Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tego MSI to bym kupił, tyle dobrego o nim, jak pamiętam, czytałem dwa lata temu. 

No ale zacząłem przekopywać stronę Cybernetics i wyszło, że tryb pasywny w MSI MPG A850G utrzymuje się do 400W. 

Zacząłem też przekopywać forum i jeden użytkownik pisze tutaj, ze wentylator ma problemy ze startem. Nie wiem, czy to przypadłość wszystkich?...

No, chyba że po prostu wyłączę Zero Fan w MSI...

Choć patrząc na wykresy, przy wysokim obciążeniu pewnie będzie głośno (ale wtedy to wszystko szumi)... 

Jest nowszy i droższy MSI MPG A850GS, gdzie tryb pasywny wyłącza się przy 300W. ale w rzeczonym wątku Dikson pisze, że gorszy.

Tylko że certyfikaty ma lepsze (A++ vs A-) :E To może Dikson cos pomieszał. No, chociaż efektywność sporo gorsza od A850G. Na granicy GOLD.

No ale do gry wchodzi polecony przez lukadd BeQuiet Pure Power 13M.

Z dawnych czasów pamiętałem, że tylko ich topowe serie był dobre, Pure i Straight już nie.

Ale ten Pure ma Platinum i A++, tryb pasywny do 300W... Może to naprawdę jest najlepszy wybór? Niestety (?) na platformie FSP, a nie CWT. Kondensatory Elite, ale to ponoć ta sama półka co Rubycon itp.? 

Efektywność o wiele lepsza niż w A850GS, zabezpieczenia przed awaria wentylatora też brak. 

No le nie da się wyłączyć trybu półpasywnego.

Co jeszcze brać pod uwagę? Do Corsaira mam trochę uraz, bo jeden mi szybko padł... :)

Edytowane przez Zas
Opublikowano

No tak chyba zrobię, wymienię też 9700X na 9800X#D i odeśle 9070 XT, wezmę jakiegoś 5090. :E 

A tak poważnie - chętnie posłucham, co możesz polecić, ale w cenie do 800 zł

Opublikowano

A to trzeba było tak od poczatku :D

4 minuty temu, Zas napisał(a):

co możesz polecić, ale w cenie do 800 zł

https://www.morele.net/zasilacz-seasonic-focus-gx-atx-3-1000w-focus-gx-1000-v4-14168211/?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&ceneo_cid=b96a8c9f-9afe-f817-23d5-6baeb3f75bce

https://www.tomshardware.com/pc-components/power-supplies/seasonic-focus-gx-atx-3-1000w-gold-psu-review

Gwara 120mcy

W sumie mi prima 1300kupiła żona za 900zł pare lat temu :D

Opublikowano

No dobra, pożartowaliśmy, a teraz już na poważnie!

Przecież o Focusie V4 piszę w tytule, że odpada. :E Wentyl startuje na jakichś kosmicznych obrotach od początku. Nie chcę pieca, ale suszarki też nie.

Opublikowano

Poczekaj 400 W to przecież mało co niby sie ma grzać przy 40% mocy .

Nie widze nic na tej stronie o wentylatoze kiedys był taki problem ale toz 4 lata temu .

Nie wiem co ci mam powiedzieć ja seasoniki montuje od 2006 roku wszedzie rózne i nigdy nie miałem z nimi problemu od 350W po PX 2200 sam uzywałem chyba z 10.Ale jak chcesz szukaj dalej ale kazdy jeden szasilacz może sie zesrać.

Opublikowano (edytowane)

Nie kumasz, w tej ostatniej rewizji Focusa wentylator startuje bardzo szybko i wbija wysokie obroty dając 25-30 dB. To, ze startuje szybko, nie byłoby problemem, nawet tak wolę niż dopiero od 400W, ale nie z takimi obrotami i hałasem. :O

asddas.jpg

Edytowane przez Zas