WYŁĄCZENIE CROSSPLAY W BATTLEFIELD 6:
wejdz w dokuments/battlefield 6/settings/steam/PROFSAFE profile i dodaj/zmień wartość GstGameplay.CrossPlayEnable 0
(z 1 na 0)
Tak jak @Send1N napisał - OpenRGB.
MSI center bym zupełnie odinstalował z systemu, razem z wszystkimi komponentami.
Z tego co kojarzę niektóre płyty główne miały aktualizacje firmware dla kontrolera rgb - musiałbyś sprawdzić wśród plików na stronie producenta czy coś jest. Ja do B550 kiedyś instalowałem, pomogło rozwiązać problem z przebłyskami na listwach od Phanteksa.
Z DLAA lepszy jest preset E, daje sporo wiecej wydajnosci. Natomiast M ma lepsza ostrosc i zachowanie w ruchu. Ale definicja obrazu jest mniej realna. Ray Reconstruction sprawa, że obraz staje sie bardziej logiczny. Szkoda natomiast, ze to nie jest ta jakosc jak w M
Na obrazie statycznym preset E wyglada zdecydowanie lepiej przy DLAA, wczesniej dalem screen z balance. Natomaist w ruchu no juz widac że M jednak wymiata. Natomiast niska ilosc FPS sprawia że jest dosc trudny dla DLAA
śmiechłem,
Chyba najbardziej opłacalna karta jeżeli składasz nowy komputer, 5000 za 5080 i 3500 za 5070TI.
No i Ile komputer kosztuje obecnie 10000-11000zł, dokładasz 1500zł i masz 11500-12500zł. Za okolo 13-15% wiecej pieniedzy masz 15-20% wiecej wydajnosci.
Wiec doprawdy zabawny wpis
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Pan Mateoo,
4 reakcje
Pokaż odpowiedź