Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Hmm a po co? Z reguły to oni ściągają auta do siebie :E 

z USA 150k pod domem bez naprawy
z Ukrainy 200k na gotowo
nie ma innych alternatyw bo tego auta nigdzie wiecej nie ma na sprzedaz

roznicy 50k

naprawa moze wyniesc 15-30k, o ile nie bedzie jakiejsc powazniejszej usterki ktora wyniknie podrodze

plan zakupu w lutym/marcu
dodatkowy plus UA, ze jezdze odrazu, z USA czekanie 2-3 miesiace pewnie + naprawa nie wiadomo ile, jak mechanike sobie ogarne to z blacharka gorzej jesli trzeba by cos klepac a nie wymienic

Opublikowano

Standardowa procedura jak przy ściąganiu auta z poza uni, poszukaj pośrednika który ogarnia ukraińskie tłumaczenia. Ja przez pośrednika ogarniałem to blachy polskie dostałem już następnego dnia. Pieniądz w tym kraju wszystko może. 

Opublikowano (edytowane)

@duniekjak przy każdym aucie zza granicy. 

Umowa/faktura, przegląd "przed pierwszą" w kraju (mają UA dowód nie musisz mieć czerwonych jak w przypadku USA które prawie zawsze go nie mają*), pewnie tłumaczenia będą chcieć, opłaty skarbowe że tak nazwę i rejestrujesz.

* tak wiem, że niektórzy diagności robią na przypał na podstawie aktu własności :E 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
3 godziny temu, SuLac0 napisał(a):

w teorii nie, a w praktyce, to jest pl. 

https://forum.elektrowoz.pl/threads/no-to-mamy-drugiego-riviana-w-pl.8572/

ogolnie gosc od ladnych paru mies walczy z uruchomieniem auta "po malym wgnieceniu", a serwisy w pl, sie na niego wypinaja. podejrzewam, ze znasz temat, wiec moze kup auto do niego ;)

szczur333 to ja, znam temat - chce od niego kupic, ale on nie wie czy bedzie sprzedawał tzn kiedy - zaczynam sie rozgladac za innymi opcjami bo w lutym/marcu max na lato chcialbym juz cos kupic