Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No ale z nie za ten wariant :P 16/512 jest za 2980.

Rozważyłem wszelkie za i przeciw i stwierdziłem, że te 600 zł za pełną funkcjonalność, normalną 2 letnią gwarancję w PL i możliwość zwrotu przez 14 dni to nie jest tragedia.

Edytowane przez Rafik7
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

No to one plus 15 t wystartował w Chinach. Cena z ichniejszej waluty to 3000 zł 

Na Reddit wyczytałem że wersją global ma się nazywać 15s ale ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem tylko że czekam.

Screenshot_20260324-221130_Chrome.jpg

Edytowane przez Barosz
Opublikowano
6 godzin temu, galakty napisał(a):

Nie ma oficjalnej informacji o wersji globalnej. 

Ja się zacząłem zastanawiać nad Xiaomi 17 mimo że miałem do nich nie wracać, bateria i aparat biją na łeb S23/S26 :E 

Właśnie widzę że w sumie też pasuje do moich preferencji. A na jaki model 17stki patrzysz ? Bo widzę że jest 5 wariantów xd 

Opublikowano
2 minuty temu, Barosz napisał(a):

Właśnie widzę że w sumie też pasuje do moich preferencji. A na jaki model 17stki patrzysz ? Bo widzę że jest 5 wariantów xd 

12/256GB bo była z tabletem za 1 zł i sprzedać za 1000 zł, niestety już się wszystkie wyprzedały, zostały na Allegro ale one nie są objęte promocją.

Na Aliexpress też wywiało. Jest na Allegro jeszcze od gsmmaniak dystrybucja Europejska za 3400 zł, ale najpierw chcę w sklepie obejrzeć. 

Opublikowano

Ja teraz i tak na statku wracam w maju to może i cena spadnie do tego czasu bo póki co widziałem powyżej 4000 zł chyba że będzie info o one plus do tego czasu. 

Nigdy nie miałem Xiaomi pamiętam że był boom na początku bo były bardzo tanie i oprócz aparatu oferowały dobre podzespoły. Teraz już są chyba bardziej premium ale nie wiem jak u nich software ten hyperOS. Jestem przyzwyczajony do prawie czystego Androida z zenfona. 

Opublikowano

Włąśnie ceny Xiaomi nie spadają, obserwowałem 15 i nie było wielkiego poruszenia. Jak HyperOS w tej chwili to nie wiem, ostatni telefon jaki miałem to POCO X3 i były jakieś irytujące błędy.

Na pewno 17 broni się wyglądem, wykonaniem, ekranem, baterią, ładowaniem, aparatem. S26 przy tym to jak telefon sprzed 2 generacji, tak naprawdę to S23 wciąż, Exynos na dodatek, słaba bateria, aparaty, audio (strasznie to słabo gra). Cenowo może i drogo, ale nawet taki Iphone 17 mimo mitycznego iOS ma błędy i ludzie narzekają, tylko trzeba rozmawiać z normalnymi osobami, a nie fanatykami marki ;) 

Opublikowano

To może też wezmę tego Xiaomi. Jeżeli nie będzie żadnego ruchu z one plusa i jeżeli nic lepszego nie będzie. Nigdy nie miałem Xiaomi ale na papierze wydaje się być spoko 

Opublikowano

Poczytałem nieco i wydaje się, że Xiaomi 17 będzie prawdopodobnie najlepszym wyborem w tym rozmiarze jeżeli masz zamiar wydać więcej.

https://www.reddit.com/r/XiaomiGlobal/comments/1ne8qqd/people_with_45_year_old_xiaomi_phones_how_are/

Na podstawie tego wątku na reddicie można przypuszczać, że wytrzymałość telefonów Xiaomi jest generalnie dość wysoka. Mój Redmi Note 10S jest historycznie najdłużej eksploatowanym telefonem (każdy poprzedni szedł w odstawkę z powodu znacznych dysfunkcji po ok. 3 latach) przeze mnie i praktycznie do dziś bez problemu da się z niego korzystać. Także bateria mimo gigantycznej liczby cykli ładowania daje radę. Należy pamiętać jednak, że to było MIUI i na dodatek 5 lat temu, więc nie wiadomo czy tak dalej jest, ale sądzę że tak.

Co do samego systemu to przeszukiwałem posty na reddicie ze świeżymi opiniami i jest pozytywnie. Jedyne negatywne opinie jakie się pojawiły często nawet nie wyszczególniają problemu, tylko rzucają ogólniki.

Udało mi się namierzyć z tych wypowiedzi takie problemy:

- przegrzewanie się i szybką utratą baterii (optymalizacja ponoc lezy, choć warto byłoby doczytać o co dokładnie chodzi) w 

- problemy z social mediami (Snapchat, Instagram - aczkolwiek to może być też wina samego wydawcy)

- kiepskie aplikacje systemowe (nie trzeba ich teoretycznie używać)

- niedziałające motywy (albo coś takiego)

- czasami przewijają się problemy z powiadomieniami

Generalnie polecam jeszcze obejrzeć telefon w sklepie i zobaczyć czy te mocno zaokrąglone ramki Cię nie denerwują. Podsumowując - po odrzuceniu kryterium cenowego i kryterium stabilności to jest to jeden z najlepszych telefonów jakie można dorwać w tym rozmiarze.

• Like 1
Opublikowano

Przegrzewania nie zauważyłem ale ja nie gram w nic na tel a może problem występował  tylko w tym przypadku.Aplikacje są do wyboru xiaomi lub google.Motywow używam systemowych i nie ma problemu,nie wiem jak z innymi.

Opublikowano
5 godzin temu, jsfighter napisał(a):

- przegrzewanie się i szybką utratą baterii (optymalizacja ponoc lezy, choć warto byłoby doczytać o co dokładnie chodzi) 

- problemy z social mediami (Snapchat, Instagram - aczkolwiek to może być też wina samego wydawcy)

- kiepskie aplikacje systemowe (nie trzeba ich teoretycznie używać)

- niedziałające motywy (albo coś takiego)

- czasami przewijają się problemy z powiadomieniami

- Poprzednie Xiaomi faktycznie się grzały, przy 17 ponoć dużo lepiej

- Instagram to nawet na S23 mi szwankuje czasami, zresztą na jabłku też - wina aplikacji

- w sensie menadżer plików czy galeria? Kwestia gustu, większość i tak używa dodatkowych (np. Google Zdjęcia)

- oj z motywami to prawda, ile razy mi coś uwaliły... 

- to była największa bolączka Xiaomi i ogólnie chińczyków, po przejściu na S23 odetchnąłem bo Gmail itp zawsze były na czas. Jak jest dzisiaj trzeba sprawdzić

Opublikowano

Chyba oprócz tego Xiaomi nie widzę żadnej alternatywy. Czekać na one plusa nie będę wiecznie. Samsunga odpuszczam. A poco x8 wydaje się być gorszy. Powoli zacieram ręce 🤣 Dlaczego takie Xiaomi potrafią zrobić szybkie ładowanie z prawdziwego zdarzenia a kolosy jak Samsung nie ? 

Zapewne aparat Samsunga będzie lepszy od Xiaomi nawet z tą leicą ale i tak będzie lepszy od zenfona tak podejrzewam. 

Opublikowano

No właśnie Samsung nie ma lepszego aparatu, od S23 nic się nie zmieniło. 

Generalnie jeśli chodzi o baterię i aparat to chińczyki odleciały porównując do Apple i Samsung. Takie Vivo to sztos pod kątem zdjęć. 

• Upvote 1
Opublikowano

O VIVO to są żarty, że nie trzeba nawet wyciągać telefonu z kieszeni, żeby zrobił zdjęcie, wystarczy że głośno powiesz co widzisz i sam narysuje obrazek:E