Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie no, jest temat o chińczykach, gdy jakiś czas temu coś tam próbowaliśmy dyskutować w tym temacie, to zgłosili i nasze posty poleciały, więc ograniczam się do bieżących informacji o chińczykach. A, że właściciele dzień w dzień tylko zgłaszają usterki i problemy, to informuję :E

Ponadto mam niezły ubaw, czytając, z czym się borykają właściciele. Plus odpowiedzi - "wszystkie auta tak mają", "a  w BMW" itd To jest niezły kabaret.

A ujawnianie wad - owszem. Niech ludzie wiedzą, co to za szajs - bo większość właścicieli przesiadła się chyba z 25-letnich szrotów i choćby im koła poodpadały, to dalej będą ściemniać, że jest super.

MG:

MG - Polska Grupa Miłośników

Arkdiusz WoIos  · teopndSsor646394coW jf93o0m01c4:3043a1gf67104l8mut 5fcr4lz5m  ·

Dzień dobry

Czy ktoś z Was miał podobny problem z zasilaniem? Auto nie odpala kontrolka akumulatora oleju i żółty check engine. Mobilny assistance stwierdził że nie jest to rozladowany akumulator

Artur Milczarczyk

A trzymałeś długo przycisk start i zapalił sìę na zielono ?

Arkdiusz WoIos

Artur Milczarczyk żółty później po wciśnięciu zielony ale reakcji brak

Artur Milczarczyk

Arkdiusz WoIos odpinałeś klemę w aucie, taki reset ?

Geniu Geniu

Arkdiusz WoIos to nie widział kluczyków i jak na żółto się zapaliło kolega nadusil start a ja miałem kluczyka przy sobie,a jak chciałem zamknąć go na klamce to trąbił poleciałem po kluczyk i wszystko było ok

Tomasz Gawlik

U mnie pojawiał się błąd napędu hybrydowego. Raz pomoglo odłaczenie masowej klemy na 30 sekund, raz kasowanie błędów komputerem a raz laweta.

Arkdiusz WoIos

Chyba jakieś zacięcie systemu bo teraz jednak postanowił odpalić bez problemu jak zobaczył lawetę

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

MG:

David Dan

trooenspdSlcl73coz6f04 ijl09 g5h1o:a421mcW3919597f01irt7l56a  ·

Cześć, czy ktoś wymieniał system audio w samochodzie? Oryginalny jest okropny.

Tomasz Oko

Obiecujący współautor

Myślę, że sporo jest takich osób. Zresztą ja też o tym myślałem, ale nie mogę się zebrać.

SołtysiakKrzysiek SołtysiakKrzysiek

Dużo wpisów na ten temat było. Proszę użyć wyszukiwarki, a nie zakładać nowy , wałkowany miesiącami temat.

Edward Sanetra

Hmm... Brzmi jak lament kuśtykającej konkurencji.

MG HS2, audio w porządku, kilka aut zdążyłem już przetestować także pod tym względem.

Andrzej Doszyń

Paweł Holewa Jest. Przyznam, że w moim 18 letnim S-maxie jest lepiej. Efekt studni. Słucham radia. O cieszeniu się efektem bezstratnych plików audio trzeba zapomnieć.

Bogdan Janota

Obiecujący współautor

Andrzej Doszyń można dostosować ustawienia zamiast narzekać.

Bogdan Janota

Obiecujący współautor

Andrzej Doszyń no to wymień, a nie siej zamentuTysiące zadowolonych i jeden meloman... nie męcz sobą innych, ludzie mają zdecydowanie większe problemy w swoim życiu.

Jarosław Dob

Edward Sanetra najwyraźniej testowałeś równie kiepskie systemy bo co jak co ale system audio w tym pojeździe to kaszana totalna. Gra to kiepsko - bynajmniej dla mnie.

Bogdan Janota

Obiecujący współautor

Jarosław Dob witamy audiofila na grupie samochodowejAle większość z nas sprzęt do słuchania muzyki w idealnej ciszy ma w domu, a nie wozi w aucie.

Marek Jóźwik

Okropny?! Chyba nie słyszałeś żenujących fabrycznych systemów audio . Nawet sygnowanych markowymi logo ..

W MG to nie hi end ale też nie ma na co narzekać.

Kuba Zdunek

Toż patrząc na nick i zdjęcie profilowe można jasno ocenić że to fejk i przyszedł tu trollować, ciekawi mnie czemu moderatorzy takich ludzi nie banują

Omoda 9 (dzień bez tego premium konkurenta dla Q7 to dzień stracony) - wpis sprzed dwóch miesięcy, ale ktoś tam coś dodał i wyświetliło jako nowe:

Marcin Zakrzewski

depnrSsoto3h 330hpmo6t655alf3432 i92701agldm1i2lu25aat600ls3  ·

Ten samochód to mega maga rozczarowanie , myślę że po przejechaniu około 2tyś km. mogę to powiedzieć , w moim egzemplarzu mam wszystkie usterki tego pojazdu ( pewnie jeszcze coś dojdzie )

Ściąga na prawo

Przednia szyba nie grzeje po całości

No i coś super czyli odgłosy "wiertarki z udarem" podczas pracy silnika spalinowego w trakcie doładowania baterii

Tak że , tak ,,,,, jest super

Ps. Ktoś już kontaktował się z prawnikiem jak im to zwróć, to wady i usterki które nie potrafią naprawić ??? Pieprzą o aktualizacji jak tam coś w przekładni (skrzyni) napierdziela

Piotr Woźniak

Jak ktoś ma pecha to i palec w dupie złamie!

Arek Madyda

Piotr Woźniak i w piździe na gwoździa trafi

Krzysztof Frydrychowski

Przecież ten koleś widział omode tylko w internecie,

Artur Wieczorek

Rzadko komentuję na tych forach bo ewidentnie opinie i spostrzeżenia "użytkowników na papierze " sa skrajne ale tym razem dwa słowa dla obrony autora. Wszystko co kolega wymienił jest prawdą i ciężko tutaj dyskutować z faktami. U mnje ściąga ale tylko na ustosteadzoe i w tak minimalny sposób, że gdyby nie temat poruszany tutaj to bym sie nje zorientował. Co do szyby potwierdzam. Ja mam szczęście bo nie działa podgrzewanie na małej czesci i to da sie przeżyć ale widziałem zdjęcia użytkowników, gdzie faktycznie wada byla duża i na pewno nie do zaakceptowania. Silnik- potwierdzam, że są momenty jakby młot pneumatyczny się uruchamiał ... jestem po aktualizacji oprogramowania i poprawili bardzo duzo jeżeli chodzi o kulturę współpracy silnika benzynowego z układem elektrycznym, auto lepiej zarządza ładowaniem baterii bo jeżeli ustawisz dla przykładu wymuszanie na 30% to nie pozwoli zejść baterii poniżej 29% a wcześniej schodziło mi nawet do 23%.Mam nadzieję, że przy kolejnej aktualizacji " młot " zostanie usunięty bo faktycznie mimo, iż nie występuje dość często to nie powinien się pojawiać, koniec i kropka. Dla przeciwwagi tych niedociągnięć widzę jednak tez duzo pozytywnych aspektów wyciszenie, komfort jazdy, wykonanie, zasięg na prądzie itd. Nie tylko Omoda ma pole do popisu w poprawkach .. znajomy zakupił nowego Mercedesa E300e.... pierwsze 3 miesiące autko odwiedziło serwis 5 krotnie i w sumie to jeździł nim 2 tygodnie a reszta to walka serwisu z usterkami....

Takze.... nie tylko omoda ma pole do działania.

Pozdrawiam wszystkich

Gracjan Detektyw

Artur Wieczorek Dopiero kolejna generacja Omody 9 będzie lepsza i własciwa

Mariusz Rostkowski

Najbardziej zasłużony współautor

Gracjan Detektyw bo?

Gracjan Detektyw

Mariusz Rostkowski Bo obecna jest lipna...

Mariusz Rostkowski

Gracjan Detektyw a zdajesz sobie sprawę trollu, że to nie jest "wynalazek" 2025 r, tylko ten model jest sprzedawany od kilku już lat i to na kilku kontynentach?

Mariusz Rostkowski

Gracjan Detektyw uuu ktoś tu wspiął się na wyżyny swojego intelektu...

Więc po cholerę tu jesteś, dzbanie?

Gracjan Detektyw

Mariusz Rostkowski Czytanie takich głąbów motoryzacyjnych jak Ty to darmowy kabaret. Czy jeździłeś jakimkolwiek autem gdzie układ kierowniczy działa idealnie i nie trzeba dużo kręcić kierownicą na rondach? Ile w tej omodzie jest kręcenia kierownicą? Wystarczy mocniej trochę przyhamować i nadwozie nurkuje przodem w dół... Niby wszystko ładnie pięknie a jednak nie prowadzi się jak trzeba i układ gumowy. Mam auto gdzie perfekcyjnie wszystko czuje na kole kierownicy w prowadzeniu.

.....

Piotr Kunowski

Moja 9 od 3 tygodni w servisie . Mieli czas do dzisiaj . Od tego momentu zaczyna się batalia na temat zwrotu samochodu .

Kacper Smarzak

Piotr Kunowski z czego co widziałem z postów z auta był pan zadowolony i chyba troche pan nim pojeździł jestem ciekaw czy zwrócą pieniądze i co raz bardziej zniechęcają mnie te chińskie auta

Piotr Kunowski

Kacper Smarzak auto ma przejechane prawie 15 tys km .i wyszło już tyle niedogodności ze nie mam już zaufania do tego auta.

Rafał Michałowski

Mógłby je Pan wymienić? Ciekaw jestem na co zwrócić uwagę.

Piotr Kunowski

Rafał Michałowski z tego co sprawdzili na servisie wszystkie maja ten sam problem . Może nie w tak dużym stopniu jak u mnie ale ta wada występuje w każdej Omoda 9 i zwiększa się wraz z upływem km.

Kacper Smarzak

Piotr Kunowski i udalo ci się rozwiązać to ?

Piotr Kunowski

Kacper Smarzak nie auto dalej nie zrobione i nie ma planu na naprawę tego auta . Servis mówi że auto nie do naprawy . Więc zaczyna się batalia prawna . Zobaczymy jak KIM ZIELONA GÓRA zachowa się w sytuacji kiedy od 3 tygodni nie umieją zrobić aby auto jechało prosto.

..

Krzysiek Rokicki

Marcin Zakrzewski nie masz jeszcze najgorzej w naszej też ściąga ,nadmuchy źle działają, radio gubiło fale ,potrafiło wyłączyć sie na 2 min ,klapa bagażnika była źle spasowana (tydzien czasu nie potrafili sobie poradzić) ale udało się, i ten dziwny hałas podczas pracy silnika jak ładuje samochód, jak by cos tarło grzechotało, serwis stwierdził że to tarcza kotwiczna ci jest bzdurą i jeszcze parę pierdół

Josef Paprotny

Z tej strony major Li Po z Chin

Autorzy wszystkich negatywnych opinii na temat Omody 9 dostają w trybie natychmiastowym dożywotni zakaz kupowania na Aliexpress i Temu.

Korzystając z okazji przypominam, że każdy wpis o wadach Audi i BMW to 10 pkt, Volkswagen 17 pkt, SEAT 12 pkt.

Punkty można wymieniać na lampki Led z napisem Omoda

Radosław Sawicki

I pomyśleć, że Michu z MK4 porównywał to z Porsche...

Wojciech Jackowski

kłania się jednak teoria, wynajęcia na 1000km jazdy zanim się kupi

Mariusz Rostkowski

Jaki wysryw trolli...

Przecież jakaś polowa z tych komentarzy to wysrywy trolli z fałszywych kont, aby tylko jazgotac na grupach. I sami sobie komentują.

Co za zyebane czasy.

itd itd... czyli jak wywalić 200k na zlepek chińskiej elektroniki.