają skila" ?

Jak na razie to Galakty zarzucał brak skilla, w odpowiedzi na poradę odnosnie tłumików.

Ale skoro piszesz ze gra z botami, to już wiem czemu jest w topce i jak wygląda jego skill %-)

Skoro gra nie po to, żeby na botach nabijać expa, to chyba nie stanowi problemu zablokowanie tego?

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
9 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Jak na razie to Galakty zarzucał brak skilla, w odpowiedzi na poradę odnosnie tłumików.

Ale skoro piszesz ze gra z botami, to już wiem czemu jest w topce i jak wygląda jego skill %-)

Skoro gra nie po to, żeby na botach nabijać expa, to chyba nie stanowi problemu zablokowanie tego?

Heheheh ale śmieszne.

Wrzucałem screeny z multi gdzie byłem w topce. 

Po prostu nie miałem zamiaru wbijać męczących zadań na ludziach, skoro można na botach i wrócić do normalnej gry. 

Opublikowano

Pojedyncze screeny z multi też mogę wrzucać gdzie wcale w topce nie jestem a mam staty na poziomie 16/1 z tdm, nie kpię z innych o skillu jak dają dobre rady, a tym bardziej nie robił bym tak odblokowując sobie szybko broń na botach, ktoś może grać tyle h co ty, a na starcie masz fory, bo zfarmiłeś sobie wymaksowaną broń w piaskownicy, w przeciwieństwie do oponenta

Opublikowano

Ale ja nie farmiłem dodatków do broni tylko zadania pokroju zrób 2000 obrażeń strzelbą albo uzbrój 5 COMów w Szturmie XD 

Czyli równajmy w dół, bo ktoś się spłakał że nie ma broni odblokowanej... Przez takie osoby gry się psują. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Ale są też wymagania trudne które odblokowują np. broń. Płacisz 300 zł i jeszcze się męcz X godzin żeby brońkę dostać :E Powinny być odblokowywane tylko levelem jak dla mnie. A potem cyk kolejna broń i nawet chwytów czy celowników nie masz haha xD To ma być jedyna zachęta na utrzymanie graczy? A nie dobry gameplay?

Ale to ty narzekasz na zablokowane dodatki i męczenie sie w grze, może zbyt trudna, jak na twój niesamowity skill? 

Edytowane przez SylwesterI.