Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Co jakiś czas, ostatnio co kilka dni, sprawdzam sobie Amazona czy aby nie ma jakiejs taniej pamięci.

Nagle widzę 2x16GB za 700zł kość 32GB 6000CL30 za 1100 i 2x32GB za 2200. :o

WTF?

Nasrane tego pełno, ze 20 różnych ofert!

Sprawdzam, czy mam przełączone na Zł.

Aż w końcu patrzę na sprzedawcę. Aha. No tak. Wałek. Jakaś firemka z 80% negatywnych komentarzy za przetrzymywanie kasy. :E

Uważajcie. 

Ja bym na Amazonie niczego nie kupił, czego nie sprzedaje sam Amazon.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

a to ktoś kupuje w ogóle coś cenniejszego jak nie sprzedaje Amazon? Jeszcze można ryzykować jak wysyła Amazon a ktoś sprzedaje, bo jak coś będzie świrował to mu Amazon zrobi kręcenie wora ale jak masz jakiegoś randoma na marketplace ze zbyt dobrymi cenami, to na 85% zostaniesz wyruchany. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, sideband napisał(a):

Widzę, że wreszcie w PL zaczęli myśleć i robią promki na zestawy z RAM-em by sprzedaż totalnie nie padła.

To jest uj nie promocja. Kilka stron temu podsyłałem z USA microcenter pakiet mobo am5+7600+2x16 6000/30 było 1500zł taniej niż PL

Edytowane przez kubon
Opublikowano

Dlatego sprzedawanie online to jedyne co się udało to naszym państwie w kartonu. Kupując z Amazona czuję się jak 20 lat temu na allegro, nigdy nie wiadomo jaka niespodzianka się trafi. 

Opublikowano

Chyba ci chodzi sprzedaż sklep -> cywilizowany jegomość. Bo jak coś spróbujesz z OLX czy Allegro, to jak w zoo z małpami wyposażonymi w dużą ilość stolca do rzucania i megafon. Ja już nawet GPU nie sprzedaje wolę oddać w rodzinę albo na półkę do kolekcji. Obecnie sprzedaż, to online to farsa, kiedyś była mniej lub bardziej kulturka ale dziś boże uchowaj.  

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Art385 napisał(a):

Chyba ci chodzi sprzedaż sklep -> cywilizowany jegomość. Bo jak coś spróbujesz z OLX czy Allegro, to jak w zoo z małpami wyposażonymi w dużą ilość stolca do rzucania i megafon. Ja już nawet GPU nie sprzedaje wolę oddać w rodzinę albo na półkę do kolekcji. Obecnie sprzedaż, to online to farsa, kiedyś była mniej lub bardziej kulturka ale dziś boże uchowaj.  

Jak jest śmieszna oferta to walę od razu bana. Jak ktoś chce dziubkę taniej to często idę na rękę. Ale bany to totalnie ułatwiają selekcję. Listę mam bardzo długą. Błoga ignorancja to idealne rozwiązanie.

Opublikowano
W dniu 14.01.2026 o 07:44, Radio Tirana napisał(a):

Realna cena sprzedaży używanych 32GB DDR4 to 600-650 zł. Jak z gwarancją to górny widełek, jak bez to ten dolny. 

Tak więc wasze używane są oczywiście więcej warte niż w chwili zakupu, ale nie jest to tysiąc złotych. 

Dlatego mówię, że rynek jest teraz czysto spekulacyjny. Niektóre modele DDR5 32GB 6000Mhz CL30 chodzą w sklepach po 6 tys zł ale co z tego jak nikt za tyle nie kupi.

8 godzin temu, VRman napisał(a):

Co jakiś czas, ostatnio co kilka dni, sprawdzam sobie Amazona czy aby nie ma jakiejs taniej pamięci.

Nagle widzę 2x16GB za 700zł kość 32GB 6000CL30 za 1100 i 2x32GB za 2200. :o

WTF?

Nasrane tego pełno, ze 20 różnych ofert!

Sprawdzam, czy mam przełączone na Zł.

Aż w końcu patrzę na sprzedawcę. Aha. No tak. Wałek. Jakaś firemka z 80% negatywnych komentarzy za przetrzymywanie kasy. :E

Uważajcie. 

Ja bym na Amazonie niczego nie kupił, czego nie sprzedaje sam Amazon.

Jakieś 2 tygodnie temu na Amazonie wisiała oferta za 1000 zł na 32GB 6000Mhz CL30 tylko,że firma krzak, która miała 3/4 negatywów.