Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Pawcio napisał(a):

O tym samym pisałem na poprzedniej stronie:

Pełna wersja gry za ponad 500zł, tyle co nadchodzące gta. :smiech:

Istniała alternatywa w postaci zakupu w tańszym regionie przez vpn, wychodziło 80zł za podstawkę, oraz 150zł za premium.

Kupiłem, a następnego dnia twórcy się zorientowali, zbyt dużo osób dokonało zakupu w tańszym regionie na steam i podnieśli cenę azjatyckiej wersji o 100%.

Gra się pojawiła w pierwszej 10 bestselerów na steam.

Tak samo można było kupić battlefielda 6 na premierę z ukrainy za 130zł, a w bogatej Polsce 300zł na steam.

Źródło: https://www.pepper.pl/promocje/forza-horizon-6-steam-region-south-asia-pakistan-nepal-itp-2299-usd-1209657

trochę żałuję że nie wziąłem ale nie wiem jak tam na steamie  z refundami czy nie zwróciliby kasy czy tam giftów a do premiery daleko ale trafi się jeszcze okazja

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, azgan napisał(a):

I jak tam jest u Was na Islandii 🤭😆?

Nie wiem, na pewno taniej niż w Polsce, ale w Japonii jest fajnie. Jako, że gra w Japonii to polecam kupować też w Japonii :E

e4fxIdr.png

9800¥  - ~225pln
16800¥ - ~385pln

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
3 godziny temu, Pawcio napisał(a):

O tym samym pisałem na poprzedniej stronie:

Istniała alternatywa w postaci zakupu w tańszym regionie przez vpn, wychodziło 80zł za podstawkę, oraz 150zł za premium.

Kupiłem, następnego dnia twórcy gry zorientowali się że, zbyt dużo osób dokonało zakupu w tańszym regionie, podnosząc cenę azjatyckiej wersji o 100%.

Pojawiła się w pierwszej dziesiątce bestselerów na steam.

Tak samo można było kupić battlefielda 6 na premierę z ukrainy za 130zł, w bogatej Polsce 300zł na steam.

Źródło: https://www.pepper.pl/promocje/forza-horizon-6-steam-region-south-asia-pakistan-nepal-itp-2299-usd-1209657

A nie wbyło czasem w 2025r. newsów o tym, że Steam się dobiera do dupy takim cwanym graczom, rozdając bany za cudowanie z VPNem?

Opublikowano (edytowane)

Przecież masz nawet na peperze  "Zakladamy nowe konto steam na region Pakistan (moze tez byc nepal, bhutan, bangladesz)" 8:E 

Na swoje główne konto nie warto, pomiając ryzyko za wachlowanie regionami i zakupy, a i tak możesz tylko raz chyba na 3 miesiące zmienić region. Więc jak zmienisz raz na jakąś Czeczenie to będziesz siedział na tej Czeczenii bez możliwości zmiany przez parę miechów i jeszcze możesz teoretycznie bana wyłapać za takie zmiany i zakupy :E 

U MS jak komuś nie przeszkadza ich launcher jest lepiej bo ci mają wywalone. W części krajów nie potrzebujesz nawet VPN, np. z Islandii normalnie wchodzisz zalogowany swoim kontem MS na stronkę islandzką, płacisz polską kredytówką i masz gierkę taniej :E Od lat tak każdy co o tym wie robi tam zakupy.

Edytowane przez lukadd