Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Jak można brać na poważnie tych kretynów z DICE i ich poprawki. Pojawił się patch, pobieram, odpalam grę a w menu dalej 1.1.1.0 zamiast 1.1.1.5. No super - ktoś powie, że literówka i zapomnieli ALE TO JUŻ DRUGI RAZ taki numer ma miejsce. Skąd ja mam teraz wiedzieć, że zapowiadane zmiany weszły w życie? :E 

Czy dalej wyskakujemy w powietrze na skałkach i krzesłach? 

Opublikowano
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Dobra, można znowu olać lub odinstalować - do wyboru bo nadal niegrywalne. :E 

W sumie po biegu to rozrzut powinien być spory. Ba Nawet durzy. Nawet bym go jeszcze zwiększył - szczególnie w PM-ach.

Opublikowano

Po 75h  z grą    mówię pass ,dziękuję  ,postoję z boku i popatrzę .

Qwa  w to się nie da grać normalnie ma multi  niestety  ,począwszy od  zwalonego netcode    gdzie gra nie nadąża  rejestrować tego co się dzieje . Gdzieś na redit przeleciał mi wpis właśnie o tym ze netcode  jest z czasów BF1  albo i  dalszych  i wszystko z nim ok  ale był pisany pod  sporo wolniejszego BF1   ,a tu mamy BF6  który jest  przynajmniej o 50% szybszy(rozgrywka) na mniejszych mapach i  gra wariuje   ,nie rejestruje  trafień  .Doskonale to widać jak przechodzisz z pełnego biegu do strzelania   , celownik pokazuje ci ze  trafiasz ,ale nie zadajesz obrażeń 

Dzisiaj miałem akcje z rpg i Bradleyem   , wpakowałem w niego 3  rpg  w tył i zadałem całe  20  punktów  obrażeń  :E 

Ta  sprawa z rejestracją  trafień prawdopodobnie jest nie do naprawy  na tym etapie gry  ,rozwiązaniem /przypudrowaniem mogą być większe mapy  i spowolnienie rozgrywki .

-ludzie nagminnie wykorzystują   w rozgrywce błędy i bugi w grze  

-PM  są  mocniejsze od LKM ,karabinów szturmowych ... nawet z tłumikiem   .Z PM  szybciej i łatwiej  ściągam   gościa na dystansie 100M niż karabinem snajperskim na tym samym dystansie :E  

-Dzisiejszy patch   taki z tyłka na odwal się  ,w sumie nic nie zmienił  , a papier  przyjmie  wszystko  .

Myślę ze miesiąc miodowy z BF6  miną  ,po pierwszych  zachwytach  i pochwałach   pora zejść  na ziemie i powiedzieć ze gra  pod względem grywalności jest   miedzy  Tragiczna  , a Słaba  czyli ZŁA  :sciana:  Graficznie jest dobrze   ,ale ja nie gram w grafikę .

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Jest dokładnie tak jak napisałeś tylko nie każdy chce się do tego przyznać. Ja tam dalej twierdzę, że 6 może kiedyś wpadnie na właściwe tory ale to wymaga sporo czasu, DICE jest słynne z braku pośpiechu i przeciąganiu ile się tylko da.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Tylko by zrobić z tego rasowego Battlefielda musieli by zmienić wszystko :E A tego nie da się zrobić. To nie BF42 gdzie "fundamenty" miał typowo "battlefieldowe" ale opakowane w kicz i ideologię. A tu mamy podstawy kiczu z COD-a opakowane w wygląd BF-a.

Jak to się mówi: Z gówna bata nie ukręcisz.

• Upvote 2
Opublikowano

Ale chociaż balansowo są w stanie to trochę podciągnąć. To, że to będzie Call of Duty w przebraniu Battlefielda to się już pogodziłem i nie liczę na nic, po prostu nie mogę wczuć się w 6. Skandalem samo w sobie jest to, że autentycznie lepiej mi się grało w BF 2042 niż w 6 co uważam za patologię samo w sobie.

Opublikowano
16 minut temu, raiders napisał(a):

tym ze netcode  jest z czasów BF1

Ja nie wiem czy oni czasami modelu strzelania właśnie nie przenieśli z BF1. Tam też pociski latały losowo. Dosłownie. 

17 minut temu, raiders napisał(a):

i wszystko z nim ok  ale był pisany pod  sporo wolniejszego BF1 

No i tu racja.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, skypan napisał(a):

Ja nie wiem czy oni czasami modelu strzelania właśnie nie przenieśli z BF1. Tam też pociski latały losowo. Dosłownie. 

Zgadza się, tam był random recoil co mnie całkowicie i dosyć szybko odrzuciło od BF 1 i nigdy później do gry nie wróciłem, dla mnie totalny niewypał.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

BF1, mimo początkowych obaw o setting i zawartość Battlefielda w Battlefieldzie, to zdecydowanie jedna z lepszych odsłon serii. Masywne, fajnie zaprojektowane mapy, dobry balans pojazdy vs piechota, kapitalny dźwięk i odpowiednia dynamika rozgrywki. Produkcja nie pozbawiona błędów, ale od premiery w zasadzie jej nie deinstaluję. Pod wymienionymi względami BF6 jest z tyłu na każdej płaszczyźnie.

Mnie ostatnio już całkiem zagotował hitreg, jak wywalasz pół magazynka w plecy obracającego się gościa, a i tak jest on w stanie krótką serią posłać cię do piachu. To jest podstawa każdej strzelanki, bez tego nie może być funu z gry.

• Upvote 6
Opublikowano
1 godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

A mi się dobrze pykało teraz m240l - z pewnymi dodatkami to praktycznie laser :D 

11.thumb.png.5dacf790befe6a8ded3a406e4794ca9e.png

Ładnie żeś ich tam wystrzelał hehe

M250 też bije mocno i daleko 👍

M123k zajebista kosiarka na średnim, jedna z moich ulubionych. 

• Like 1
Opublikowano

W BF6 to najlepiej wspominam pierwszą betę i dzień premiery, kiedy to nerwowo odliczaliśmy setki tysięcy w kolejce do gry :E A później to wiadomo czekanie nie wiadomo na co... Zresztą tu nie ma mowy nawet o miesiącu miodowym skoro żona uciekła Ci sprzed ołtarza :E Tyle wyszło z obietnic ĘĄ.

• Upvote 1
Opublikowano
34 minuty temu, Funky Koval napisał(a):

Szczerze? Narzekacie jak stare baby :P

Na coś trzeba, narodowość zobowiązuje. ;) A tak na serio, jeśli ktoś miał styczność praktycznie z każdą odsłoną serii na przestrzeni dziesiątek lat, może chyba sobie pozwolić na taką ocenę. A tego typu ludzi jest tutaj dość sporo.

• Like 1
  • Upvote 1