Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, oldfashioned napisał(a):

No a to akurat chyba chybiony pomysł (fg + lock)

Tak, to wiem. Tylko mam monitor 180hz, gsync działa w przedziale do 180, gra normalnie wypluwa mi z 130-150+fps, dodatkowo FG = przekracza tę wartość. Ale nie odczułem żadnego screen tearingu ani jakiś innych anomalii. Nie widzę sensu puszczenia tego ponad 180fps(odświeżenie monitora). Globalnie mam lock na 175fps. Nie zmieniałem tej blokady dla BF6.

Edytowane przez Reddzik
  • Haha 1
Opublikowano

Kurde coś mi nie pasuje. Jak wyżej pisałem mam RTX 5070, Procek to Ryzen 7 5700x, 32GB ram, przy DLSS mam od 120/130 klatek i sa spadki nawet do 70/80 w 1440p. Do tego mam wrazenie, że co jakis czas mapa wygląda bardzo ładnie, żeby po chwili wyglądała jak pikseloza. Zacząłem się zastanawiac czy to problem z karta czy problem z grą. 

Opublikowano
2 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Ale powiem Wam, że M4A1 z odpowiednimi dodatkami nadal kosi podobnie dobrze jak w becie.

Dużo slabiej, bo jest wolniejsza..w becie to było kozak,  ale za to jeden lkm jest petarda dsr-iar szybki jak cholera..

Czekam aż odblokuję  TR-7 i wtedy zacznie sie gra :D

Opublikowano

No właśnie za szybko to znika, brakuje też ikonek (takich kropek) przy nowo odblokowanych rzeczach w menu, jest masa do poprawy jeśli chodzi o interfejs. Na końcu meczu często nawet nie ma czasu przyjrzeć się lepiej co się odblokowało bo wskakuje nowa runda.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mosiu92 napisał(a):

Kurde coś mi nie pasuje. Jak wyżej pisałem mam RTX 5070, Procek to Ryzen 7 5700x, 32GB ram, przy DLSS mam od 120/130 klatek i sa spadki nawet do 70/80 w 1440p. Do tego mam wrazenie, że co jakis czas mapa wygląda bardzo ładnie, żeby po chwili wyglądała jak pikseloza. Zacząłem się zastanawiac czy to problem z karta czy problem z grą. 

Ustaw dlss na balance, dlss jakość robi takie kwiatki np u mnie.

Edytowane przez KaszaWspraju
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, caleb59 napisał(a):

No właśnie za szybko to znika, brakuje też ikonek (takich kropek) przy nowo odblokowanych rzeczach w menu, jest masa do poprawy jeśli chodzi o interfejs. Na końcu meczu często nawet nie ma czasu przyjrzeć się lepiej co się odblokowało bo wskakuje nowa runda.

No dokładnie aż dziwne, że na premierę tak podstawowych kwestii nie ogarneli. Co z tego, że coś odblokuje jak później muszę latać po zakładkach i szukać co gdzie jest.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
13 minut temu, userKAMIL napisał(a):

No dokładnie aż dziwne, że na premierę tak podstawowych kwestii nie ogarneli. Co z tego, że coś odblokuje jak później muszę latać po zakładkach i szukać co gdzie jest.

Paaanie, na ostatnią premierę to nie było nawet tabeli wyników, a Ty o jakichś kropkach :pajac:

Opublikowano
Godzinę temu, Mosiu92 napisał(a):

CPU nie ogranicza? Ja pogoniłem swojego R7 7700 do 5.5GHz w PBO i pobawiłem się ustawieniami żeby zejść z tymi efektami, które nadmiernie obciążają CPU i dopiero teraz udało się uzyskać stabilne 144 FPS. Dobrze to widać w statystykach wydajności gry.

Opublikowano
6 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

No i co to daje w Bfie?

Podpowiedź numer 2

"DLSS (Deep Learning Super Sampling) to technologia firmy NVIDIA, która wykorzystuje sztuczną inteligencję i karty graficzne z serii RTX do zwiększenia wydajności gier poprzez renderowanie ich w niższej rozdzielczości, a następnie inteligentne skalowanie obrazu do wyższej. Pozwala to na uzyskanie wyższej liczby klatek na sekundę (FPS) przy zachowaniu wysokiej jakości obrazu zbliżonej do natywnej rozdzielczości. DLSS obsługuje różne tryby, takie jak "Jakość", "Zbalansowany" i "Wydajność", aby umożliwić graczom dostosowanie ustawień do swoich preferencji. "

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, Wyhylylybymy napisał(a):

Ja jak odpaliłem Frame Gen czy to 2x czy 4x to input lag poszedł w górę tak że gra nie grywalna... Ze 150FPS zrobiło się może i 300-350 ale co z tego jak obrót żołnierza zajmuje wieki 👎

Przecież tu ludzie grają  z  FG  i do tego dobrze grają  ,bez narzekania  .  

Opublikowano
31 minut temu, Wyhylylybymy napisał(a):

Ja jak odpaliłem Frame Gen czy to 2x czy 4x to input lag poszedł w górę tak że gra nie grywalna... Ze 150FPS zrobiło się może i 300-350 ale co z tego jak obrót żołnierza zajmuje wieki 👎

Pokaż swój k/d z profilu w grze - chciałbym zobaczyć jakim rozpierdalatorem jesteś bez tego bleee FG :E

Opublikowano

Skończyłem kampanię i nie jest taka zła. Daję 6/10. Jednak wolę SP z COD, ostatnie jakie grałem to były z Cold War i WWII. Były bardziej filmowe, ta z BF6 czasami przypomina granie w multi z botami, szczególnie te na otwartym terenie. Właściwie to czasem więcej ciekawego dzieje się w takim przełamaniu niż w oskryptowanej misji.