zlotnik 54 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Jak w temacie expo w BF6 jest nie stabilne 5800 cl30 nie stabilne, 5800 cl30 1.4V nie stabilne dopiero podstawowe 4800 wydaje się stabilne w BF6. Co teraz zrobić jak to ugryść ? Kupno nowego remu w tej chwili to jakiś absurd jak ram wyślę na gwarancję to pewnie oddają mi pieniądze bo dla nich tak będzie w tym czasie najlepsze a ja będe w czarnej .... Jakie macie pomysły ? Edytowane 12 godzin temu przez zlotnik
Send1N 4 189 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Moduły siedzą w 2 i 4 slocie? jakie napięcie SOC płyta ustawia po wbiciu profilu expo? bios najnowszy Edytowane 11 godzin temu przez Send1N
zlotnik 54 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 4 minuty temu, Send1N napisał(a): Moduły siedzą w 2 i 4 slocie? jakie napięcie SOC płyta ustawia po wbiciu profilu expo? bios najnowszy Bios 3.26 a jest już 3.50 ale wątpię żeby to coś zmieniło ramy i procek już leciwe to nic nie zmienia w biosie, raczej dodają obsługę nowości. Tak w 2 i 4 soc 1.19v sam się tak ustawia nie zmieniałem. Edytowane 11 godzin temu przez zlotnik
Send1N 4 189 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Z tego co piszesz to wszystko jest tak jak być powinno, problemy z tymi memkami na mobo asrocka to niestety dość popularny temat jak to się stało że nie masz możliwości zwrotu tego zestawu pamięci? czyżbyś kupował "na raty" po jednym podzespole w odstępach czasowych? chyba że po prostu zmieniłeś płytę ostatnio a wcześniej normalnie wszystko działało? Edytowane 11 godzin temu przez Send1N
Radio Tirana 1 049 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Tak się zastanawiam, dlaczego obwiniasz o problemy w BF6 swoje pamięci, skoro widać, że wywala sterownik graficzny. Wejdź w systemowy dziennik zdarzeń i zobacz co się tam psuje tuż przed crashem. 1
Lameismyname 2 343 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 25 minut temu, Send1N napisał(a): czyżbyś kupował "na raty" po jednym podzespole w odstępach czasowych? Nie no, to jest najgorsza porażka zakupów sprzętu. Człowiek zawsze o tym zapomina i potrafi powtórzyć błąd wielokrotnie W moich innych hobby też to się zdarza. Potem tylko problemy... Tak jak @Radio Tirana napisałeś - lepiej zacząć od GPU - wywalić stery DDU i zainstalować najnowsze. Jeżeli to jednak problem z RAMem - odpalić kompa na integrze, zarzucić ram testami typu memtest i zobaczyć czy sypie błędami. Jak sypnie to wkładać po jednej kości i zobaczyć, którą "boli". Ciekawe czy da się z kita 2x wysłać na gwarę tylko 1x (ten zepsuty), a dobry zostawić na przeczekanie. W sumie nigdy tak nie robiłem/pytałem. 1
Radio Tirana 1 049 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 25 minut temu, Lameismyname napisał(a): Ciekawe czy da się z kita 2x wysłać na gwarę tylko 1x (ten zepsuty), a dobry zostawić na przeczekanie. W sumie nigdy tak nie robiłem/pytałem. All DRAM memory module kit(s) must be returned in its entirety Cytat ze strony Patriota: https://www.patriotmemory.com/patriot-memory-warranties-and-rma 1
Send1N 4 189 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Zawsze trzeba wysłać komplet i to nie tyczy się tylko patriota jak coś Edytowane 6 godzin temu przez Send1N 1 1
zlotnik 54 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, Send1N napisał(a): Z tego co piszesz to wszystko jest tak jak być powinno, problemy z tymi memkami na mobo asrocka to niestety dość popularny temat jak to się stało że nie masz możliwości zwrotu tego zestawu pamięci? czyżbyś kupował "na raty" po jednym podzespole w odstępach czasowych? chyba że po prostu zmieniłeś płytę ostatnio a wcześniej normalnie wszystko działało? Ram kupiłem w lutym w wcześniejszych grach nie było problemu dopiero z bf6 cyrki 6 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Nie no, to jest najgorsza porażka zakupów sprzętu. Człowiek zawsze o tym zapomina i potrafi powtórzyć błąd wielokrotnie W moich innych hobby też to się zdarza. Potem tylko problemy... Tak jak @Radio Tirana napisałeś - lepiej zacząć od GPU - wywalić stery DDU i zainstalować najnowsze. Jeżeli to jednak problem z RAMem - odpalić kompa na integrze, zarzucić ram testami typu memtest i zobaczyć czy sypie błędami. Jak sypnie to wkładać po jednej kości i zobaczyć, którą "boli". Ciekawe czy da się z kita 2x wysłać na gwarę tylko 1x (ten zepsuty), a dobry zostawić na przeczekanie. W sumie nigdy tak nie robiłem/pytałem. Stery najnowsze ddu robiłem karta zero uv. Memtest5 nie pokazuje błędu. Ale pamiętam z czasów Oc Ddr4 memtest5 bez błędów a bfv się zawieszał. Składam komputery ponad 20lat i takich cyrków z PC jeszcze nie miałem gra się wiesza a dokładnie nie wiadomo od czego. Te venomy mają tragiczne opinie duzo wpisów właśnie że Expo nie działa na nich. Kupiłem pamięci bez czytania opini ponieważ wcześniej miałem patrioty 4400cl19 i chodziły jak złoto a tutaj wypuścili takie dziadostwo 28 minut temu, zlotnik napisał(a): Żeby było śmiesznie gra się tylko wywala w trybie gry podbój i najczęściej na nowej mapie to już jest w ogóle szaleństwo. Przez to wydaje mi się że GPU odpada że jest coś z nim nietak Kupiłem na szybko coś takiego ktoś wie czy to działa z ASRock ? https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-g-skill-flare-x5-32gb-6000mhz-17591995523 Edytowane 4 godziny temu przez zlotnik
Send1N 4 189 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Działać będą czemu miały by nie działać? nawet jak pamięci nie ma na liście QVL danej płyty nie ma problemu, natomiast skoro TM5 przechodzi te powiedzmy 2 godziny (bo chyba na 10minut nie testujesz) a błąd masz od sterów karty to to wcale nie musi być wina ramu... no ale jak już kupiłeś to przynajmniej sprawdzisz i wykluczysz ewentualnie jednego podejrzanego 1
Radio Tirana 1 049 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, zlotnik napisał(a): Żeby było śmiesznie gra się tylko wywala w trybie gry podbój i najczęściej na nowej mapie to już jest w ogóle szaleństwo Od czasów ostatniej aktualizacji ta gra też mi się wywala do pulpitu, regularnie. Intel 14600K + 9070 XT. W przeciwieństwie do ciebie nie wyskakuje mi żaden komunikat o błędzie, po prostu efekt jest taki, jakby proces BF6.exe został zamknięty. Pamięci mam 7000 Mhz CL32, zjechałem z taktowaniem do 6000 i nic to nie pomogło. Dlatego nie sądzę, aby nowy zestaw RAM u ciebie coś pomógł, ale cóż - zawsze możesz przetestować.
wallec 818 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 8 godzin temu, zlotnik napisał(a): Jak w temacie expo w BF6 jest nie stabilne 5800 cl30 nie stabilne, 5800 cl30 1.4V nie stabilne dopiero podstawowe 4800 wydaje się stabilne w BF6. Co teraz zrobić jak to ugryść ? Kupno nowego remu w tej chwili to jakiś absurd jak ram wyślę na gwarancję to pewnie oddają mi pieniądze bo dla nich tak będzie w tym czasie najlepsze a ja będe w czarnej .... Jakie macie pomysły ? To są te niuanse, o których nie mówią recenzenci. Dałeś się złapać, dwa razy bo zarówno procesor jak i gpu od AMD. Jak już Ci się znudzi to teraz po sprzedaży cpu i mobo i kupnie https://www.sferis.pl/procesor-intel-i5-14600k-i351639 oraz https://www.zadowolenie.pl/asus-plyta-glowna-tuf-gaming-b760m-plus-ii-s1700-4ddr5-hdmi-matx zostanie Ci hajs żeby sprzedać 9700xt i dołożyć do 5070ti i będziesz mógł cieszyć się z użytkowania pc. 1
zlotnik 54 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Od czasów ostatniej aktualizacji ta gra też mi się wywala do pulpitu, regularnie. Intel 14600K + 9070 XT. W przeciwieństwie do ciebie nie wyskakuje mi żaden komunikat o błędzie, po prostu efekt jest taki, jakby proces BF6.exe został zamknięty. Pamięci mam 7000 Mhz CL32, zjechałem z taktowaniem do 6000 i nic to nie pomogło. Dlatego nie sądzę, aby nowy zestaw RAM u ciebie coś pomógł, ale cóż - zawsze możesz przetestować. Czyli co myślisz że AMD coś skopało z sterownikami ?
Radio Tirana 1 049 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @zlotnik Dokopałem się do takiego tematu na forum EA https://forums.ea.com/discussions/battlefield-6-technical-issues-en/game-crash-to-desktop-after-1-1-2-0-update-launch-gameplay-map-change/12932747 Zalecają wywalenie folderu z mapami i pobranie ich ponownie poprzez funkcję Napraw. Dzisiaj przetestuję.
Rekomendowane odpowiedzi