Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Losowy kształt, płytkie, mam je, dałem je za plecami, na około paneli 1d, które mam na odbiciach. Brałem dla dekoracji, na nausznie coś tam zmieniły, ale nie pomierzylem wpływu.

Edytowane przez j4z
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Spoko, dzięki. Będę dawał update, na co się zdecyduję. Propozycja akustyka produktów od Artnovion do mnie nie przemawia. Nawet jeśli są dobrze zaprojektowane, to wciąż jest to drewno i wełna w cenie 10k za m2. Widzę też potencjalny problem z ich montażem. Są ciężkie, a przecież ja miałem mieć (i mam) płyty GK położone na wełnie akustycznej. Wątpię, że powieszę na tym 100kg. Jutro gadam też z budowlańcem.

Testowałeś coś z bass trapów?

Edytowane przez Karister
Opublikowano (edytowane)

Tak, mam cztery walce od Bluetone w narożnikach za kolumnami. Wpłynęły nieco na pogłos średniego czy wyższego basu. 

Jakbym teraz robił. Wziąłbym drewniane od Mega, które są strojone na niski, a wyższy próbowałbym załatwić piankowymi umieszczając pod sufitem. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Dobra, już po naradach wojennych. Zapowiada się ciekawie i drogo. Pan Bartek Chojnacki mocno naciska na bass trapy od Artnovion z powodu możliwości ich kalibracji. Może i ma to sens, patrząc po ludziach, którzy - niezadowoleni efektami - zwracają te szerokopasmowe zaraz po zakupie. W kwestii dyfuzorów najtańsze, co poleca to MegaAcoustic Skyfuser29 oraz QRD 2D 7N. Bardzo dobrze się wypowiadał o Vicoustic Multifuser Wood MK II 36. Bluetone ujdzie w tłoku, ale nie poleca. Absolutny top to znowu Artnovion, ale nie naciskał na nie. Natomiast, biorąc pod uwagę ich fancy design oraz możliwość wyboru koloru z palety RAL, mam pewne domysły, z których najchętniej skorzysta Pani projektantka wnętrz. xD Podobają mi się też kolorowe filce PET w kształcie heksagonów. Myślę, że ułoży się z tego jakiś ozdobny wzór tu u ówdzie plus nieco LEDów. Może za jakieś dwa tygodnie będą pierwsze wizualizacje.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Karister napisał(a):

Może i ma to sens, patrząc po ludziach, którzy - niezadowoleni efektami - zwracają te szerokopasmowe zaraz po zakupie.

Ludzie przez całe życie słuchają mocno zniekształconej reprodukcji (przez pomieszczenie, podbicia na basie), więc jak ich wpuścisz do czegoś innego, to mogą być niezadowoleni, bo tutaj jest to kwestia silnego przyzwyczajenia, do nienaturalnego dźwięku.

Opublikowano
18 minut temu, Kadajo napisał(a):

Tylko po co takim ludziom coś lepszego niż Boombox JBL :E

... może chodzi o tak zwany "prestiż" %-) No jak pokażą soMsiadowi takie boombox JBL, to to takie niereprezentacyjne jest. Ale jak coś ma ładną obudowę ("ałdiofilską"), to nawet jak dudni, no to wiesz ... to już co innego jest ;)