Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@SylwesterI. @hajapackage mam wrażenie że przepala bardzo jasne sceny, LG C3. Wieczorem skalibruję sobie profil pod BF'a jeszcze raz po tych wszystkich poprawkach.

Gram na Astro A50 gen 5 od Logitecha z Dolby Atmos :thumbup:

To ustawienie z filmiku, które tu było dopiero co, pomaga, tyle że ja nie wyłączam SOVIS

generalnie masz tak, że z ciemnego pomieszczenia jesteś oślepiany na jasnej przestrzeni i na odwrót

u mnie w logi też korzystałem z dolby, ale dts lepiej oddaje kierunek i odległość.

Opublikowano
27 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Nie wiem jakie macie słuchawki, ja mam logitechy proX grałem z tym ich ustrojstwem na usb, nie było tragedii.

Ale podłączyłem je jako normalne słuchawki do płyty i załączyłem na razie triala DTS sound unbound, stwierdzam, że po trialu biere pełną wersję za 90 parę złociszy, bo jest ZNACZNIE LEPIEJ.

Więc polecam sprawdzić triala DTS

fajne sluchawki wlasnie odeslalem tydzien temu trzeci raz w ciagu 2 lat na gware :E drugi raz mikrofon padl za pierwszym razem lewa sluchawka zero dzwieku po 2 miesiacach moze dostane tym razem nowe :E

Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Bez komentarza 🤣

Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie komentuj, dobra decyzja, chyba że myślisz, że tylko ty masz monopol na dobre słuchawki %-)

1 minutę temu, Nigher92 napisał(a):

fajne sluchawki wlasnie odeslalem tydzien temu trzeci raz w ciagu 2 lat na gware :E drugi raz mikrofon padl za pierwszym razem lewa sluchawka zero dzwieku po 2 miesiacach moze dostane tym razem nowe :E

co to za wynalazki? 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Kadajo napisał(a):

Polecam kupić porządne słuchawki Stereo wtedy nie będzie trzeba nic więcej, no może porządny wzmacniacz słuchawkowy/Stereo :)

Dokładnie, a jeszcze bardziej rozwala głowę jak odpalisz na przyzwoitych monitorach studyjnych dobrze rozstawionych. Ostatnio grałem mając trochę głośniej ustawione audio i nie dość, że czułem śmigłowce nad sobą, to samoloty za sobą  %-). Posiedzieli trochę nad mixem ewidentnie..

Kumpel gra na Hyperxach któryś (po jacku) i narzekał na mix stereo, ale przełączył na mix słuchawkowy (binaural?) i mówił, że lepiej. Osobiście nie sprawdzałem, ale jeśli pod nazwą "słuchawki" kryje się mix binauralny, to żadne programiki do emulacji przestrzenności tego nie przeskoczą :).

Edytowane przez hajapackage
Opublikowano
7 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

To ustawienie z filmiku, które tu było dopiero co, pomaga, tyle że ja nie wyłączam SOVIS

Ten SOVIS to se działa jak chce. Przynajmniej u mnie.

5 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie komentuj, dobra decyzja, chyba że myślisz, że tylko ty masz monopol na dobre słuchawki %-)

To ty jak nie wiesz o czym piszesz to lepiej nic nie pisz, bo napisałeś stek bzdur.

4 minuty temu, hajapackage napisał(a):

Dokładnie, a jeszcze bardziej rozwala głowę jak odpalisz na przyzwoitych monitorach studyjnych dobrze rozstawionych. Ostatnio grałem mając trochę głośniej ustawione audio i nie dość, że czułem śmigłowce nad sobą, to samoloty za sobą  %-). Posiedzieli trochę nad mixem ewidentnie..

No co ty, głupoty gadasz, nie widziałeś co @SylwesterI. napisal, jak nie masz DTS/Dolby to nic ci nie da dobry sprzęt... :smiech:

:hihot:

4 minuty temu, hajapackage napisał(a):

Kumpel gra na Hyperxach któryś (po jacku) i narzekał na mix stereo, ale przełączył na mix słuchawkowy (binaural?) i mówił, że lepiej. Osobiście nie sprawdzałem, ale jeśli pod nazwą "słuchawki" kryje się mix binauralny, to żadne programiki do emulacji przestrzenności tego nie przeskoczą :).

Binaural dobrze działa w BF6 ale jak zawsze, cierpi na tym dynamika.

Dlatego wole czyste stereo.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

To ty jak nie wiesz o czym piszesz to lepiej nic nie pisz, bo napisałeś stek bzdur.

No niestety mylisz się, słuchawki swoją drogą, ale DTS dodaje dokładne pozycjonowanie w grze, czego w stero po prostu gra ci tak dokładnie nie odda, to nie zależy od słuchawek tylko od sygnału, które  dostają.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

No co ty, głupoty gadasz, nie widziałeś co @SylwesterI. napisal, jak nie masz DTS/Dolby to nic ci nie da dobry sprzęt... :smiech:

Nic takiego nie napisałem, na dobrym sprzęcie wrażenia z dts będą lepsze, niż bez. Pozycjonowanie i określanie kierunku/odległości będzie lepsze.

I nie przesadzajmy, ale to jest gra, nie koncert muzyki klasycznej, mylisz jakość odtwarzanego dźwięku z pozycjonowaniem na obiektach

5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jprd :smiech:

Widać ze ty nawet nie wiesz czym jest DTS :E

No najwyraźniej ty nie wiesz, skoro twierdzisz, że w stereo otrzymasz lepsze efekty niż z DTS %-)

zresztą, o czym tu pisać, masz takie pozycjonowanie, że musisz grać z botami, żeby coś ugrać 8:E 

Opublikowano (edytowane)

Ta nowa mapa na polach naftowych to raj dla snajperów i przede wszystkim puszkowców, którzy lubią grać puszkami. Z drugiej strony natężenie wszelakiego rodzaju rakiet, min będzie też wkurzało puszkowców. Ogólnie mapa ni w pic ni w cyc. Szturmani piechociarze nie mają czego szukać na tej mapie bo będą dosłownie pacyfikowani bo górek i osłon jest mało.

@Kadajo wiesz teraz to ja już sam nie wiem czy mam prawo się w ogóle wypowiadać na temat memory leak skoro 12GB VRAM to za mało do 1080p na detalach overkill. :E 

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, caleb59 napisał(a):

Ta nowa mapa na polach naftowych to raj dla snajperów i przede wszystkim puszkowców, którzy lubią grać puszkami. Z drugiej strony natężenie wszelakiego rodzaju rakiet, min będzie też wkurzało puszkowców. Ogólnie mapa ni w pic ni w cyc. Szturmani piechociarze nie mają czego szukać na tej mapie bo będą dosłownie pacyfikowani bo górek i osłon jest mało.

To wreszcie brzmi jak battlefield ;)

Chiny jencow nie biora.

FB_IMG_1761659451876.jpg

Edytowane przez oldfashioned
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście żebyście nie zrozumieli mnie źle - jedno oczko niżej na ultra i wszystko śmiga, gra zjada wtedy zawsze niezależnie od mapy jakieś 7GB VRAM z hakiem w 1080p z DLAA, bez generatora klatek. Po prostu ciekawi mnie dlaczego tak mocno podbija wymagania ten preset overkill, dali tam tekstury w 8K czy co?

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
19 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Nic takiego nie napisałem, na dobrym sprzęcie wrażenia z dts będą lepsze, niż bez. Pozycjonowanie i określanie kierunku/odległości będzie lepsze.

Napisz no mi jak pozycjonowanie ma być lepsze jak masz cały czas taka sama ilość kanałów. Weź mnie chłopie oświeć :E

Widać ze nie masz pojęcia o dźwięku przestrzennym i ogólnie o akustyce.

Jedyne co możesz napisać ze TOBIE się z DTS lepiej gra i nic więcej. Ale to ani nie jest lepsze a już na pewno lepiej nie pozycjonuje.

Już lepsze pozycjonowanie uzyskasz wyłączając ten "DTS" i uruchamiając w grze 3D Headphones. Wiem bo testowałem to wszytko.

Ale tak jak pisałem kazde pseudo miksowanie przy tylko 2 kanałach ostro uderza w dynamikę dźwięku która po prostu siada.

Opublikowano (edytowane)

U mnie nie idzie tego pobrać, niby w grze zaczyna się pobieranie ale kiedy się ją wyłączy EA App informuje, że pliki nie są jeszcze gotowe - pewnie od 16:00 będzie można to dossać.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Napisz no mi jak pozycjonowanie ma być lepsze jak masz cały czasz taka sama ilość kanałów. Weż mnie chłopie oświeć :E

Widać ze nie masz pojęcia o dźwięku przestrzennym i ogólnie o akustyce.

Jedyne co możesz napisać ze TOBIE się z DTS lepiej gra i nic więcej. Ale to ani nie jest lepsze a już na pewno lepiej nie pozycjonuje.

Już lepsze pozycjonowanie uzyskasz wyłączając ten "DTS" i uruchamiając w grze 3D Headphones. Wiem bo testowałem to wszytko.

Ale tak jak pisałem kazde pseudo miksowanie przy tylko 2 kanałach ostro uderza w dynamikę dźwięku która po prostu siada.

Na tej samej zasadzie, na jakiej twoje uszy odczytują kierunki, z których dochodzi dźwięk, chyba że ty masz 7 małżowin %-), to już dawno było opracowane, kształt naszych uszu i to jak odbieramy dźwięki (odbicia, opóźnienia), powoduje, że potrafimy określać kierunki, jedni lepiej inni gorzej. To, co robi DTS czy dolby, to wprowadzanie do źródłowego dźwięku "zakłóceń" które nasz mózg interpretuje jako kierunek i odległość.

Nie jestem naukowcem, ale możesz sobie poczytać na necie, jak działa symulowanie dźwięku wielokanałowego, oczywiście nie będzie to tak dobre jak fizyczny dźwięk wielokanałowy (im więcej głośników, tym lepiej), ale na pewno lepsze od zwykłego stereo. 

masz dobre słuchawki, sprawdź darmowy trial i wtedy się wypowiadaj, bo złote kabelki wszystkiego nie załatwią.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A na Steam jak sytuacja ? :D

No to u mnie na steam tak wygląda, kliknąłem zainstaluj w menu gry, ale na steam nie widać  żeby coś się pobierało, po odczekaniu kilku minut i restarcie gry nadal widnieje info ze nie zainstalowano więc podejrzewam że po 16:00 będzie jakiś patch (w zakładce dlc na steam nie ma nic do pobrania) 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Na tej samej zasadzie, na jakiej twoje uszy odczytują kierunki, z których dochodzi dźwięk, chyba że ty masz 7 małżowin %-), to już dawno było opracowane, kształt naszych uszu i to jak odbieramy dźwięki (odbicia, opóźnienia), powoduje, że potrafimy określać kierunki, jedni lepiej inni gorzej. To, co robi DTS czy dolby, to wprowadzanie do źródłowego dźwięku "zakłóceń" które nasz mózg interpretuje jako kierunek i odległość.

Nie jestem naukowcem, ale możesz sobie poczytać na necie, jak działa symulowanie dźwięku wielokanałowego, oczywiście nie będzie to tak dobre jak fizyczny dźwięk wielokanałowy (im więcej głośników, tym lepiej), ale na pewno lepsze od zwykłego stereo. 

masz dobre słuchawki, sprawdź darmowy trial i wtedy się wypowiadaj, bo złote kabelki wszystkiego nie załatwią.

Mam Dolby, DTS tylko testowałem i tez działa kiepsko.

Jak pisałem już znacznie lepszy w tym jest natywny system wbudowany w grę.

Opublikowano (edytowane)

@dawidoxx Ja na steamie miałem do ściągnięcia 29,2 giga aktualizacji do bf6

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Mam Dolby, DTS tylko testowałem i tez działa kiepsko.

Jak pisałem już znacznie lepszy w tym jest natywny system wbudowany w grę.

a co w grze ustawiałeś, jakie tryby dzwięku ? 

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

@dawidoxx Ja na steamie miałem do ściągnięcia 29,2 giga aktualizacji do bf6

a co w grze ustawiałeś, jakie tryby dzwięku ? 

No tak i w tym patchu raczej jest juz ten tryb.. tak czy siak u mnie po instalacji tych 30 gb w menu widzę info że jest nie zainstalowany 

W DLC też nie ma nic zeby doinstalować

21321dwaxs.png

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

To, co robi DTS czy dolby, to wprowadzanie do źródłowego dźwięku "zakłóceń" które nasz mózg interpretuje jako kierunek i odległość.

To co robi DTS i wszystkie te cudowne sposoby na dzwięk przestrzenny w przypadku słuchawek, to efekt placebo albo zwykła ściema. Nie bawmy się w audio voodoo. Określony sprzęt w określonych ustawieniach może grać inaczej, co sprawia czasem wrażenie, że jest lepiej. Wpływ na pozycjonowanie jest tu znikomy, bo tego fizycznie nie da się przeskoczyć w przypadku dwóch kanałów.

Opublikowano

Sam gram z dolby atmos headphones w bf6 i w wielu grach. Najlepiej jak natywnie to wspierają. Chyba, że gra ma swój system dźwięku przestrzennego jak np. ARC Radiers, Hunt, Tarkov. Wtedy wyłączam, bo yb się zlewały i psuły efekt.

Zwykłe stereo na słuchawkach działa dla mnie zbyt zerojedynkowo. Jak źródło dźwięku jest idealnie po lewej naszej stronie, to słychać to tylko w lewej słuchawce. W prawej nic. Mnie to w grach wkurza i doprowadza do dezorientacji, bo nie tak działa dźwięk IRL. Systemy przestrzenne na słuchawkach dają też dźwięk w prawej słuchawce, odpowiednio zmodyfikowany barwowo by symulować odbicia od otoczenia, oraz puszczony z minimalnym opóźnieniem względem słuchawki lewej, tej bliżej źródła dźwięku. Mózg to wychwyci i wrażenia są zdecydowanie bardziej zbliżone do rzeczywistości niż zwykłe stereo na słuchawkach. Już nie wspominam o symulowaniu tego co nad czy pod.