Skocz do zawartości

BF6  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Ale jak to wtedy działa ? K nadal jest przy jakości ? :D

Zmienia się preset w locie na M po zmianie na 4.5. Wracasz do 4 to wskakuje K. 

Rodzaj presetu jakość, wyważone czy wydajność nie ma wpływać na preset ;) włączasz 4.5 i przy każdym masz M.

Godzinę temu, sniper76 napisał(a):

Ten DLSS 4.5 działa dla kart RTX 40XX ??

Tak ale ja mam teraz Ade to zjada 20-30fps w stosunku do 4.0. 

• Thanks 1
Opublikowano

Nie no qrwa, oni tam chyba jedzą ciężkie dopały. Co za debil wymyślił boost'owanie moździerza i umożliwienie rozłożenia go w bazie ??? 

No kompletni kretyni!! 

Grałem teraz na Skażeniu po stronie obrońców i non stop ostrzał. Wziąłem w końcu snajpera żeby zobaczyć skąd ta q***a kampi a tam 2 pajaców sobie siedzi w bazie - na punkcie startowym przeciwnika i nap****la w towarzystwo przy kawce 🙈

Takie rzeczy powinny być natychmiast usuwane z gry a ci debile jeszcze lansują takie pedalskie zachowania. 

Sorry za słownictwo ale odpaliła mnie ich głupota. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Tak samo jak snajperzy mogą walić z bazy oraz pojazdy. Wyrównanie szans.

Dice//EA już nigdy nie poprawią stref mapy i odległości baz do pierwszego punktu. To nie te czasy kiedy społeczność na serwerze miała niepisane reguły co do ostrzału baz oraz pojazdów w nich się znajdujących. Do tego admini pilnowali tego i porządku. Teraz wolna amerykanka.

Edytowane przez KaszaWspraju
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Na nowa mapa to taka lepsza wersja mapy Redacted z BF2042. Jest ciut większa, jest więcej dróg i przejść, do tego można rozwalać ściany. Nawet ładna kolorystyka. Lepiej mi się w nią grało podczas podboju niż na przełamaniu, na którym robi się jatka w wąskim gardle. Ogólnie może być ale to kolejna mapa bez pojazdów, gdzie czuje się ducha CODa.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, sniper76 napisał(a):

Ten cały DLSS 4.5 naprawdę robi robotę z obrazem :D dla mnie bajka :thumbup: czuć delikatnie poprawę w rejestracji trafień :thumbup:

Ja wlaczylem z powrotem 4.0. Przy 1440p na rtx 4080 w trybue dlss quality nie ma różnic a fps mniej

A nowa mapa meh. Straszna sieka bez pojazdów

Edytowane przez Funky Koval
Opublikowano
49 minut temu, Funky Koval napisał(a):

Ja bym powoedział, że na 4.5 obraz wyglądał u mnie delikatnie gorzej. Takie poszarpane tekstury i ziarnistość

Bo trzeba wyłączyć wyostrzanie przy dlss 4.5 w każdej grze ;)  A bf6 ma domyślnie na połowę suwaka wyostrzanie to jest kupa z obrazem. 

Opublikowano
8 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Bo trzeba wyłączyć wyostrzanie przy dlss 4.5 w każdej grze ;)  A bf6 ma domyślnie na połowę suwaka wyostrzanie to jest kupa z obrazem. 

Mógłbys rozwinac? Co ze to nowe dlss trzeba "doostrzyc"?

Ja nie wiem moze na co patrze ale grafika wcale nie jest jakas lepsza. Wlasciwie to jak pisalem gorsza. Do tegp ubytek fps... wiec brak profitu?

Opublikowano

Wczoraj pogralem chwile w darmowke i chyba jedyne co mi sie podobalo to ten nocny tryb, na oledzie kozak to wyglada :D Ale jak odpalilem inne mapy to byl taki burdel ze po 5min po prostu wylaczylem. 

I pojazdy to stanowczo cos czego nie powinno byc na tych mapach :D 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @Keleris U mnie również występuje rozbieżność napięć procesora względem ustawień w BIOSie, ale jest ona przeważnie niższa i wynosi około 38mV, czyli jak ustawię w BIOSie 1.3875V to z poziomu Windows'a otrzymuję 1.35V. Dodatkowo przy mocniejszym podkręceniu (4.2GHz+) miałem aktywny Loadline Calibration, aby nie musieć właśnie ładować wysokiego napięcia na procka   Te moduły GEIL'a robią tRFC 35 z lekkim zapasem bezpieczeństwa/stabilności, bo są one zdolne do zejścia w okolice tRFC 32, nadal przy prędkości DDR2-900 i CL4:     Nie ma to już większego wpływu na wydajność, a ewentualna różnica mieści się w granicach błędu pomiarowego.   Im niższe tRFC chcemy osiągnąć, tym wyższe napięcie zasilające moduły będzie potrzebne do ich ustabilizowania, a to z kolei wymusi konieczność lepszego ich chłodzenia, aby tę stabilność zachować   tRFC 31 również zadziałało, ale wymagało już podniesienia napięcia do 2.3V, gdzie powyższe tRFC 32 zadowoliło się napięciem 2.2V.   ...   Polecam Ci również ustawiać pamięci za pomocą MemSet'a z poziomu Windows'a   Ja ostatnio robię tak, że w BIOSie ustawiam FSB Strap na 400MHz (o ile mam taką opcję i wyłącznie przy okolicach 400-500MHz faktycznego FSB), wybieram dzielnik pamięci (prędkość modułów) na 1:1, ich napięcie, cztery pierwsze timingi (te podstawowe) i ewentualnie tRFC.   Później jedynie szukam dodatkowych opcji dotyczących zwiększania wydajności podsystemu pamięci. W tym modelu ASUS'a na X38 nazywają się one: DRAM Static Read Control -> daję na Enabled, Ai Clock Twister -> przestawiam na Strong, Transaction Booster pozostawiam na Auto, jeżeli używam opcji DRAM Static Read Control. DRAM Static Read Control oraz Transaction Booster używa się zamiennie. Obie opcje aktywowane jednocześnie nie zadziałają - platforma nie uruchomi się.   Dopiero na koniec, z poziomu Windows'a, dopieszczam resztę, czyli ustawiam lub sprawdzam niższe tRFC, Performance Level i całą resztę, a tREF ustawiam na maksymalną wartość (aby pamięci spędzały jak najmniej czasu na odświeżaniu tabeli komórek).   W najgorszym przypadku platforma się zawiesi (zrobi tzw. freez'a) i trzeba będzie ją ręcznie wyresetować przyciskiem Reset   .........   Przetestowałem przy okazji ten egzemplarz GTS'a 250 w wersji OC od Gigabyte'a, chcąc sprawdzić jego potencjał:         Karta mega zaskoczyła mnie jeżeli chodzi pamięci GDDR3  Pozwoliła na dodatkowe +15GB/s przepustowości przy prędkości 1333MHz, co mocno sprzyja starszym benchmarkom. Jednakże rdzeń oraz shadery okazały się przeciętne, kończąc się szybciej niż na wcześniejszym egzemplarzu Gigabyte'a w wersji bez dopisku OC:  
    • Nie, ale już z chyba trwają jakieś prace na serwerach przygotowujące do wydania wersji 0.6 więc to już blisko
    • Dobra/e ta/e kula/e Atora, mocne, dystansowe. Kruki też dystansowe... I tłukłem Ludwiczka na dystans trzymając jeden guzik. xd ...i go zatłukłem.    Fajny mam plecak? Bo to bomba i nie wiem, jak zdjąć xd Była główna z tą bombą, że trzeba było podłożyć. Po misji polazłem znowu w to miejsce i bomba znowu tam była. No to se wziąłem...🤦  
    • W mojej mieścinie (4-5tys ludzi+ podległe 3 wioski) jest dino, biedra, lewiatan. Tylko w biedrze wstawili automat, działał przez tydzień  Obecnie kartka "awaria" i tyle. 2x próbowałem podjechać do miasta obok (jest automat w netto, w biedrze nie mają) oczywiście pełny...  
    • 1.8, a niedługo wleci 1.9. Latem wleci DLC. Szczerze to czekam na update silnika i większe zmiany w AI Life. UE5.1 jest żenujący 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...